Radyoloji Aklınızda bulunsun....Radyoloji Teknisyeniyim...

özlemcim bir haftadır banyo yaparken gözlerim kararıyor... bakmadım ama galiba tansiyonum düşüyor... neden olabilir sence..? şimdiden teşekkürler...

oslem selam canım. dört gündür devamlı başım dönüyor ve midem bulanıyor tv ve bilg bakınca özellikle çok kötü oluyorum. yemekte yiyorum ama aynı. şu an da gözlerimi kapatıyorum yazarken çok kötüyüm boynumdan olabilir mi bu ağrı mallum her işimizde önümüze bakıyoruz bulaşık, yemek, namaz, el işi, kitap okuma off bunun bir egzersizi vardıda biz mi yapmadık ihmal ettik kendimizi .[
yaptığınız aktivitelere bakılırsa epey stresli geçiyor zamanınız..
bende çok kitap okuduuğmda yada diğer aktiviteleri yaptığımda başım dönüyo hatta zonkluyo ama stres kökenli iyice dinlendikten snra hala aynı şekilde devam ediyorsa altında başka nedenler ararımm.. bir muayene + kranial ap ve waters röntgen çektirmenizi tavsiye ederim.. sinüzitle ilgili bir sorununuz oldumu daha önce ? bana yazın geçmiş olsun[/QUOTE
oslem sinüzit hiç yaşamadım yanlız bir kulak zarı delik kronik otit var bende. ama bu beş gündür baş dönmesi var boynumda çok ağrıyınca ikisinin arasında bağlantı kurdum. beyin cerrahi bölümümü ilgilenir acaba boyun ağrısıyla?Teşekkür ederim.a.s.

çok güzel düşünmüssün yüreginin güzelliği bile yeter insanlar hep birbirine yardım etmeliki bu dünya daha güzel olur tebrikler sevgilerimle

oslem selam canım. dört gündür devamlı başım dönüyor ve midem bulanıyor tv ve bilg bakınca özellikle çok kötü oluyorum. yemekte yiyorum ama aynı. şu an da gözlerimi kapatıyorum yazarken çok kötüyüm boynumdan olabilir mi bu ağrı mallum her işimizde önümüze bakıyoruz bulaşık, yemek, namaz, el işi, kitap okuma off bunun bir egzersizi vardıda biz mi yapmadık ihmal ettik kendimizi .[
yaptığınız aktivitelere bakılırsa epey stresli geçiyor zamanınız..
bende çok kitap okuduuğmda yada diğer aktiviteleri yaptığımda başım dönüyo hatta zonkluyo ama stres kökenli iyice dinlendikten snra hala aynı şekilde devam ediyorsa altında başka nedenler ararımm.. bir muayene + kranial ap ve waters röntgen çektirmenizi tavsiye ederim.. sinüzitle ilgili bir sorununuz oldumu daha önce ? bana yazın geçmiş olsun[/QUOTE
oslem sinüzit hiç yaşamadım yanlız bir kulak zarı delik kronik otit var bende. ama bu beş gündür baş dönmesi var boynumda çok ağrıyınca ikisinin arasında bağlantı kurdum. beyin cerrahi bölümümü ilgilenir acaba boyun ağrısıyla?Teşekkür ederim.a.s.
tansiyonunuzu 3 gün takip edin o halde ve bunları doktorunuzla paylaşın.. otitis media sadece ağrı yapar.. ve tedavisi mümkün ilaçla yüzde 90 sonuç alınıyor geçmiş olsun

Merhaba öslemcim
Yaptığın çok erdemli bir davranış kutlarım senı oncelikle keşke butun sağlık personelli aynı iyiniyeti samimiyeti gösterebilse eminim sorunlar yarıya inecektir,Allah yardımcın olsun...

Merhaba öslemcim
Yaptığın çok erdemli bir davranış kutlarım senı oncelikle keşke butun sağlık personelli aynı iyiniyeti samimiyeti gösterebilse eminim sorunlar yarıya inecektir,Allah yardımcın olsun...

tşekkür ederim ama devlet hastanelerinin genel yapısı budur.. hsta ajitedir ve zaman zaman bu da bizi etkiler.. ben daha empatiğim. yaptığım işe ciddi bakıyorum o benim hastam ne olursa olsun diyorum öyle olmasa ben aşırı sinirli ve nazlıyım bu bilincinde olmak insanlara değer vermekle yenilebilecek birşey.. çoğu arkadaşım olaya para kzanmak iş güç açısından bakıyo.. ve her zaman empatik olamıyolat hasta sayısı fazla imkanlar yetersiz personel sayısı az olunca haklılar.. neyse bunların bi önemi yok ben kendimden sorumluyum başarıyorum teşekkürler

tşekkür ederim ama devlet hastanelerinin genel yapısı budur.. hsta ajitedir ve zaman zaman bu da bizi etkiler.. ben daha empatiğim. yaptığım işe ciddi bakıyorum o benim hastam ne olursa olsun diyorum öyle olmasa ben aşırı sinirli ve nazlıyım bu bilincinde olmak insanlara değer vermekle yenilebilecek birşey.. çoğu arkadaşım olaya para kzanmak iş güç açısından bakıyo.. ve her zaman empatik olamıyolat hasta sayısı fazla imkanlar yetersiz personel sayısı az olunca haklılar.. neyse bunların bi önemi yok ben kendimden sorumluyum başarıyorum teşekkürler

işte işin erdemi de burda herşye ve her ortama rağmen insanlığı unutmamak ve kendinin farkında olmak değilmi.Hasta ajite olmasa hasta olmaz zaten sağlıklı birr insandanda olağan dışı hareket beklenmez herşeye rağmen sabrını korumak lazım bizim sizee çook ihtiyacımız var. Tekrar Allah yardımcınız olsun canım işiniz zor ama mukafatı maddi olmasa bile manevi anlamda değeri biçilmez...:teselli:

insanlara yardım etmek isteğin çok iyi keşke hastane personelleride sizin gibi ince olsa tşkller düşüncen için

çok teşekkürler bu öneriler için

ewlneok3gd7rn3oo1at6.gif

selam canım

1 haftadır kafama taktıgım bırsey var :((
malesef guatrın haşimoto çeşidi var bende ..bır hafta once sintigrafim çekildi Allahıma bınsukur bısey cıkmadı..doktor guatr ilacımı cok fazla kacırmıs oldugumu soyledı eutroxh kullanıodum hemde gunde uc tane 1.gun unutursamda dıger gunde 6 tane alıodum doktor çok fazla aldıgımı goslerımın de bu yusden sısmıs oldugunu soyledı..

Merak ettıgım sey bana prednol (Metilprednisolon,kortikosteroid)20 tablet 16 mg dıye bır ılac verdı neden vermıs olabılır guatr ıcınmıkı acaba?

selam canım sana özelden cevap verdim çünkü yazalı bayağı uzun zaman olmuş belki çok cvp bekledin çok yoğunum kusura bakma.. geçmiş olsun

Bundan 4 sene önce idrara sık çıkmaktan ötürü üroloğa gittim.Tesadifen yapılan ultrasonda sağ böbrekte havuz kısmında altta 9mm. çapında taş tespit edildi.Bundan 4 ay sonra mide bulantısıyla dahiliyeye gittim aynı hastaneye.Yapılan tüm batın ultrasonda aynı radyalog taşınız 2 ye ayrılmak üzere ve 8mm. olmuş dedi.Ama bir daha gitmedim ağrım yok ama zaman zaman idararım bulanık mide bulantısı beraberinde oluyor ne yapmalıyım. TEŞEKKÜRLER.....

Bundan 4 sene önce idrara sık çıkmaktan ötürü üroloğa gittim.Tesadifen yapılan ultrasonda sağ böbrekte havuz kısmında altta 9mm. çapında taş tespit edildi.Bundan 4 ay sonra mide bulantısıyla dahiliyeye gittim aynı hastaneye.Yapılan tüm batın ultrasonda aynı radyalog taşınız 2 ye ayrılmak üzere ve 8mm. olmuş dedi.Ama bir daha gitmedim ağrım yok ama zaman zaman idararım bulanık mide bulantısı beraberinde oluyor ne yapmalıyım. TEŞEKKÜRLER.....

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun..
dikkatlice okudum yazdıklarını bize en sık bu şikayetle geliyor hastalar.. ya direkt üriner sistem grafisi ya da tüm batın ultrasonla çok rahat tanı koyabiliyoruz.. idrarda kan kötü kokulu idrar bulanık idrar gibi durumlar bu hastalığın spesifik belirtileridir zaten. eğer ağrın sızın yoksa bu konuda şanslısın demektir.. birşey yapmana gerek yok 5 çeşit taş türü vardır.. hangi tür olduğu oldukça önemli.. Beş çeşit böbrek taşı türü bulunmaktadır : bilgin olsun..

1. Kalsiyum oksalat taşları ve 2. kalsiyum fosfat taşları : Bu tür taşlar en sık görülen taşlardır ve tüm görülenlerin 80 %’ini teşkil ederler. Herhangi bir nedenle kalsiyum ve diğer minerallerin idrardaki konsantrasyonu arttığında önce kristal oluşumu meydana gelir , bunu küçük taşların ve sonrada büyük taşların oluşumu izler.

3. Strüvit taşları: Amonyum , magnezyum ve fosfat tuzlarından oluşmuştur. Genellikle kadınlarda görülürler ve idrar yolu enfeksiyonu sonucu oluşan taşlardır.

4. Ürik asit taşları : Protein metabolizmasının bir ürünü olan ürik asidin vücutta biriktiği bir hastalık olan “ gut” hastalığı bulunanlarda görülen taşlardır.

5. Sistin taşları : Proteinlerde bulunan bir amino asit olan sistinin , nadir görülen genetik bir hastalık neticesinde aşırı miktarlarda böbrekte birikmesi sonucu oluşan taşlardır.

bazen idrar yoluyla bile taş düşebilir..
günde 2.5 litre su içmelisin..
ihtiyaç duyduğunda ağrı kesici almalısın.. doktorundan taşının türünü öğrenip bu doğrultuda tedavi isteyebilirsin ( ağrıların olursa)
yaşam tarzında dğişiklik strsten uzak durmalısın..
ama bunlar ilerisi içn tabi bilgin olsun diye..
şu an için iyisin..
sevgiler.. özlema.s.

Son düzenleme:
Ayrıca zaman zaman gözkapağımda gözyaşı kanalının olduğu bölgede şişlik oluyor ama gözaltlarında dğil ama cipralx kullanıyorum içinde idrar retansiyonu yapar yazıyor bunla alakası var mı yoksa taşla ilgli üriner sistemde bir problemmi var acaba.Yakın zamanda hemogram karaciğer testleri şeker kollesterol triglisert e bakıldı sorun yok böbreklerden taştan dolayı böbreğimi kaybedermiyim diye korkuyorum açıkçası.....bu konuda yardımcı olursan tavsiyelerini her dakika pc başında bekliyor olacağım. Sen çok iyisin hemen cevap vernce inan çok sevindim çok teşekkürler.....

Ayrıca zaman zaman gözkapağımda gözyaşı kanalının olduğu bölgede şişlik oluyor ama gözaltlarında dğil ama cipralx kullanıyorum içinde idrar retansiyonu yapar yazıyor bunla alakası var mı yoksa taşla ilgli üriner sistemde bir problemmi var acaba.Yakın zamanda hemogram karaciğer testleri şeker kollesterol triglisert e bakıldı sorun yok böbreklerden taştan dolayı böbreğimi kaybedermiyim diye korkuyorum açıkçası.....bu konuda yardımcı olursan tavsiyelerini her dakika pc başında bekliyor olacağım. Sen çok iyisin hemen cevap vernce inan çok sevindim çok teşekkürler.....
teşekkürler ama her zaman cvp veremiyorum. girebildiğim kadarıyla kontrol ediyorum köşemi ama ,
bu soruna gelince
idrar retansiyonu birikme ,toplanıp kalma anlamına gelir.. idrarını tutamama gibi bir terime eşlik edebilir mesela.. idrar retansiyonunun senin taşınla bir alakası yok.. böbrekler böbrek taşı hastalıkları tabi ki üriner sistemi ilgilendiriyor.bunu da bil.
böbreğini kaybetme olayına gelince yani taşın büyüklüğü düşüp düşemediği her iki böbrekte mi yoksa sadece birinde mi olduğu oldukça önemli.. taş kırma yöntemleri cerrahi tedaviden sonra.. birşeyin kalmaz. ama.. bir dha yeniden taş üretir mi böbreklerin o önemli.. tabi hastanın günde 2.5 litre su içmesi çok çok önemli.. senin için şu an bir problem yok.. sadece suyunu iç stresten uzak dur. ağrın sızın olduğunda mutlaka doktora git. rutin kontroller yapılsın kolay kolay böbreğini kaybetmezsin. tmm mı canım? hoşcakal :)a.s.

Back
X