• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Radyoloji Aklınızda bulunsun....Radyoloji Teknisyeniyim...

Benim tansiyonum halsizlik dışında sorun yaratmadı ama tesadüfen baktırdım 9 a 4 çıktı 3 gündür akşam öğlen baktırdım 9 a 5, 10 a 6,9 a 4 değerleri var.Bunun sebebi 6 gün süren regl mi yoksa başka sebebi var mı ayrıca cipralex 10 mg günde 1 tane kullanıyorum .Çok kafama takıldı kalpçiye gitmelimiyim sizce.Ama hep böyleydi galiba tansiyonum 9 a 4 olduğunda ev temizledim yürüyüş yaptım hiç fenalık gelmedi nasıl bişey bu yardım edin ne olur bana....

değerlere bakılırsa bir kalp doktoruna görünecek kadar sıkıntı yaratacak bişeyin yok sevgili annoş, yaşın kilon boyun psikolojin önemli rol oynar... değerlerin de büyük değşiklik olursa 3 gün takip eder snra doktora gidersin sevgiler..

cesur yureginden dolayi seni tebrik ediyorum guzel kardesim

teşekkürler bu güzel sözlerle hem reel hayatımda da iş alanımda güçlü başarılı olmak içimden geleni yapıyorum..
aslında ben çok güzel bir duayım..
paylaşayım..
anneannem hastanede hemşire bulamıyo ben doğduğumda annem erken doğum yapmış beni.. etrafa bakınıyo ve bulamıyo.. o an allahım minik torunum doktor olsun ama ona önce merhamet ver.. !
ben buna layık olmak istiyorum..

oslemmcim düşüncen yardımın çok güzel keşke bütün doktorlar senin gibi olsa sağol canım sağlıcakla kal...

ya ben bişi sorcam canım benim akıntım cok oluo
annem üşüttüğün içindiir dedim ama
yazında oluoo sence nedendir yada bildiğin bir ilac varmıı
şimdiden tesekkür ederim

ya ben bişi sorcam canım benim akıntım cok oluo
annem üşüttüğün içindiir dedim ama
yazında oluoo sence nedendir yada bildiğin bir ilac varmıı
şimdiden tesekkür ederim

bir çok akıntı türü var bölgelere özgü..
sanırım bahsettiğin vajinal akıntı öyle midir?
ayrıntılı bilgi verirsen yardımcı olabilirim.

evet canımm vajinal akıntııııııı ........................
öncelikle kaç yaşındasınız?
evlimisiniz ?
bekarmısınız?
akıntınız kokulu kokusuz mu
süt kesiği şeklin demi yada sıvımı?
ne kadar süredir var?
üşütme gibi durumlarda şiddetleniyor mu?
bunlar oldukça önemli sorular..
ve vajinal akıntı ilaç tedavisi ile giderilebilen bir sorun..
bir jinekologla görüşün ilaç yazar ve kullanırsınız sorununuz biter..
bende söylerim ama internet üzerinden ilaç bilgisi vermem doğru olmaz..
sadece önerilerde bulunabilirim.
pamuklu iç çamaşırları kullanmak
aşırı dar giyinmemek
üşütmemeye özen göstermek.
her zaman yanınızda tuvalet kağıdı bulundurmak
bunlarda oldukça önemli ilacın yanısıra..
geçmiş olsun..
bunlarda önemli oranda etkiler..

Canım ya sana bir sorum var daha önce de yazmıştım böbrek taşı için....1sene önce yatağa girip bacağımı ani bir şekilde diğer tarafa atınca kasıklarıma bir ağrı saplandı ve duramadım ağrıdan... Sabaha kadar ağrıdan kıvrandım ve idararımı yapamadım ve sabaha karşı bir ani patlama gibi bir durumla idararımı yaptım bir baktım yarım santim eninde bir kan pıhtısı ama dolu gibi içi attım.Ve rahatladaım hemen cile gittim kan idrar tahlili yapıldı ve enfeksiyon olduğu tespit edildi.İşin ilginç tarafı o günden sonra sağ yanımda olan sızı şeklindeki taş sızlaması kalmadı acab taşımı düşürmüş olabilirmiyim ama kan topu gibi bşeydi yardımına teşekkürler...

selam ozlem benim tüplerimin filmi cekildi fakat tüpler tıkalı cıktı yada kendimi kastıgım için görünmemiş olabilirmiş anestezi altında tekrar film cekilicek tahillerim falan temiz bu işlemi onumuzdeki adette degilde 4-5 ay sonra yaptırsam yine sıfırdan tahliller yapılması gerekirmi?

selam ozlem benim tüplerimin filmi cekildi fakat tüpler tıkalı cıktı yada kendimi kastıgım için görünmemiş olabilirmiş anestezi altında tekrar film cekilicek tahillerim falan temiz bu işlemi onumuzdeki adette degilde 4-5 ay sonra yaptırsam yine sıfırdan tahliller yapılması gerekirmi?
tahlillerini yptırmn gerekir de her ihtimale karşı..
bu kendini kasmaktan görünmemesi durumu nedir ?
bu çok saçma birşey...
ya görünür ya görünmez hsg çekilirken illa ki kasılırsın ama ilaç verildi sonuçta dimi?
tıkalıysa o doğrultuda bilgi verilir..
iyice öğren ne olduğunu..
tamam?
geçmiş olsun..

Canım ya sana bir sorum var daha önce de yazmıştım böbrek taşı için....1sene önce yatağa girip bacağımı ani bir şekilde diğer tarafa atınca kasıklarıma bir ağrı saplandı ve duramadım ağrıdan... Sabaha kadar ağrıdan kıvrandım ve idararımı yapamadım ve sabaha karşı bir ani patlama gibi bir durumla idararımı yaptım bir baktım yarım santim eninde bir kan pıhtısı ama dolu gibi içi attım.Ve rahatladaım hemen cile gittim kan idrar tahlili yapıldı ve enfeksiyon olduğu tespit edildi.İşin ilginç tarafı o günden sonra sağ yanımda olan sızı şeklindeki taş sızlaması kalmadı acab taşımı düşürmüş olabilirmiyim ama kan topu gibi bşeydi yardımına teşekkürler...
taş düşürmüş olabileceğini znnetmiyorum ağrın buna bağlı değilmiş anladığım kdarıyla da
ilaç tedavisi uyguluyorlar mı?

merhaba canım sana bir sorum olacak resmi bir kurumda xr cihazının yanında 1,5 yıldır çalışıyorum daha önce düşükle sonuçlanan gebeliklerim oldu acaba bu cihazın etkisi olabilir mi bunun için kendi kurumuma nasıl bir resmi yazıyı nereden nasıl alabilirim bu cihazın belkide gebeliklerimin düşükle nedene olduğunu belgelemek için yardımcı olursan sevinirim

bende bişey danışmak istiyorum belki size saçma gelecek ama kortum açıkçası uzunca bir zamandan sonra elde edilen bir gebelik olduğu için sanırım.12 haftalık hamileyim.hastaneye rutin gebelik tahlllerimi yaptırmaya gittim ve sıra almak için kuyruğa girecektim.radyoloji bölüm kapısının önündeydi kuyruk.ve kapıda yazı vardı hamile olanlar giremez diye.ben girmedim tabii ki yazıyı okur okumaz uzaklaştım ama bir zararı olmuş mudur?

bende bişey danışmak istiyorum belki size saçma gelecek ama kortum açıkçası uzunca bir zamandan sonra elde edilen bir gebelik olduğu için sanırım.12 haftalık hamileyim.hastaneye rutin gebelik tahlllerimi yaptırmaya gittim ve sıra almak için kuyruğa girecektim.radyoloji bölüm kapısının önündeydi kuyruk.ve kapıda yazı vardı hamile olanlar giremez diye.ben girmedim tabii ki yazıyı okur okumaz uzaklaştım ama bir zararı olmuş mudur?

hayır bir zararı olmamışdır.. ama kendinize dikkat edin.. doktor sizden tetkik fln istediğinizde mutlaka herkese hamile olduğunuzu söyleyin.

merhaba canım sana bir sorum olacak resmi bir kurumda xr cihazının yanında 1,5 yıldır çalışıyorum daha önce düşükle sonuçlanan gebeliklerim oldu acaba bu cihazın etkisi olabilir mi bunun için kendi kurumuma nasıl bir resmi yazıyı nereden nasıl alabilirim bu cihazın belkide gebeliklerimin düşükle nedene olduğunu belgelemek için yardımcı olursan sevinirim

ne iş yaptığınızı ve direkt mi bundan etkilenebilecek bir pozisyonda mı çalışıyordunuz?
onu net yazarsanız..

bende birşey sormak istiyordum ama saçma olabilir eğer öyleyse de nolursun gülme :utangac:
iki gün önce böbrek ağrısı için doktora gittim, benden röntgen istedi, hastanenin röntgen çekilen bölümüne gittim, sıra vardı. Önümdeki hasta röntgenini çektirdi sıra bana geldi teknisyen masaya uzanın bekleyin dedi bende röntgen aletinin altında masaya yattım beklemeye başladım sonra dikkat ettim ki aletten bilgisayarların fan sesine benzer bir çalışma sesi geliyor. Önemsemedim bekledim ses bir süre sonra durdu teknisyen geldi, aletin camlı bölümünü aşağı doğru -yani bana doğru çevirdi masanın altına filmi koydu yerine geçti nefesimi tutturdu çalıştıurdı röntgenimi çekti ama acaba beklediğim sırada radyasyon almışmıyımdır o sırada röntgen cihazı çalışıyormuydu ki? Eşime sordum birşey olmaz alet o sırada radyasyon yaymıyordur dedi ama içime kurt düştü bir kere...burada aslında senin gibi birine rastlamayı ummuyordum inşallah bana cevap verebilirsin, Allah senden razı olsun...

Back
X