- 21 Ekim 2022
- 23
- 31
- 3
- 29
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Yalnız bu akrabalık değil hısımlık biraz daha uzağa gidilse herkes birbiriyle akraba abartmışlar sizinkiler bırakın insanlar sevdiğiyle mutlu olsun ne saçma şey bu birinci derece olsa tamam ama akraba bile değil yaBiz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Dedemin kuzeninin torununu düşündüm kimdi diye evet bizde de bu evlilik normal kabul edilmez. Akrabasınz kuzensiniz diye küçükken beraber oynttılar bizi. O yüzden olmaz.Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Dedemin kuzeninin torununu düşündüm kimdi diye evet bizde de bu evlilik normal kabul edilmez. Akrabasınz kuzensiniz diye küçükken beraber oynttılar bizi. O yüzden olmaz.Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Büyük konusmamak lazim diyorum.Ben mesela didimin didisi de olsa evlenmem ama iste sevmis
Ama oraya gidip yerleşince o kızlar da artik komşuları oluyor bu mantıkla onlarla da evlenmemeleri gerekiyorduMemur gittikleri köylerden kız almışlar galiba
Ahaha ama onlar yeni komşu, henüz arada bacılık hukuku oluşmadı yaniAma oraya gidip yerleşince o kızlar da artik komşuları oluyor bu mantıkla onlarla da evlenmemeleri gerekiyordu
Kendisi evli zatenBüyük konusmamak lazim diyorum.
Öylemi bilmiyordumKendisi evli zaten
Olur da evlenmeye karar verirlerse engel olabilelim diye yedi kuşak soylarıyla alakayı kesmemişlerSiz dedenizin babasının kuzeninin torununu nasıl tanıyorsunuzbence akraba bile olmuyor artık DNA tes
Yani bayramda falan düşünemiyorum nasıl biliyorlar ben büyük halamı ve onların çocuklarını tanıyorum en fazlaOlur da evlenmeye karar verirlerse engel olabilelim diye yedi kuşak soylarıyla alakayı kesmemişler
Evet Turkiyede yapılan amca oglu, hala kizi vb akraba evlilikleri oldukça kotu sonuclar dogurdugu icin, biz başımıza gelmemesi için sıkı takipteyiz.Olur da evlenmeye karar verirlerse engel olabilelim diye yedi kuşak soylarıyla alakayı kesmemişler
Ahaha öyle bir yazmışsınız ki biz Türkiye’de hep hala amca oğullarıyla evliyiz.Evet Turkiyede yapılan amca oglu, hala kizi vb akraba evlilikleri oldukça kotu sonuclar dogurdugu icin, biz başımıza gelmemesi için sıkı takipteyiz.
Amca oğlu hala kızı ile biz de evlenmiyoruz artık, insanların üzerindeki aile toplum baskısı kalktıkça hatrı sayılır ölçüde azaldı, benim memleketimde yok denecek kadar az artık. Ama dedenin kardeşinin kuzeninin bibisinin torununa falan da akraba demek, katiyyen uzak durmak, hatta kan çıkması falan en az öz kuzenin ile evlenmek kadar saçma.Evet Turkiyede yapılan amca oglu, hala kizi vb akraba evlilikleri oldukça kotu sonuclar dogurdugu icin, biz başımıza gelmemesi için sıkı takipteyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?