• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Radyoloji Aklınızda bulunsun....Radyoloji Teknisyeniyim...

oslemcim teşekkür ederim bugün röntgeni ve kan tahlilini götürücem doktora beni çok ürküttü böbreğin o şekilde gözükmesi bakalım dr ne dicek 2 hafta öncesine kadar günde sadece 1 bardak suyu zor içerdim ama akıllandım artık günde en aşağı 2,5 lt su içiyorum bilgiler için sağol
canım rica ederim geçmiş olsun yalnız anlamadığım böbreğinin buğulu göründüğüne sen kendinmi karar verdin? böyle bir terim yok gazın olabilir gördüğün netsizlik kan tahlillerine ve röntgenine göre artık doktorun yardımcı olur su içmenede çok sevindim vücudumuzn büyük bölümü sudan oluşur zaten neyse en azından şimdi içiyorsun kendine dikkat et :1hug:

gerçekten çok güzel düşünmüşsün, biliyormusun geçen gün içimden geçiyordu acaba içimizde hiç sağlıkçı yokmu böyle bizi bilgilendirsin diye çok sağol ya ayrıca hangi hastanede çalışıyosun merak ettimde burdan ismini verebilirmisin?

seni bu inceliğinden dolayı tebrik ediyorum,umarım içindeki bu meslek aşkı ve insan sevgisi hayatın boyunca katlanarak devam eder.
sevgiyle kal...

yaa çok teşekkür ederim hepinize harikasınız çalıştığım iki yer var isim vermem gerekirse veririm zaten daha önce de demiştim rahatsızlığı olan arkadaşlarla ilgilenirim istanbulda olanlarla diye devlet hastanesi olduğu içinde rahat olura.s.a.s.

şakkıdıseni bu konuda tebrik ediyorum.çok incesin.bu arada ben bel fıtığı ameliyatı geçirdim.bel fıtığından ameliyat olmuş arkadaşlarla konuşmak istiyorum.fikir alışverişi yapmak istiyorum.6 şubatta ameliyat oldum.ertesi gün taburcu oldum ve çok iyiyim şuan.allaha çok şükür.

a.sseni bu konuda tebrik ediyorum.çok incesin.bu arada ben bel fıtığı ameliyatı geçirdim.bel fıtığından ameliyat olmuş arkadaşlarla konuşmak istiyorum.fikir alışverişi yapmak istiyorum.6 şubatta ameliyat oldum.ertesi gün taburcu oldum ve çok iyiyim şuan.allaha çok şükür.

a.sseni bu konuda tebrik ediyorum.çok incesin.bu arada ben bel fıtığı ameliyatı geçirdim.bel fıtığından ameliyat olmuş arkadaşlarla konuşmak istiyorum.fikir alışverişi yapmak istiyorum.6 şubatta ameliyat oldum.ertesi gün taburcu oldum ve çok iyiyim şuan.allaha çok şükür.

geçmiş olsun canım yardımcı olabileceğim bi konu varmı ? yada sormak istediğin birşey?

canım röntgendeki buğuluk benim gördüğüm henüz doktora gösteremedim üre 18 nasıl sence

canım röntgendeki buğuluk benim gördüğüm henüz doktora gösteremedim üre 18 nasıl sence
buğu dediğin şey gaz da olabilir buna doktorun karar versin üre değerinin normal olup olmadığını sende anlayabilirsin elindeki kağıtta referans aralığı diye bir bölüm var ondan şimdi benimde onlara bakmam lazım sana yanıt verebilmem için kendi değerlerini yazarsan öylede yardımcı olurum bizim işimiz rapor yazıp teşhis koymakla daha alakalı zaten doktora grafini mutlaka göster

öslemcim yardımların için şimdiden teşekkürler...benim merak ettiğim şeye gelince: bel ağırılarımdan dolayı bir bel filmi çektirdim.belimde bir şey çıkmadı ama leğen kemiklerinin tam ortasında cevizden biraz büyük bir kitle gözüküyor.benim zaten adat görememe gibi bir problemim var ve işin kötüsü korunmuyorum.merak ettiğim bebek yada herhangi bir tümor röntgende görülür mü? cumartesi kendi dr.gideceğim ama çok tedirginim.kafanıda çok şişirdim şimdien tşkr...

öslemcim yardımların için şimdiden teşekkürler...benim merak ettiğim şeye gelince: bel ağırılarımdan dolayı bir bel filmi çektirdim.belimde bir şey çıkmadı ama leğen kemiklerinin tam ortasında cevizden biraz büyük bir kitle gözüküyor.benim zaten adat görememe gibi bir problemim var ve işin kötüsü korunmuyorum.merak ettiğim bebek yada herhangi bir tümor röntgende görülür mü? cumartesi kendi dr.gideceğim ama çok tedirginim.kafanıda çok şişirdim şimdien tşkr...

bebek düz röntgende görünmez canım ultrasonda görülür adet görememe sorunun için mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurmalısın ne kadar zmandır görmüyorsun ? daha önce böyle bir sorunun yoksa ve son zamanlarda düzensizlik yaşıyrsan hamile olma riskin olabilir en azından bir test yaptırsaydın kendine eğer hamileysen ve röntgen çektirdiysen bu çok zararlı bebeğini olumsuz yönde etkiler biraz daha bilinçli davransaydın keşke ve korunmaya önem verseydin bu düzensizlik boyunca çektirdiğin röntgenin adı lomper ap dir bel filminde bir takım lezyonlar görülebilir evet ama tek başına yeterli olmayabilir filmin yanında doktorun birtakım grafiler vs. isteyebilir + muayenede eder net birşey söylemem tabi burdan senin şu hastalığın vardır diye bir çok bel hastalığı var kitleye lezyona göre çok farkeder şimdi yapman gerekn bir an önce doktorunla görüşmek adet düzeninle ilgili bilgi almak ve hamile olup olmadığını öğrenmek ağrıların olabilir bunun için de sana ilaç tedavisi uygulayabilir doktorun ama dayanılmaz ağrıların varsa önerebileceğim iğne fln olabilir zararı olmayan herkese uygulanbilen

canım teşekkür edrim.zaten normalde adet düzensizliklerim için tedavi görüyorum.röntgenden 2 hafta önce zaten tahlil yapmıştım.temiz çıktığı için sorun görmemiştim.fakat filimdeki kitleyi görünce aklıma gelen ilk şey bebek olabileceği oldu.röntgeni gösterdiğim beyin cerahı da kitle ile ilgili bir şey söylemedi.benim derdim şuan belim değil zaten..ben eğer bir hamilelik varsa bunun bu filimlerde de görülüp görülmeyeceğini merak etmiştim.umarım bebek değildir.bu fikir beni çok ürkütüyor..neyse cmrtesi herşey netleşecek. ozamana kadar beklemekten başka çare yok. genede saol..

canım teşekkür edrim.zaten normalde adet düzensizliklerim için tedavi görüyorum.röntgenden 2 hafta önce zaten tahlil yapmıştım.temiz çıktığı için sorun görmemiştim.fakat filimdeki kitleyi görünce aklıma gelen ilk şey bebek olabileceği oldu.röntgeni gösterdiğim beyin cerahı da kitle ile ilgili bir şey söylemedi.benim derdim şuan belim değil zaten..ben eğer bir hamilelik varsa bunun bu filimlerde de görülüp görülmeyeceğini merak etmiştim.umarım bebek değildir.bu fikir beni çok ürkütüyor..neyse cmrtesi herşey netleşecek. ozamana kadar beklemekten başka çare yok. genede saol..
o zaman şüphen olmasın o gördğün şey bebek olamaz imkansız o kadar net görünmez 1 2 iki hafta önce temiz çıkmış tahlillerin düşün bebek olsa bile pirinç tanesinin yarısı kadar bile değildir ultrasonda görünür anca o da kesesi görünür şu zaman süresinde bu anlamda korkulacak birşeyin yok için rahat olsun diğer durumlarını tabiki doktor bir düzene sokacak geçmiş olsun sağlıkla kalın a.s.

Merhaba oncelikle tesekkurler keske herkes senin kadar meslegine onem verebilse. Benim bi sorum olucak. 1 hafta once gogsumdeki sislikten dolayi doktora gittim ve ultrason sonucunu aynen yaziyorum. Sag memede ust dis kadranda 1x1,5 cm ebadinda cevresi odemli hiperekojen gorunumde kitle lezyonu mevcuttur ve lezyon konturlari muntazamdir. Bu durum fibroadenoma ile mukayese edilebilir. Periyodik kontrolu uygundur. Simdi benim sorum su, bu kitlenin fibroadenoma oldugu sadece ultrasonla anlasilirmi? Doktor %1 ihtimalle kanser olabilir dedi ama bu konuda ultrasona guvenmelimiyim yoksa biyopsi yaptirmam gerekirmi?. Doktor bunu bana birakti 6 ay sonra kontrole gitmemi ve cok buyurse aldirmam gerektigini soylemisti ben kararsizim simdi 6 ay beklemelimiyim ayrica bu tur kitlelerin her 3 kadindan 1 inde oldugunu soyledi zararsiz oldugunu. Peki senin gorusun nedir bu konuda yardimci olursan sevinirim panik oldumda biraz :)

Merhaba oncelikle tesekkurler keske herkes senin kadar meslegine onem verebilse. Benim bi sorum olucak. 1 hafta once gogsumdeki sislikten dolayi doktora gittim ve ultrason sonucunu aynen yaziyorum. Sag memede ust dis kadranda 1x1,5 cm ebadinda cevresi odemli hiperekojen gorunumde kitle lezyonu mevcuttur ve lezyon konturlari muntazamdir. Bu durum fibroadenoma ile mukayese edilebilir. Periyodik kontrolu uygundur. Simdi benim sorum su, bu kitlenin fibroadenoma oldugu sadece ultrasonla anlasilirmi? Doktor %1 ihtimalle kanser olabilir dedi ama bu konuda ultrasona guvenmelimiyim yoksa biyopsi yaptirmam gerekirmi?. Doktor bunu bana birakti 6 ay sonra kontrole gitmemi ve cok buyurse aldirmam gerektigini soylemisti ben kararsizim simdi 6 ay beklemelimiyim ayrica bu tur kitlelerin her 3 kadindan 1 inde oldugunu soyledi zararsiz oldugunu. Peki senin gorusun nedir bu konuda yardimci olursan sevinirim panik oldumda biraz :)

merhaba canım öncelikle işin rahat olsun fibroadenoma iyi huylu bir lezyondur. genellikle boyutları 2 3 cm i geçmez sadece ultrasonla anlaşılır o doktorun tecrübesi ile alakası birşey ama genellikle ince aspirasyon iğnesi yada biyopsi ile kesin tanı konur. zararsız ve yaygındırlar. büyürse kaynağına göre bir ameliyat yapılması mümkün ama korkulacak bir ameliyat değil bu. başka bir tetkik yaptırmana gerek yok 6 ay sonra kontrole mutlaka git canım büyüyebilir de küçülebilir de ona göre doktorun seni yönlendirecektir. çaplarıda normal zaten kanser olma ihtimali çok düşük %1 bile değil aslında bundan dolayı kanser olan bir hasta görülmemiştir bugüne denk geçmiş olsun sağlıkcakla kal..a.s.

Gittigim doktor sadece ultrasonla bakti ama tecrubesine guvenmese bunu riske atmazdi sanirim icimi rahatlattin oslemmcim cok tesekkur ederim :)

Back
X