AKP’liler böyle bir ülkede mi yaşamak istiyor?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://www.bugun.com.tr/akpliler-boyle-bir-ulkede-mi-yasamak-istiyor-yazisi-1663790
144.jpg

Orhan Kemal CENGİZ

AKP’liler böyle bir ülkede mi yaşamak istiyor?
Günlerdir içimden şunu soruyorum: AKP’liler gerçekten böyle bir Türkiye’de mi yaşamak istiyorlar?

AKP’li derken çifte tabancalı kovboyları, kendini Şems ilan eden ihale zenginlerini kastetmiyorum. Bu partiyi kuran, uzun yıllar boyu destekleyen insanları kastediyorum.

* * *

Siz gerçekten böyle bir ülkede mi yaşamak istiyorsunuz?

Sizin rüyasını kurduğunuz ülke bu muydu?

Cumhurbaşkanı’nın elde Kur’an, o miting alanı senin bu miting alanı benim gezmesinden rahatsız olmuyor musunuz gerçekten? Bir cumhurbaşkanının bu kadar korkunç bir şekilde taraf olması sizi rahatsız etmiyor mu?

Sırf bir kişi ülkeyi tek başına yönetsin diye bütün kuralların eğilip bükülmesinden, bütün kurumların tuzla buz edilmesinden rahatsız olmuyor musunuz?

* * *

Hani, açık bir ülke olacaktı burası? Hani iç düşmanlar olmayacaktı? Hani herkes özgür olacaktı?

Yahu kavga halinde olmadığımız bir tane ülke kalmadı dünyada, fark etmiyor musunuz? Bırakın Ortadoğu’yu, bırakın Avrupa Birliği’ni, bırakın Amerika’yı, Cumhurbaşkanı New York Times’la kavga ediyor. Bunda iç burkucu bir şeyler görmüyor musunuz gerçekten?

* * *

Dün öğrendik ki, Cumhurbaşkanı’nın “husumet” listesine tek tek Batılı gazeteciler de dahil olmuş. Stephen Kinzer’in Gaziantep’ten alacağı fahri hemşehrilik beratı, Cumhurbaşkanlığı’ndan gönderilen bir faksla iptal edilmiş. Gerekçe Kinzer’in Cumhurbaşkanı’nı eleştirmesiymiş.

* * *

Açıp, Kinzer’in Erdoğan’ı eleştirdiği yazısını (Would history’s heroes be effective today?) bir okuyun lütfen. O yazıda “Türkiye’ye bütün dünya büyük umutlar bağlamıştı. Türkiye, İslam ve demokrasinin bir arada yaşayabileceği bir örnek olarak görünüyordu. Erdoğan’ı bir modernleştirici olarak görüyorlardı. Ama o modernleştirici, bin odalı bir sarayda oturup, insanların etek boylarına karışan, Avrupa Birliği’ni suçlayan, gazetecileri içeri attırmak için talimatlar veren bir insana dönüştü” diyor.

Ve bu yazısı yüzünden, kendisinin aktardığına göre, Gaziantep Valiliği’ne faks geçilip Kinzer “bu ülkenin ve hükümetin düşmanı” ilan ediliyor.

* * *

Sırf bir eleştiri yöneltti diye Batılı bir gazetecinin “fahri hemşehriliğini” iptal ettirmeyi bir güç, bir liderlik başarısı olarak mı görüyorsunuz gerçekten?

Sayın Cumhurbaşkanı’nın bütün medyayı, bütün gazetecileri susturma çabasını uluslararası boyutlara kadar taşıması içinizi burkmuyor mu?

Bu durumda acıklı bir şeyler görmüyor musunuz?

Siz hakikaten böyle bir ülkede mi yaşamak istiyorsunuz?

baska ülkelerin liderleri gibi herseyi sineye cekseydi karsilik vermeseydi boyun egseydi severlerdi tabi
ama erdogan yapmiyor! kuyruk acilari var...
is savas yasayan ülkelerin, durduk yere "müdahale" ettikleri ülkelerin politikasiyla bu kadar ilgileniyorlarmi aceba??
new york times kac kez yazmis onlarla ilgili böyle saldirganca bir makale?
hemde secim zamani...
hep diyorum hep diyecegim erdoganin söylediklerine takilmayin! söyleyene degil SÖYLETENE! bakin..

baska ülkelerin liderleri gibi herseyi sineye cekseydi karsilik vermeseydi boyun egseydi severlerdi tabi
ama erdogan yapmiyor! kuyruk acilari var...
is savas yasayan ülkelerin, durduk yere "müdahale" ettikleri ülkelerin politikasiyla bu kadar ilgileniyorlarmi aceba??
new york times kac kez yazmis onlarla ilgili böyle saldirganca bir makale?
hemde secim zamani...
hep diyorum hep diyecegim erdoganin söylediklerine takilmayin! söyleyene degil SÖYLETENE! bakin..

ben söylediklerine takılıyorum nedense çünkü tarzı ve uslubu hoş değil,çünkü söyleyende kendi söyletende kendi sonra söylediklerini başka boyuta çekip yani kıvırıp aslında hiç bir şey söylememiş durumuna getirende kendi çok zeki bu anlamda

ve bazen kendi ülken için başka ülkelerde olanları sineye çekiceksin evet kına yada tepki ver ama müdahale etmiyeceksin.bizler yıllarca pkk denen örgütle savaştık ne canlar verdik ve daha neler olucagını bilmiyoruz seçimler sonrası bizi neler bekliyor bilmiyoruz pkk ya ne anlaşmalar yapıldı bilmiyoruz.erdoganın savunduğu bu ülkeler bir kez olsun pkk yı kınadımı onlarla mücadele ettimi yapmadı kendi ülkelerinde beslediler sınırlarını açtılar.silahlandırdılar her türlü imkanı verdiler neden o ülkeler sustular çünkü Türkiye nin zor durumda kalması onların işine geldi.

o zaman erdogan da susucak bu ülkenin cumhurbaşkanıysa bu ülkenin barışını refahını düşünücek dünya lideriymiş gibi her yere sataşmayacak ülkeyide kaosa sürüklemeyecek.

ee onlar gibi elmi ovustursun erdoganda? olup bitene tepki vermesin mi ?
ayrica konu bu degil
dedigin gibi türkiyeye terör konusunda yardim etmeyen ülkelerin türkiyedeki durumla ilgili haber yapmayan gazetelerin
simdi birden türkiyeyle ilgilenmesi hemde negatif anlamda, neye isaret?
apacik ortada iste!
susmasin hep konussun cünkü aliskin degiller ama alisacaklar..

ayrica konu bu degil
dedigin gibi türkiyeye terör konusunda yardim etmeyen ülkelerin türkiyedeki durumla ilgili haber yapmayan gazetelerin
apacik ortada iste!

konuşsun ama konuştuklarını yapsın boşa konuşmasın ve konuşurken dikkatli olsun bu ülkede savaç yada iç savaş çıkarsa onun çocukları sokaklarda dağlarda töreristlerle savaşmayacak bunu da bilsin

çocukları her dakka amerikayı kötüledigi yere götürecek ilk uçakla ki o uçağın yakıtıda bizim cebimizden çıkıcak.

ben sussun demedim konuşsun ama ülke çıkarı için konuşsun ülkeyi kötü yerlere sürüklemesin

simdiye kadar kim bu kadar acik sekilde konustu?
kimse! cünkü korkuyorlardi
erdogan konusuyorsa ve ülkede savas cikmiyorsa
korkma bundan sonrada cikmaz sert kayaya tosladilar...
bizim bildigimizin kac katini biliyor erdogan..
savas cikacak olsa coktan cikardi bu yüzden..
neyi beklemisler??

ayrica konu bu degil
apacik ortada iste!

Niye peki sürekli eleştiriliyor bir de böyle düşün? Herkes mi kıskanıyor, çekemiyor, düşmanlık besliyor? Eleştirilerin hiç mi haklı tarafı yok?

Niye peki sürekli eleştiriliyor bir de böyle düşün? Herkes mi kıskanıyor, çekemiyor, düşmanlık besliyor? Eleştirilerin hiç mi haklı tarafı yok?
olamazmi? olabilir...
israil mesela kimin agzini actirsan bilir isgalci oldugunu ama kim hangi ülke sesini cikarabiliyor? daha dogrusu kimi takiyor adamlar?? degil new york times yerel bir gazete cikip iki satir gercekleri yazsa antisemitizm yapiliyor diye yaygariyi basiyorlar!

ortada iki örnek sec begen al

Ucuz bir algı yazısı :KK58:
Valla ben Ülkemden memnunum En Büyük TÜRKİYE
Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği 80 lerin sonları 90 ların rezilliklerini yaşamış biri olarak şuan yaşadığım ülkemden vatanımdan gayet memnunum
Rabbim tekrar o berbat günlere döndürmeye çalışanlara fırsat vermesin inşallah
beğenmeyenler bu ülkede yasamak istemeyenler kapılar orda :KK59:

olamazmi? olabilir...
israil mesela kimin agzini actirsan bilir isgalci oldugunu ama kim hangi ülke sesini cikarabiliyor? daha dogrusu kimi takiyor adamlar?? degil new york times yerel bir gazete cikip iki satir gercekleri yazsa antisemitizm yapiliyor diye yaygariyi basiyorlar!

ortada iki örnek sec begen al

Siz hiç habervaktim, akit falan okumuyorsunuz herhalde. Allah'ın her günü İsrail üzerinden tüm Yahudilere nefret söylemlerinde bulunuyorlar, hiç görmedim İsrail'in cevap verdiğini. Hani yerel gazeteler bile yazamıyor diyorsunuz ya. Dünya çapında da gayet eleştiriliyor İsrail.

Erdoğan da görünürde İsrail'e birkaç laf etse de silah anlaşmaları yapmaya devam ediyor arka planda tabii o da ayrı bir konu.

Ucuz bir algı yazısı :KK58:
Valla ben Ülkemden memnunum En Büyük TÜRKİYE
Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği 80 lerin sonları 90 ların rezilliklerini yaşamış biri olarak şuan yaşadığım ülkemden vatanımdan gayet memnunum
Rabbim tekrar o berbat günlere döndürmeye çalışanlara fırsat vermesin inşallah
beğenmeyenler bu ülkede yasamak istemeyenler kapılar orda :KK59:

Bu ülkenin gidişatından memnun olmayanlar gösterdiğiniz kapılardan çıkıp giderse sizin için daha kötü olur yalnız. Çok aşırı zengin sınıf, orta gelirli yükselmeye çalışan yandaş kesim, çıkarcı ara zümre ve eğitimsiz alt tabaka olarak birbirinizi yersiniz. Bu ülkeyi biraz yaşanabilir yapan varsa kovmaya çalıştığınız kesimdir, bindiğiniz dalı kesmeyin bence :)

11268997_1392718887724895_1801751006_n.jpg

Şu sıralar İstanbul sokaklarında bu afişler görülüyor.Fetih ve Tayyip Erdoğan ???

Bilmeyen ,tanımayan,okumayan,araştırmayan insanlar bu ülkeden tabi ki memnun olur.Şu sokağa bir çıkın,başınıza bir sürü şey gelir,zaten kaba davranışları falan saymıyorum bile.Ki benim en önem verdiğim şeydir,insanların saygılı olması,çöp toplayanından tut,öğretmenine,öğrencisine kadar.
Yurt dışındaki toplu taşıma aracının şoförü inenlere tek tek "iyi akşamlar diyor." ve dikkatle inmelerini bekliyor.Burada mı aman allahımmm:KK57::KK57::KK57::KK57:

Siz hiç habervaktim, akit falan okumuyorsunuz herhalde. Allah'ın her günü İsrail üzerinden tüm Yahudilere nefret söylemlerinde bulunuyorlar, hiç görmedim İsrail'in cevap verdiğini. Hani yerel gazeteler bile yazamıyor diyorsunuz ya. Dünya çapında da gayet eleştiriliyor İsrail.

Erdoğan da görünürde İsrail'e birkaç laf etse de silah anlaşmaları yapmaya devam ediyor arka planda tabii o da ayrı bir konu.
türkiyeden bahsetmiyorum...
israilin ilk özür diledigi ülkeden söz ediyorsun neticede, bizdeki basinda susarsa zaten adamlarin dokunulmazligini herkes kabul etmis sayilir...

ayrica silah anlasmalarini yazmissin
milli savunma icin aliniyor onlar
birileri sayesinde daha yeni yeni kendi savunma silahlarimihzi üretebiliyoruz
islerini yapsalardi bizde baska ülkelere satiyor olurduk simdi
olmayani ne yapacaksin? olmayan altyapiyi?
tabiki baskasindan alacaksin...

israil in cevap vermeye yüzü mü var ki cevap verecek? ne diyecek?
hem o bayildiginiz bati, adamlarin sirtini sivazliyor yaptiklari her zulümde!
dur diyecek gücleri yokmu peki? var! ama demiyorlar cünkü islerine geliyor!
türkiyeye bati neden müdahale ediyor peki?
secim ortami berbat olan, ic savas olan ülkeler icinde yazilar yazip birilerini göreve cagiriyormu?
evet cekemiyorlar cünkü türkiye eski türkiye degil..
bunun cok iyi farkindalar...
bati bile farkinda ama biz hala birbirimizi yiyelim!
istedikleride bu zaten...
onlari sevindiriyoruz resmen...

Bilmeyen ,tanımayan,okumayan,araştırmayan insanlar bu ülkeden tabi ki memnun olur.Şu sokağa bir çıkın,başınıza bir sürü şey gelir,zaten kaba davranışları falan saymıyorum bile.Ki benim en önem verdiğim şeydir,insanların saygılı olması,çöp toplayanından tut,öğretmenine,öğrencisine kadar.
Yurt dışındaki toplu taşıma aracının şoförü inenlere tek tek "iyi akşamlar diyor." ve dikkatle inmelerini bekliyor.Burada mı aman allahımmm:KK57::KK57::KK57::KK57:
yok artik :KK53:
nerdeymis o soförler?
ayrica soförlerin cogu türk zaten :KK45:
hani türkler kabadir ya size göre
avrupada kibarlasiyorlar demekki :mad:

Bagirip cagirmanin bir devlet adamina prim yaptirdigi yegane ulkeyiz dunyada.. Ulkenin geldigi seviye bu. Bugune dek ne ise yaramis? Israile "Filistinlileri olduren katilsiniz!" diye bagirmis, gel gor ki Israil vatandasi bu ulkeye elini kolunu sallaya sallaya vizesiz girerken filistin vatandasi hala Turk sinir kapilarinda gunlerce vize diye agliyor, surunuyor..:KK57: Lafa gelince musluman Filistinli kiymetli, Israilli tuu kaka..:rolleyes: Inanip alkislayan boyleleri var nasilsa..:KK75:
Israil'e giden isadamlarimiz bile Israil devletinden vize almak zorunda..:KK57:
Oyle bagrinmakla, lafla peynir gemisi yurumuyor maalesef.. Edindigi itibar iste ancak bu kadar.

Evet canim Avrupa`da ayak uydurmalari sayesinde kibarlasiyorlar. :KK200:

Eski bir AKP li olarak diyorumki ne yapsak boş bu adam yapıştı Türkiye ye yakında babadan oğula geçiş geri gelirse hiçççç şaşırmayalım.

Türk milleti bu partiyi indirmeyecek iktidardan sonumuz hayır olsun :KK17:

Bu arada ben ülkemden çok memnunum başımızdakindendir şikayetim kapıyı Gösteren arkadaş kendinize gelin kimsenin haddine değildir kapı göstermek :KK20:

X