• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKRABA EVLİLİĞİ Mİ, DEĞERLERE SALDIRI MI?

çünkü etik deilllll, ama eşcinsellik serbest gayet etik o :KK70::KK70:onlar cici komşu kızıyla evlenen adam kık pis:KK20:
Bilip bilmeden yorum yapmasanız çok daha güzel bir toplum olacağız eminim..
Komşu almama durumu Göçmenlerde / Trakyalılarda olan bir şeydir çünkü komşu çocuğu kardeş olarak görülür.
Bizimkiler de zamanında Bulgaristan'dan gelmişler ve bizde komşu ya da akraba evliliği olmaz.
Ama eşcinselle evli olan bir göçmen de tanımıyorum. Bir tarafınızdan element uydurup komik olmak için saçma saçma konuşmayın bence. Sınıf arkadaşınla evlenmene kimse laf etmedi zaten edemez de.. Dün sadece konusu açıldı ve göçmenlerde komşu kızına bile yan bakılamayacağı söylendi. Biraz anlayabilseydiniz burda komik duruma düşmezdiniz!!

bizlerde akraba evliliği var.annem babam uzak akraba,kuzenlerimden,akrabasıyla evlenen var.ama benim eşim akrabamız değil,komşu oğlu.

eskiden insanlar,belirli bir köye iç içe yaşarmış.en yakın köy 2 saat uzaklıkta.e haliyle birbirini görmek,tanışmak ve evlenmek zor iş.aynı köyün içinde yaşayanlarda,ucundan bucağundan akraba ya da komşu.yani bir nevi mecburiyet.

ama günümüz de dünyanın bir ucundaki,insanlarla tanışma şansı varken,en yakındaki akrabayla evlenmek abes.
annemlerin zamanında vardı.bizim zamanımızda vardı ama şimdi çocuklarımız,asla düşünmüyor.niye bunun okulu var,sosyal alanları var.çalışma ortamları var.illa ki evleneceğiniz kişi,biryerlerde karşınıza çıkıyor.

bu durumda,bu devirde akrabayla evlenmek bence de yanlış.ama zamanında olan olmuş.geçmişi değiştiremeyeceğimize göre,geleceğe bakalım.gençlerimize ve çocuklarımıza bunun tıbben yanlış olduğunu anlatan yayınlar var.onlarda da azıcık akıl fikir varsa,bu zamanda akraba evliliği yapmazlar.

Sağlık açıcından zararlı olduğu halde kardeşin olacak kadar yakın akrabanla evlenmek normal, komşunu bile kardeş / akraba olarak görüp onunla evlenmek istememek saçma!!
Hey Allam yaa..

asıl modernize olucaz diye iyice yapılan söylemler çok komik geliyor bana ya... kimseyi zorla kuzeniyle komşusu ile evlendiren yok zaten, evlenene sapık muamelesi çekilmesi garip olan.
göçmenler evlenmezmiş komşu kızıyla evlenmesin ille evleneceksin diyen yok, ama doğru budur diyemez kimse anlatabildim mi?

Bilip bilmeden yorum yapmasanız çok daha güzel bir toplum olacağız eminim..
Komşu almama durumu Göçmenlerde / Trakyalılarda olan bir şeydir çünkü komşu çocuğu kardeş olarak görülür.
Bizimkiler de zamanında Bulgaristan'dan gelmişler ve bizde komşu ya da akraba evliliği olmaz.
Ama eşcinselle evli olan bir göçmen de tanımıyorum. Bir tarafınızdan element uydurup komik olmak için saçma saçma konuşmayın bence. Sınıf arkadaşınla evlenmene kimse laf etmedi zaten edemez de.. Dün sadece konusu açıldı ve göçmenlerde komşu kızına bile yan bakılamayacağı söylendi. Biraz anlayabilseydiniz burda komik duruma düşmezdiniz!!
göçmenlere kim laf ediyor? eğer böyle bir şey varsa bizim insanımızı gerçekten tanıyan yok demektir.
ben insanımı seviyorum aslen makedonyalıyım ama burada doğdum. gelenek görenek adet insanın kendini bilmesi vs hala devam bizde. evet bizde böyle şeyler yok. ama arkadaşların pis iğrenç vs demelerine de gerek yok günahtır.

asıl modernize olucaz diye iyice yapılan söylemler çok komik geliyor bana ya... kimseyi zorla kuzeniyle komşusu ile evlendiren yok zaten, evlenene sapık muamelesi çekilmesi garip olan.
göçmenler evlenmezmiş komşu kızıyla evlenmesin ille evleneceksin diyen yok, ama doğru budur diyemez kimse anlatabildim mi?
Zorla evlendiren yok mu??
Canım sen baya uzak kalmışsın her şeyden sanırım.. Amcasının / teyzesinin çocuğuyla zorla evlendirilenleri hiç mi duymadın??
Aa evet sen uzayda yaşıyordun.. Orda eşcinselle evlenen göçmenler de vardı di mi :)
Mesele komşuyla zorla evlendirilmek istenmesi değil zaten. Akraba evliliği konusu açılınca çoğu kişi bilir ki göçmenlerde komşu kızı bile alınmaz derler (var illa ki ama yok denecek kadar az) Siz konuyu çarpıtıyorsunuz. Yok sınıf arkadaşımla evlendim sorun olur mu? Yok kendileri eşcinselerle evlenir komşusuyla evlenene pis derler.. Bizde komşuyla evlenene kimse pis falan demez ama komşu çocukları birbirini kardeş olarak görür o yüzden komşu kızı alınmaz denir. Hatta komşu kadınlara komşu anne denir bizde. Önce bir öğrenin nedir, ne değildir sonra yorum yapın ;)

göçmenlere kim laf ediyor? eğer böyle bir şey varsa bizim insanımızı gerçekten tanıyan yok demektir.
ben insanımı seviyorum aslen makedonyalıyım ama burada doğdum. gelenek görenek adet insanın kendini bilmesi vs hala devam bizde. evet bizde böyle şeyler yok. ama arkadaşların pis iğrenç vs demelerine de gerek yok günahtır.
Komşu kızı almayıp eşcinsel alanlar varmış da.. Ben şahsen hiç duymadım baba tarafım göçmen olduğu halde..

kusura bakmayın ama ne kadar saçma bi fikri saçma örneklerle açıklamışsınız ne demek istediğinizi anlayamadım teyzemin oğlu hastalıksızsa yada halamın, amcamın oğlu hastalıksızsa benim onunla evlenmem yani kardeşim dediğim öz kardeş olarak gördüğüm insanlarla evlenmem meşru mu olmalı ? kabullenilebilir mi olmalı ? insanlar bunu kabullenip yargılamamalı mı? evet bence bu fikir gerçekten sapıkça toplum bunu kabul ederse emin ol o zaman bu toplum bozulup 'islami çizgiden' sapmış olur.

Ohhh konu yine dine bağlandı bir klasik artık bu şaşırmıyorum :KK70:

Ohhh konu yine dine bağlandı bir klasik artık bu şaşırmıyorum :KK70:
Canım sen kaç yaşındasın??
Zorla evlendirilen akrabaları duymamışsın, konuyu açan kişi zaten konuda dinden kendisi de bahsetmiş bunu anlamamışsın, eşcinsellerle evlenen göçmenlerin hayalini görüyorsun falan.. Uykunu mu alamadın tatlim?

neeeeeeeeeeeeee biz mi yapıyormuşuz bunu?:KK57:
ayıp ya birşey bildikleri yok anca laf olsun..
ayrıca kesinlikle insanlarıma laf ettirmem.
Yahu güzel Arkadaşım ben göçmenleri ağzıma almadım, diyorum ki akraba komşu evliliğine midesi kalkan ensest ilişki diyenler eşcinsel ilişkiyi meşrulaştırıyor, eşcinsel ilişki dedim evlilik bile demedim.
Arkadaş kendi hayal gücünü konuşturmuş.
Benim kelimelerimden seçip kendi hayal gücünden çılgın söylemler oluşturmuş :KK48:

Yahu güzel Arkadaşım ben göçmenleri ağzıma almadım, diyorum ki akraba komşu evliliğine midesi kalkan ensest ilişki diyenler eşcinsel ilişkiyi meşrulaştırıyor, eşcinsel ilişki dedim evlilik bile demedim.
Benim kelimelerimden seçip kendi hayal gücünden çılgın söylemler oluşturmuş :KK48:
bende yorumu arıyorum da bi kaç gün önceki konu var ya bunun gibi orada tartıştınız sandım ya sana özel bi laf demedim yani kim dediyse ona dedim :)

Arkadaş komşu kızıyla neden evlenilmiyor demiş sen de bunu yazmışsın. Konunun eşcinsellikle ne alakası vardı ki??
Komik olayım derken saçmalamışsın. Komşu kzııyla evlenmeyenler kim? Göçmenler.. Ben de ne dedim sana bilmeden etmeden konuşmasanız keşke dedim. Yine aynını söylüyorum
çünkü etik deilllll, ama eşcinsellik serbest gayet etik o :KK70::KK70:onlar cici komşu kızıyla evlenen adam kık pis:KK20:

Back
X