Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet, test yaptırılıyor.
Ne testi yaptırılıyor daha 2 hafta önce kuzenim evlendi. Sağlık ocağında test yapıldı ben de yaptırmıştim 10 sene önce aynısını. Tabii ki bakılan şeyler var ama 10 sene öncesinden kapsamlı pek bir şey yok?

Biz akrabalarla cook iç içe degiliz ve akrabalik bağlari kuvvetli ailelerden değiliz hatta bir kisim akrabalarimiz yurt disinda vs yaşiyor zaten farkli ulkelerde (buna rağmen kimse akrabayla evlenmiyor bizde) ama kardeş cocuklari birbirini evlenecek yaşa gelene kadar nasil görmez aklim almiyor benim bunu.

Bazi aileler bilinçli olarak cocuklari bir araya getirmiyor herhalde evlensinler diye sanki boyke dusunuyorum ben. Yoksa bu kadar gorunce tanimayacak kadar olmaz ya.
Bazı ailelerin akrabalık bağları kuvvetli olmayabiliyor veya kuzenler arasında yaş farkı çok olunca ve oturdukları bölgeler arasında meaafe olunca görmeyebiliyor. Mesela halam kuzeninin oğluyla evli ama tanışmafan önce birbirlerini daha önce belki de küçükken 1 kere anca görmüşlerdir yani.

Eksileri artılarını götürüyor bence en önemlisi de akraba evliliğinde ileride bebek düşündüğünüzde oluşabilecek sorunlar

Akraba evliliğini bu kadar normalleştirme çabasına asla anlam veremiyorum.Bana aşırı ters,hatta sapıkça geliyor.Bu ülkede ensest vakaların bu kadar çok olmasına şaşırmamak lazım.
Ben de anlam veremiyorum. Hele bizde çok oluyor diyenlere hiç.
Sonradan tanısan da annenle ya da babanla akraba işte. Bitti mi bitti.

Ne testi yaptırılıyor daha 2 hafta önce kuzenim evlendi. Sağlık ocağında test yapıldı ben de yaptırmıştim 10 sene önce aynısını. Tabii ki bakılan şeyler var ama 10 sene öncesinden kapsamlı pek bir şey yok?
Benim bildiğim akraba olanlara yapılıyor. Bize sordular akraba mısınız, yok dedik. O yüzden bize öyle bir test yapılmadı. Ablam da çok önce evlendiği için ona yapıldımı bilmiyorum.

Ya saçmalama he bilerek ayırıyorlar birbirlerini görmesinler diye 😂 farklı şehirlerde hatta ülkelerde yaşayabilirler o yüzden tanimiyolardir görmüyorlardir. Ben annemin halasının çocuklarını hala bilmem yurtdışında yaşıyorlar?
Evet böyle tanıdığım bir suru aile var kardeşlerinin evine kızlarını gondermiyorlar neden çünkü o evdeki erkek çocuklar ileride damat adayı aynende açıkça söylüyorlar, güvenmiyorlar. Çünkü dünyada insan kalmamış :işsiz:kabus gibi

Bir de şey var, görüşmedik bile, nereden kardeş oluyoruz. :deli: Görüşmeyince genler de ayrışıyor zaten, akrabalıktan siliniyorsunuz. :olamaz:
Derde bak sister ya, kuzenle evlenem mi? :KK51:
Yok evlenme, çok çok daha mantıklı adaylar vardır. Aslında en iyisi evlenme ne etcen ya, azıcık aşım ağrısız başım en iyisi

Bu sma icin falan yeni testler eklenecek dediler ya onu diyorlar.O da henüz resmileşmedi zaten.

Evet böyle tanıdığım bir suru aile var kardeşlerinin evine kızlarını gondermiyorlar neden çünkü o evdeki erkek çocuklar ileride damat adayı aynende açıkça söylüyorlar, güvenmiyorlar. Çünkü dünyada insan kalmamış :işsiz:kabus gibi
Ya az önce aynısını yazacaktım abartmayim deyip susmustum. Bu tür şeyler anormal karsilanmiyorsa insan cocugunu amcasına, teyzesine vs da gönderemez, kendisi de beraber gitmez diye. Cidden oluyormus yani

Bazı ailelerin akrabalık bağları kuvvetli olmayabiliyor veya kuzenler arasında yaş farkı çok olunca ve oturdukları bölgeler arasında meaafe olunca görmeyebiliyor. Mesela halam kuzeninin oğluyla evli ama tanışmafan önce birbirlerini daha önce belki de küçükken 1 kere anca görmüşlerdir yani.

Bizim de akrabalik baglari kuvvetli degil diyorum okuyor musunuz? Hattaa bazilari yurtdisinda farkli farkli ulkedeler diyoorum.
Buna rağmen biz kardeş cocuklari birbirimizi gorduk illa ki taniyoruz.

En az 20 sene boyunca kardes cocuklarinin birbirini gormemesi normal bir şey degil nerede yasarsa yaşasin.
Bilinçli olarak cocuklari evlendirmek icin gostermeklerini dusunuyorum ben mesafeyle vs alakasi yok.

Biz Balkan kökenliyiz,akraba olmayı geçtim,komşu kızıyla bile evlenilmez.O derece yani.
Balkan kökenli değiliz biz de Kafkas kokenliyiz cok şükür biz dede cok uzak akraba bile kardes gibidir ,degilki teyze çocuğu

Yok evlenme, çok çok daha mantıklı adaylar vardır. Aslında en iyisi evlenme ne etcen ya, azıcık aşım ağrısız başım en iyisi
:) Benim değil, konu sahibinin sorusu o canım.
Ben ne evleneceğim kuzenle yav, o kadar delirmedim henüz. Sülaleye reklam oluruz, olay çıkar, kan çıkar. :deli:

Ama bu dediğinizin de bir çözümü var ki hastalık riski varsa, taşıyıcılık varsa böyle bir durumda eşler tüp bebek programına alınarak elde edilen embriyoları işlemden geçirilerek hastalık taşımayanlar, seçilir ve anneye transfer edilirmiş. Böylece anne olası hasta bebek doğurmaktan korunmuş oluyormuş bunu söyleyen doktorlar bilim yani ben değil.

sizce herkesin tüp bebek yapma imkanı var mı ? yada yapılan her tüp bebek tutuyor mu ?
akraba evliliğini hele bu devirde desteklemek bana çok değişik geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X