Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dediğim gibi kafamda yıllardan beri hiçbir şekilde akraba evliliği yapmam düşüncesi vardı. Önceden tanımam etmem çocuğu böyle bir durum oluşunca yüz yüze görüştük. Şöyle ki tabii şu anda sevme durumları olamaz daha çok yeni. Ama mantık olarak tam aradığım kişi diyorum. Düşüncelerimiz, fikirlerimiz isteklerimiz birbirine çok uyuyor
21 yasindasiniz baska dusunecek hicbir seyiniz kalmadi da akraba evliligi yapmamayi mi dusundunuz?

Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Himm anne ve babaniz kuzenmis kardesleriniz normalmis, peki ya siz?🙄

Kimse akraba evliliği değilse engelli çocuk doğmaz demiyor. Akraba evliliğinde risk daha fazla. Çocuğu yaparken o riski göze almış oluyorsunuz.
Evet kesinlikle akraba evliliginde risk daha fazla. Ama akraba evliliği olmaz diye de bir şey yok. Seçim tercihi varsa akrabayı secmemeli bencede. Ama akraba evliliği yapılan insanlarda hor görülmemeli.

Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
koca genetik literatürünü kardeşleriniz, kuzenleriniz üzerinden çürüttünüz, tebrikler:KK9:
kan uyuşmazlığı ve bundan kaynaklı sorunlarla aynı genetik materyali paylaştığı için hastalıların sonraki nesle geçişini garantileyen ve bu hastalıkların ortaya çıkma ihtimalini artıran akraba evliliğini niye aynı kefeye koyduğunuzu da anlayamadım. muhtemelen genetik okumadığım için anlamadım :rolleyes:
ailenizde ciddi sıkıntı yaşatacak bir durum olmadığı için şükredin bence...

🤣Genlerde bir hastalık riski yoksa gelecek nesilde de olmuyor. Olacak olan akraba olmayanlar da da oluyor. Mesela iki farklı memleketten karı-koca arkadaşım var. Hamileyken yapılan testlerde testleri sıkıntılı çıkmış, hatta testlere göre çocukları %99 engelli doğacakmış(sağlam doğmuş) hatta ve hatta doktorlar akraba mısınız diye bile sormuş ama akraba değiller, hamile kalırsa bebeğinin engelli doğma riski varmış vs vs. Genlerinde sıkıntı varmış yani.

Dahası şunu diyeyim köyümüzde de yapılan evliliklerin %70 akraba evliliği fakat hiçbirinin çocuğunda engelli olan yok. Anne babaları da akraba mesela, çocuklar da akraba evliliği ama problem yok. Genlerle alakalı bir durum.
ailenizde ve köyünüzde çokça tercih edilen bu durumun artısı nedir? niye bu kadar akraba evliliği yapılıyor vallahi merak ettim.

Akılları seninkine mi benziyor?

Kafanıza çok takılırsa bir tarama testi yaptırırsınız, genlerinizde gizli yatan hastalıklara bakarlar, bebeğinizin engelli veya hasta doğma riski varsa ona göre yollarınızı ayırır veya birleştirirsiniz. Artık teknoloji de tıpta çok ilerledi.
ay Allah aşkına şaka gibisiniz ya!
evet kanı alıyorlar ne var ne yok bakılıyor.
hanımefenti genetik tarama testleri belli bir sağlık sorununu taramak üzere yapılır, şüphe edilen bir ya da bir kaç şeyi tarar. oldukça maliyetli testlerdir, önüne gelen hobi olsun diye yaptıramaz yani.
adam kuzeninden başkasını bulamadı diye kaç bin hastalık taranacak??
"benim ailemde akraba evliliği var, bi sıkıntı yok, ben akraba evliliğine sıcak bakıyorum" deyin de ailenizde gördüklerinizi bilimselmiş gibi anlatmayın nolur. bilmiyorsanız bilmiyorsunuzdur, neyin ateşli savunuculuğu bu böyle.

Arkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Akraba ile iş ve evlilik yapılmaz. Bu değişmez bi kuraldır

ailenizde ve köyünüzde çokça tercih edilen bu durumun artısı nedir? niye bu kadar akraba evliliği yapılıyor vallahi merak ettim.
Sorduğunuz arkadaşımızın ailesinde ve köyünde gerekçe nedir bilmiyorum ama büyük bir çoğunluk mal mülk yabancıya gitmesin diye akraba evliliği yapıyor.
Bunun en bilindik örneği rahmetli Sakıp beyin evliliğidir, bakınız vaktiyle kendisi nasıl bir röportaj vermiş:

Sorduğunuz arkadaşımızın ailesinde ve köyünde gerekçe nedir bilmiyorum ama büyük bir çoğunluk mal mülk yabancıya gitmesin diye akraba evliliği yapıyor.
Bunun en bilindik örneği rahmetli Sakıp beyin evliliğidir, bakınız vaktiyle kendisi nasıl bir röportaj vermiş:
teşekkürler Mune Mune evet mal yabancıya gitmesin aman....
Sakıp Sabancının engelli evladı için üzüntüsünü dile getirdiği bir röportajını hatırlıyorum ben de.

teşekkürler Mune Mune evet mal yabancıya gitmesin aman....
Sakıp Sabancının engelli evladı için üzüntüsünü dile getirdiği bir röportajını hatırlıyorum ben de.
Rica ederim, rahmetli Sabancı'nın 3 evladından 2'si engelli maalesef, röportajlarında özellikle oğluna olan üzüntüsünü daha fazla dile getirdiğinden, büyük kızının engeli çok gündeme gelmedi.

Ay benim oda arkadaşım da kuzeniyle sevgili ve ablaları falan da hep akraba evliliği yapmış. Onlar da köyde yaşıyorlar ve anladığım kadarıyla böyle akrabalarla içiçe ama dışarıyla izole yaşayan insanlar tercih ediyor.

Oda arkadaşımın yaşadığı köy çok küçükmüş mesela kızın etrafında pek fazla seçeneği olmamış diyeceğim ama İstanbul'da okuyor ve son senesi. Hiç biraz etrafıma bakayım da dememiş. Yıllardır kuzeniyle sevgili. Bilmiyorum bana da çok tuhaf geliyor.

Muhtemelen sadece z kuşağının konuyla alakasını anlayacağı sweet home alabama şarkısını eklemeden geçemedim :KK70:Ay keşke S sassyassyy olsaydı gülerdik buna 🥺

‘‘Akraba evliliği kötü. Üstelik bizimki iki taraflı. Anneannemle dedem de dayı hala çocukları. Annem ve babam çocuk sahibi olmak için niye bu kadar ısrarlı oldular ki’’ diye kızar da zaman zaman.

Evet kesinlikle akraba evliliginde risk daha fazla. Ama akraba evliliği olmaz diye de bir şey yok. Seçim tercihi varsa akrabayı secmemeli bencede. Ama akraba evliliği yapılan insanlarda hor görülmemeli.
İşte ben bu riskin bile bile evlenilmesini doğru bulmuyorum. Çoğu insanın da seçim tercihi var. Aşk meşkten gözüm kör oldu da risk aldım evlendim falan bunlar boş iş. Allah korusun çocukta bir sağlık sorunu olursa vebali kimin boynuna? Derse ki ömür boyu çocuk düşünmüyoruz, vazektomi veya tüp bağlama yaptıracağız, bana yanlış gelse de bu kadar laf etmem. Yanlış yaptığını bir kere yazar geçerim. Ama göz göre göre bu riskin alınması saygı duyacağım bir şey değil.

Sizin sulale Habsburg ailesinden hallice imis ha! Onlara rakip olurmussunuz gercekten. Adamlar birbirleriyle evlene evlene ceneleri deforme oldu bknz Habsburg cenesi. Bu gidisle siz onlari sollarsiniz.

Aboww bacım sizde dışarıya kız verilmiyor mu :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X