Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mor değil mavi oluyor asillerde. Et protein ağırlıklı demir oranı yüksek beslenme.

Pis fakirlerde de açık kırmızı oluyor unlu karbonhidratli beslenmeden dolayı.
Ya bu konu beni benden aldı 😀😀😀
Yazmayin proteinli karbonhidratlı şeyler, akşamları çocuğa fen bilgisi çalıştırıyorum kabus gibi, sinirlerim zıpladı şimdi bu kelimeleri okuyunca 😂

Aynı ortamda buyutulmemis ki kardeş gibi büyütülsün. Aynı ortamda büyüyen insanlar kardeş gibi büyür öyle görür birbirini. Kardeşlik anlayışıda o zaman gelişir. Dilde kardeşsiniz dense bile kardeşlik duygusunu yaşamayan insan bunu nasıl anlasin. Ayrıca dinen uygunsa ve resmi olarakta uygunsa kim bu duygulara engel olabilir. Her şey mantık değil işte soyut kavramlar da var.

Kan uyuşmazlığınin akraba evliligiyle alakasi yok.

Sizin sulalenizde genetik hastalık olmayabilir genetik hastalık taşıyan bir sulalede iki hastalıklı genin buluşması sonucu hastalıklı çocuk doğar. Birde biyoloji ogretmeniymissiniz vay ki vay.
Biyoloji öğretmeni değilim. O da nereden çıktı?

Mor değil mavi oluyor asillerde. Et protein ağırlıklı demir oranı yüksek beslenme.

Mavi kan yengecte olur. Asillerin kanı lacivert. Tabi siz hiç asil görmediğiniz için nerden bileceksiniz laciverdi maviyi... Yeni nesle bak be, bilgisiz bir nesil yetişiyor çok üzgünüm.

Ilk yorumum aman akraban uzak-yakın Uzak dur yazdım ama
Büyük konusmmak gerek
Kendi dilim yaktı beni kararliyim bi akrabaya balıklama dalicam

Bende annemin dayısının oğluyla evliyim.3.dereceden Sayıldığı için bişey olmaz.Allah Kader yazmışsa kimse önüne geçemez.çevremde okadar çok akraba evliliği varki saysam bitmez.hem eyer akraba evliliği yanlış olsaydı devlet buna izin vermezdi.evlenmeden önce sağlık raporuda çıkarılıyor bi engel varsa evlilik olmuyor zaten.sizde bu kişiyle mutlu olucağınıza inanıyorsanız evlenin tabi karar sizin.bence buraya bakarak kafanızı bulandırmayın.
Dini konular yasak ama ne bu şimdi?

"Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık." İsra Suresi, 13

Siz hem din kader derken hem de ayetleri mi inkar ediyorsunuz?

Siz ve çevreniz koşa koşa akraba evliliği yapmış olabilirsiniz. Ama bu doğru ve sağlıklı olduğunu göstermiyor.

Ilk yorumum aman akraban uzak-yakın Uzak dur yazdım ama
Büyük konusmmak gerek
Kendi dilim yaktı beni kararliyim bi akrabaya balıklama dalicam
Tüplü dalış yap daha iyi oluyormuş. Çocuklar o tüpten çıkıyormuş, böylece hastalık falan da olmuyormuş.

“Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık” (İsra 13)

İnsan inandığı dinden bu kadar mı bihaber olur? Yaptığınızı din kılıfına sokmayın. Kaderimiz bizim seçimlerimize bağlıdır. Burda bir üye tüm sülalesinin akraba evliliği olduğunu yazmış. Nedense o sülaledekilere hep kuzeniyle evlenmek nasip olmuş ama benim sülalemde bir kişiye bile nasip olmamış. Acaba neden? Akıl ve irade sahibi canlılar olarak seçimlerimizi kendimiz yaptığımız için olabilir mi?

Evlenirken sağlık testi mesti de yapılmıyor bu arada. Daha geçen sene evlendim. Sağlık ocağına gidip evlencem sağlık raporu lazım diyorsunuz evlenmeye engeli yoktur deyip veriyolar bu kadar
Kandırmışlar işte, evlilik kesin kaderdir değiştirilemez diye, kadınlar ellerindeki huysuz kocaya katlansınlar diye. Sadece kadınlar değil, kimse boşanmayı aklının ucundan bile geçirmesin diye. Akraba ile evlenince de boşanamazsın ya, adam kuzenin kaynanan halan teyzen yengen, kayınbaba halen emmi dayın enişten. 😐

Mavi kan yengecte olur. Asillerin kanı lacivert. Tabi siz hiç asil görmediğiniz için nerden bileceksiniz laciverdi maviyi... Yeni nesle bak be, bilgisiz bir nesil yetişiyor çok üzgünüm.
Bizim kanımız siyah beyaz akıyor her daim :KK50: diyerek anlamadığım konunun ortasından dalmak istiyorum. 🖤🤍🖤🤍🖤🤍

Allahın nimetiyle deney mi yapmislar tüh yazıklar olsun hemi de papaz. bu başımıza gelen herşey işte bu şükür bilmezlik işte bu dıj güçler.
yaa hep kadere karşı gelmek için yapılan şeyler

Benim hangi dine mensup olduğum belli .ama sizin hangi dine mensup olduğunuz pek belli değil.Allahı unutup kendi kaderinizi kendiniz yazdığınızı düşünüyorsunuz.bizleri o yarattı aklıda fikride herşeyide o yarattı.Allah o aklı size vermeseydi kalkıp böyle konuşurmuydunuz hayır konuşmazdınız.kimin iyi kimin kötü olduğunu bilemeyiz.dinimizde evliliğin kaderin nasıl olduğunu bi araştırın.okuyup akıllı olduğunu sanan çok insan var.sizde onlardansınız.sizde yeni nesillerdensiniz.peygamberimizin İslam'ı emanet ettiği gençlere bak.kendi kaderini kendisi yazıyormuş.daha neler duyucaz.
İnandığın dinin ilk emri Oku!
Sen de oku ki ondan bundan dinlediklerine İnanma

Annemin teyzesini tanımıyorum. Varsa şayet teyzesi ve çocuklarını hiç hiç bilmiyorum. Ama annemin teyzesinin çocuğu uzak akraba değildir bunu biliyorum.
E tabii uzak değil. annemizin kuzeni bizim de kuzenimiz işte.
Tanımamak, kardeş görmemekten öte gelecek nesillerin sağlığı söz konusu.

Kardeşim genetik hastalıklarla ilgili çalışıyor. Anne geninden geçen tedavisi olmayan sadece hayat kalitesini arttırsın diye neler çeken çocuklarla ilgileniyor. İnsan böyle ihtimaller varken akraba evliliğini nasıl göze alır aklım almıyor.

Yengec deyince bazı akraba evliliğine karsi münafıklar yengeç de yiyorlarmiş komşumun eltisi söylemişti.

Siz söyleyince hatırladım doğru lacivert oluyor kanları. Benim kaynımın komsusunun görümcesi bir gün parmağı kesilmiş de lacivert kan akmış herkes şaşırmış tabi. Soruşturmuşlar...meğer kızın 4.kuşak dedesi osmanlı sarayında corbacibaşıymis. Apasil bir kisilikmis. Kaynım anlatmıştı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X