Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yoo beraber büyümedim. Ben en büyük kuzenim ve benim kuzenlerimle kardeşlerim kardeş gibi büyüyor. Ne oldu şimdi ben akraba evliliği yaşadım diye onlar kardeş gibi buyumemis mi oluyor? Ne saçma yorum yapmissiniz
beraber buyumenizden bahsetmiyorum.Buyutulme zihniyetinizden bahsediyorum

Bazı ailelerin akrabalık bağları kuvvetli olmayabiliyor veya kuzenler arasında yaş farkı çok olunca ve oturdukları bölgeler arasında meaafe olunca görmeyebiliyor. Mesela halam kuzeninin oğluyla evli ama tanışmafan önce birbirlerini daha önce belki de küçükken 1 kere anca görmüşlerdir yani.

yoo o tip aileler özellikle görüştürmüyor evlilik ihtimali ortadan kalkmasın, küçüklükten birbirilerini kardeş gibi görmesinler diye.
bir sürü arkadaşımın ailesinde buna şahit oldum.
benim annemin de babamın da çooook kuzenleri var, hepsini tanıyorum. teyzelerini, hala, dayı, amcalarını bile tanıyorum. hatta küçükken hep duyardık, uzak oturuyoruz ama çocuklar için (benim jenerasyonum) görüşelim. birbirlerini tanısınlar, mazallah ileride denk gelip yabancı diye evlenmeye kalksalar üzüntü yaşarız derlerdi hepsi.

o mesafeler boş yere konmuyor yani. evlilik olabilsin diye özellikle konuyor.

Annenizin teyzesinin oğluymuş yakın akraba değilsiniz aslında. Yine de akraba evliliğinin çok fazla sakıncaları var. Bu bence sencelik bu durum değil gibi geldi bana, siz ne düşünüyorsunuz. Bunları göze alabiliyor musunuz?
Annemin teyzesinin torunu ile bile kardeş olduğumuz hissettirilerek büyüdük...yakın akraba olmadığımızı burda öğrendim ve az önce onunla evlenme ihtimalimi düşündüm, midem bulandı yav, yapmayın böyle şeyler

siz bunu kendiniz yaşadığınız için doğru olduğuna ikna etmeye çalışıyorsunuz bence :)
Ben hiçbir şeyi doğru olduğuna inandırmaya çalışmıyorum. Diyorum ki olabilir olmasa daha iyi olur. Seçim yapabiliyorsa seçmesin ama gönlü varsa ya acaba demesin. Yaşasın ne yaşıyorsa ona göre baksın duruma. Evlilik KADERDİR

Evet okudum cirilla bende diyorum ama bunun sebebi de aralarında çok yaş farkı olması veya uzak ülkelerde olması olabilir. Mesela halamın eşini ben halam evlendiğinde ilk defa gördüm. Babamın kuzeninin oğlu sonuçta ama memlekette vs bize hiç geldikleri yoktu. Aile çok kalabalıksa da olabiliyor. Arada böyle tanımadığımız akrabalarımız olabiliyor. Ama konu sahibinin annesinin kuzeniymiş. Dıdısının Dıdısı gibi. Siz annenizin bütün kuzenlerini tanıyor musunuz? Ben annemin bazı kuzenlerini tanımıyorum mesela daha yeni yeni bazılarını görüyorum.

Evet annemin butun kuzenlerini taniyorum. 266262 tane kuzeni yok. 🙄 Benim de toplam 4 kuzenim var nasil tanimiyim. Bence mesafeden ziyade kalabaliktan taninmiyor olabilir demek ki.

Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Rizeliyiz bolca akraba evliliklerimiz var size gayet çok sorunlu akrabalarimı yazabilirim biride eşim ve tedavisi yok

Eklentiler

• Screenshot_20211216-234233_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20211216-234233_Samsung Internet.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 57
İşte herkes sizin gibi bakmıyor dünyaya. Herkesin yaşadığı, büyüdüğü aile yapısı, çevre farklı. Olabiliyor böyle şeyler.
Yoo bakın 2 kuzen demişim. Sadece 2 kuzenim yok 2 tane daha var. Onlarla hele biriyle yakin değiliz. Ama sonradan görüp yakinlassak da olmazdı.
Kader, kısmet diye bakmıyorum bu olaya. Önümüze seçenekler çıkıyor hep ve biz birini seçiyoruz.
Mesela konu sahibi de çok karşı olduğu halde tipine bakıp görüşmeyi seçmiş. Ama gorusmese en fazla 3 güne ne alaka, ben karşıyım zaten iyi ki hayır dedim der ve unuturdu.
Düğünde, surda, burda gördüm ilk görüşte aşık oldum kısmına da inanmıyorum. Hint dizisi mi bu? Kan çekmiştir de ondan dikkatini çekip yanlış yorumlamistir insanlar. Düğünde ilk görme ile birine aşık olacak olsa daha önce de okurdu.
Hepsi seçim bence bana öyle geliyor

İşte herkes sizin gibi bakmıyor dünyaya. Herkesin yaşadığı, büyüdüğü aile yapısı, çevre farklı. Olabiliyor böyle şeyler.
Biz de burda yaygın ve yanlış olan bir şey konusunda insanları uyarmaya çalışıyoruz

Rizeliyiz bolca akraba evliliklerimiz var size gayet çok sorunlu akrabalarimı yazabilirim biride eşim ve tedavisi yok
Geçmiş olsun Bibi. Demek ki sağlıklı doğdu sorun yok diye de bakilamiyormus, esin ile bunu gördük. Uyuyan ve belli bir yaşta ortaya çıkan genetik rahatsızlık da görüşebilirmis.
Bu illa akraba evliliğinde görülür diye bir şey yok akrabalığı olmayanda da olabilir ama diğer türlü risk çok çok daha fazla.

Arkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Bizim görüşümüz önemli değil evlenin ya da evlenmeyin diyemeyiz ama eğer bir yola gireceksiniz artık devletin genetik polikliniği var oraya gidersiniz en azından sağlık sorunu olan bir çocuk dünyaya gelmesin.bunun için bazi taramalar var sizin risk gurubu olup olmadığınız konusunda bilgi verir.

Yoo bakın 2 kuzen demişim. Sadece 2 kuzenim yok 2 tane daha var. Onlarla hele biriyle yakin değiliz. Ama sonradan görüp yakinlassak da olmazdı.
Kader, kısmet diye bakmıyorum bu olaya. Önümüze seçenekler çıkıyor hep ve biz birini seçiyoruz.
Mesela konu sahibi de çok karşı olduğu halde tipine bakıp görüşmeyi seçmiş. Ama gorusmese en fazla 3 güne ne alaka, ben karşıyım zaten iyi ki hayır dedim der ve unuturdu.
Düğünde, surda, burda gördüm ilk görüşte aşık oldum kısmına da inanmıyorum. Hint dizisi mi bu? Kan çekmiştir de ondan dikkatini çekip yanlış yorumlamistir insanlar. Düğünde ilk görme ile birine aşık olacak olsa daha önce de okurdu.
Hepsi seçim bence bana öyle geliyor
Yav ne aşkı ne meşki, hayati durumlarda yemişim aşkını.
Dünyaya belki de yıllarca acı çekerek yaşayacak bir canlı getirme durumum olacakken aşk mı görür gözüm? Başlarım öyle aşkın ısdırabına yani.

yoo o tip aileler özellikle görüştürmüyor evlilik ihtimali ortadan kalkmasın, küçüklükten birbirilerini kardeş gibi görmesinler diye.
bir sürü arkadaşımın ailesinde buna şahit oldum.
benim annemin de babamın da çooook kuzenleri var, hepsini tanıyorum. teyzelerini, hala, dayı, amcalarını bile tanıyorum. hatta küçükken hep duyardık, uzak oturuyoruz ama çocuklar için (benim jenerasyonum) görüşelim. birbirlerini tanısınlar, mazallah ileride denk gelip yabancı diye evlenmeye kalksalar üzüntü yaşarız derlerdi hepsi.

o mesafeler boş yere konmuyor yani. evlilik olabilsin diye özellikle konuyor.
Bizde tam tersi mesafe koyulmazdı. Hatta küçükken akrabalardan yakın oturanlara gidip gelinirdi. Ama babamın yurtdışında olan kuzenlerini sonradan gördüm mesela evlilik niyetiyle göstermedilşerini de düşünmüyorum çünkü çocukları da babam yaşında nerdeyse 🤣 her çevrede öyle değil. Bazı aileler öyle yapıyorsa bilemem, ilginç geldi. Yurtdışında veya çok uzak yere evlenip ailesinden bağını koparmadıysa görüyor tanıyorduk ama uzak yere evlenip bağını kopardıysa tanımıyorduk. Birde çok kalabalık bir aileyse zor oluyor.

Siz kimsenin ne dediğine bakmayın. Düşünün taşının, bir konuşun. Ayrıca annenizin kuzeni sizin 1.derece yakın akrabanız sayılmıyor zaten. Dinen böyle bir şey caizken bile diğer insanların siz kardeş gibi oluyorsunuz akrabaya o gözle bakılmaz vs. demelerine aldırış etmeyin. Kuzeniniz bile olsa nikah düşüyor, süt kardeş olmuşsunuzdur o zaman kardeş sayılırsınız ama süt kardeş gibi bir durum yoksa kuzende olsa nikah düşüyor kimse kusura bakmasın. Ayy ıyyy akraba evliliği yapanlara tüüü kaka yapmayın yani.
Evet benimde cok dini bütüp kp im aynı savunmayı yapti asla oğlunun körlüğe giden hastalıgını kabul etmedi ama bilim ortada tek sebebi bu ister kabul etsin ister etmesin

Aynı şekilde,ben de annemin kuzenine dayı diyorum.Babamın kuzenine de amca.

valla insan kaderini biraz da kendi belirler. ben sadece genetik problemlerden dem vurdum ki akraba evliliklerinin hiç birinde sağlıklı kalabilen aile ilişkisi de görmedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X