• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKRABA EVLİLİĞİ Mİ, DEĞERLERE SALDIRI MI?

Atatürk sizden taraf değil , bizden taraftı derken ne demek istedin??
Ben aşırı derecede Atatürkçü bir insanım ve akraba evliliğine de kesinlikle karşıyım.
Bu arada Atatürk Fikriye Hanım'la evlenmedi. Zübeyde hanım akraba evliliğini asla onaylamadı ve Atatürk Lütfiye Hanım'la evlendi. Ayrıca Evet Atatürk ailesi için sade bir mezar yaptırdı biz de aynen onun fikrindeyiz ve anıt işi (ölen kişi çok önemli bir kişilik değilse) saçma geliyor.
Atatürk bizci değildi sizciydi, Kuran tam sizciydi.. Din de sizciydi.. Osmanlı hatta bütün insanlık sizciydi..
Hep bir ayrım hep bir kayırma!
Sırf konu açmak için açmışsınız gibi geldi bana.

Zübeyde hanım bilime inanan ilerici bir kadınım oğluma akraba evliliği yaptırmam diye değil aile arasında özellikle kadınlar arasındaki husumetlerden dolayı yani bir nevi kaynanalık damarından engel oldu. Bu arada ben de Atatürkçüyüm. Atatürkle ilgili anı kitapları okuyarak büyüdüm. Bunu da belirtmek istedim. Sonra herkes sataşmasın diye

Ay nasıl komiksin.. Saatlerdir bunu mu düşünüyorsun yoksa google amcaya mı danıştın komşusuyla evlenmeyip eşcinselle evlenenler için :)
yok bebeğim işim gücüm var maalesef zamanımın tamamı senin hoş sohbetine ayıramayacak doluyum,ayrı kaldığım dakikaları sayacak kadar çok mu sevdin tatlı sohbetimizi:KK48:

Zübeyde hanım bilime inanan ilerici bir kadınım oğluma akraba evliliği yaptırmam diye değil aile arasında özellikle kadınlar arasındaki husumetlerden dolayı yani bir nevi kaynanalık damarından engel oldu. Bu arada ben de Atatürkçüyüm. Atatürkle ilgili anı kitapları okuyarak büyüdüm. Bunu da belirtmek istedim. Sonra herkes sataşmasın diye
Zübeyde hanımın akraba evliliğine karşı çıkma nedeni bu yani!!
:) başka neler yazıyor o kitapta çok merak ettim :)

Atatürk Fikriye hanım ile hiç bir zaman evlenmedi. Fikriye hanım Ataya aşıktı ama kendisi o gözle yaklaşmadı fikriye hanıma. kıyaslarken tarih öğrende gel önce ve evet ensestliğin alasıdır iki kuzenin evlenmesi. ha abi kardeş ha kuzen benim için asla ve asla bir farkı yoktur.

asıl modernize olucaz diye iyice yapılan söylemler çok komik geliyor bana ya... kimseyi zorla kuzeniyle komşusu ile evlendiren yok zaten, evlenene sapık muamelesi çekilmesi garip olan.
göçmenler evlenmezmiş komşu kızıyla evlenmesin ille evleneceksin diyen yok, ama doğru budur diyemez kimse anlatabildim mi?

:KK9:

yok bebeğim işim gücüm var maalesef zamanımın tamamı senin hoş sohbetine ayıramayacak doluyum,ayrı kaldığım dakikaları sayacak kadar çok mu sevdin tatlı sohbetimizi:KK48:
evet canım tahmin edebiliyorum :)
çıkmadan önce şu eşcinselle evlenen kim onu söyle de öyle çık. Ortaya bir şey attın madem görelim bakalım kimmiş cici komşu kızıyla evlenmeyen ve eşcinseli tercih eden kişi:)

Ay nasıl komiksin.. Saatlerdir bunu mu düşünüyorsun yoksa google amcaya mı danıştın komşusuyla evlenmeyip eşcinselle evlenenler için :)

Yalnız bir homofobi sezdim komşu kızı falan sürekli bir eşcinsellikle dalga...

kusura bakmayın ama ne kadar saçma bi fikri saçma örneklerle açıklamışsınız ne demek istediğinizi anlayamadım teyzemin oğlu hastalıksızsa yada halamın, amcamın oğlu hastalıksızsa benim onunla evlenmem yani kardeşim dediğim öz kardeş olarak gördüğüm insanlarla evlenmem meşru mu olmalı ? kabullenilebilir mi olmalı ? insanlar bunu kabullenip yargılamamalı mı? evet bence bu fikir gerçekten sapıkça toplum bunu kabul ederse emin ol o zaman bu toplum bozulup 'islami çizgiden' sapmış olur.

Hem islami çizgiden bahsedip. Hem de islamın tanıdığı özgürlük alanını dataltmak? yasak olmayana yasak, yasak olana değil demenin İslamdaki enb büyük günahlardan olduğunu bile bile??

Öncelikle şunun anlaşılması gerekir diye düşünüyorum ki; göçmenlerde ve Trakyalılarda, akraba evliliği kültürel olarak yoktur. Yani biz ayyy çok modernizzz diye değil. 7 göbek sülaleden ve komşu kızından/oğlundan bizlere eş olmaz. ben, annem, ninem, ninenim ninesi.... vs. kimsenin geçmişinde akraba evliliği veya komşu çocuğu ile evlilik yok. Modernlikten değil bu durum. Trakyalı yahut göçmen olmayanlara nasıl komşu çocuğu ile evlenilmeyeceği ilginç geliyorsa bizlere de akraba evliliği öyle ilginç geliyor. Atatürk'ün özel hayatını gerçeğin ne olduğunu bilip bilmeden deşmeye uğraşacağınıza, ilkelerini benimsemeye uğraşın bir zahmet. Herkesin fikri hür! Herkesin bir görüşü var. Benimsemeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Ayrıca Atatürk'ü bu meselenin içine dahil ettiğiniz için ayrıca sizi kınıyorum konu sahibi!

Birlikte büyündüğü için .

birini abi gibi görürsün, bunu dile getirirsin anlarım.
xxx benim abim gibidir/kardeşim gibidir, aramızda olmaz öyle muhabbet dersin.
ama direk komşu ile olmaz çok garip duruyor gerçekten.

birlikte büyümenin aşkla ne alakası var.
illa 18den sonra mı tanışmak gerekiyor aşık olmak için, evlenmek için.

evet canım tahmin edebiliyorum :)
çıkmadan önce şu eşcinselle evlenen kim onu söyle de öyle çık. Ortaya bir şey attın madem görelim bakalım kimmiş cici komşu kızıyla evlenmeyen ve eşcinseli tercih eden kişi:)
tatlım onu sen uydurdun sen söyle de biz bilelim

Back
X