Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

edebiyatasigi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2021
3
-4
16
Arkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?

Arkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Bence olmamalı

Dünyada başka adam mı kalmadı?
Akraba akrabadır, akraba evliliği her yönden dezavantajdır. Hem olası bir anlaşmazlıkta sorunlar katlanarak büyür. Hem de olası çocuklarda sağlık sorunu olma ihtimali artar.
Derecesi de fark etmez, hiçbir akrabama o gözle bakmam. İğrenç bir şey bana göre, linç is coming. :rapci:

Kardestir falan filan mantigiyla degil ama akrabalarla vs yuz goz olmak. Her iki tarafin ailesinin ic ice olmasi baska sıkıntılara sebep olur mutlaka Ben bu adami asiri begendim, boylesi bulunmaz, cok baglandim vs kafasinda degilsen uzak dur bence. Ha coook cok iyi bi kismetse o kadar da yakin akraba degil, riskleri goze alip almamak sana kalmis

Hayallerinizin erkeği olduğuna birkaç haftada nasıl karar verebildiniz?
Adam zaten sizden hızlı, önce evlenmek isteyip sonra tanıma aşamasına geçmiş.
Ne garip şeyler yaşıyorsunuz 😑
Ayrıca 21 yaşında evlenip ne yapacaksınız?
Konuda o kadar çok olmaması gereken şey var ki akraba olmanıza gelemedim bile.

Annenizin teyzesinin oğluymuş yakın akraba değilsiniz aslında. Yine de akraba evliliğinin çok fazla sakıncaları var. Bu bence sencelik bu durum değil gibi geldi bana, siz ne düşünüyorsunuz. Bunları göze alabiliyor musunuz?
Dediğim gibi kafamda yıllardan beri hiçbir şekilde akraba evliliği yapmam düşüncesi vardı. Önceden tanımam etmem çocuğu böyle bir durum oluşunca yüz yüze görüştük. Şöyle ki tabii şu anda sevme durumları olamaz daha çok yeni. Ama mantık olarak tam aradığım kişi diyorum. Düşüncelerimiz, fikirlerimiz isteklerimiz birbirine çok uyuyor

Dediğim gibi kafamda yıllardan beri hiçbir şekilde akraba evliliği yapmam düşüncesi vardı. Önceden tanımam etmem çocuğu böyle bir durum oluşunca yüz yüze görüştük. Şöyle ki tabii şu anda sevme durumları olamaz daha çok yeni. Ama mantık olarak tam aradığım kişi diyorum. Düşüncelerimiz, fikirlerimiz isteklerimiz birbirine çok uyuyor
Yani cok yakin akraba aslinda nasil hic görmediniz bu da tuhaf

Bana göre ters.Benim annem kardeşlerin en küçüğü bu yüzden asıl kuzenlerim benden hep büyük ve evli o yüzden ben kuzenlerimin çocuklarıyla büyüdüm.Kuzenimin çocuğu benimde kuzenim oluyor zaten bir bakıma.Yani ben sizin konunuzdaki teyze çocuğu oluyorum :D
Ama dediğim gibi biz hep beraber büyüdük ve kardeş gibiyiz asla ne ben onlara ne de onlar bana o gözle bakamaz.
Ama sizin aranızda benim kuzenlerimle olduğu gibi kardeş ilişkisi yoksa,uzaktan birbirinizi görmeden büyüdüyseniz belki olabilir.
Ama ben yinede yapmazdım sanırım hem akrabanla evlenince yarın bir gün kavga etseniz,boşanmaya kalksanız 2 kat problem.

Akraba evliliğinde genetik sorunları geçtim kafanız asla rahat etmez , teyzem kuzeni ile evli tüm akrabaların derdini cefasını çekti , bazen konuşunca diyorki yabancı ile evlenseydim bu kadar başım ağrımazdı, tercih sizin 🤷‍♀️

Elin ipeğindense köyünün köpeği daha iyidir derler bizim burda. Bence kafa yapilariniz uyuyorsa neden olmasin ki..ilerde sorun olur meselesi kiminle evlenirsen evlen ilerde sorun olabilir..akraba olmayan biriyle de olur akrabaylada olur olacak olan bunu evlenmeden önce karsindakini iyi taniyarak karar verebilirsin az cok belli olur ..karisik yazdim galiba anla işte

Akraba evliliğinden uzak durun..Aynı gen havuzundasınız, ileride taşıyıcısı olduğunuz hastalık genlerinin çocuğunuzda bir araya gelme ihtimalini o kadar arttırıyorsunuz ki, bu bile yeterli vazgeçmek için..ayrıca akraba arası evlilik aileler arasında da çok sıkıntılar çıkartıyor.
Kesinlikle katılıyorum. Çocuğumda ense kalınlığı çıktı 11. haftada. Bize sorulan ilk soru eşimle akrabalık bağımızın olup olmadığı ve anne babalarımızın akraba evliliği yapıp yapmadıklarıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X