Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuya barnah basmak istedim. Bakkal amca ve halanın oğluna bakarak makale yazmak 'gözlem'e girmiyor mu? Sonuçta bilim dediğimiz şey gözlem ve deneye dayanır. Halanın oğlunda gözlem yapılır. Teyze kızını kardeşiyle evlendirip deney yapılır. Sonuçlar makaleye dökülür. Bu kadar basit.
Aman tanrım didim :KK70:
Evet bu da bir çeşit deney bence hatta şu olay bile sosyal deney olabilir. Şu an bir öğretmene bunları yazdığıma inanamıyorum.

Şahsi vicdan azabı olmaz. Vicdan azabı toplum malıdır kimse sahiplenemez!
Düğünlerde ortaya konur, herkes bir parça yer. Tabi siz yabancıyla evlendiginiz için bilmezsiniz. Sizin düğünde yapılmamıştır.

Benimki şahsi hanımefendi size yalan borcum mu var? Kocam bizzat kendi şahsi olarak düğünümde taktı. Ama kan uyuşmazlığı vuku bulduğu ve alerji yaptığı için takamıyorum.

pff çok aklıma takıldı yazdıklarınız H Huzursokak ,
malum dolar aldı başını gidiyor geçinemiyoruz artık herşey zamlandı🤷‍♀️ ben gidip birkaç kişiyi dolandırsam birkaç ev falan soysam cennetliğim yine dimi kaderim hırsızlıkmış diyebiliyoruz bu durumda dimi?
not: acil cevap lütfen ona göre hareket edicem.

malum dolar aldı başını gidiyor geçinemiyoruz artık herşey zamlandı🤷‍♀️ ben gidip birkaç kişiyi dolandırsam birkaç ev falan soysam cennetliğim yine dimi kaderim hırsızlıkmış diyebiliyoruz bu durumda dimi?
Cidden aynı şeyler içimden geçti bi kaç banka mı soysak kaderimizde varsa :KK70:

Benimki şahsi hanımefendi size yalan borcum mu var? Kocam bizzat kendi şahsi olarak düğünümde taktı. Ama kan uyuşmazlığı vuku bulduğu ve alerji yaptığı için takamıyorum.
Adam zengin diye evlendiniz belli oldu. Hah işte düğünde bana şahsi vicdan azabı takacak diye akraba dışından evlenirseniz böyle kalırsınız. Bozduramazsınız da şimdi.

Biz de sevgili olduğumuz adamlar ile evlendik, şimdi evleneceğin kişi kati kader olduğuna göre, adamlarla evlenince günahlar iptal mi, ben de onu merak ediyorum.

Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Memlekette insan kalmadı heralde, o ona bu buna tövbe tövbe
Araştırın öğrenin tek diyeceğim bu

ne gülüyonuz kızlar ya.
daha kadere iman ne onu bilmiyor yeni nesili suçluyor.
gelişine inanmış bir bakayım ben neye inanmışım dememiş sinir bastı🤷‍♀️

şu konu toplumun geri kaldığı bütün konulara ışık tutuyor. neden bir gıdım yol alamıyoruz, çünkü herşeyi kader diye kabul eden insanlar var.
uğraşmadan, doğruyu araştırmadan her şeyi olduğu gibi kabul edenler..

Kafanıza çok takılırsa bir tarama testi yaptırırsınız, genlerinizde gizli yatan hastalıklara bakarlar, bebeğinizin engelli veya hasta doğma riski varsa ona göre yollarınızı ayırır veya birleştirirsiniz. Artık teknoloji de tıpta çok ilerledi.
Siz ne içiyorsunuz ailece köyce?

Konuyla ilgili raporlara da bakacağım lakin sizlere inanamıyorum, gerçi inanamıyorum lafı birazcık yalan oldu çünkü bazı konularda herkesin hayatı da görüşü de kendine deyip karşılıklı yazışmayı bırakmak yerine, inatla tartışmaya devam ettiğinizi biliyorum.

Şurada girdiğiniz konulara bakın, tıp bilimi ve din.

Gören hepinizi birer genetik uzmanı ve ilahiyatçı sanır.

Herkes her konuda kendinden mesuldür deyip geçemiyor, bilmediğiniz konularda kesin bir dille yazıyorsunuz.
Üstelik konuyu açan kişi çoktaaaaan üyelik iptali yapmışken siz burada birbirinizi yiyip banlandığınızla kalacaksınız, hayır elinize ne geçti?
Bir taraf diğer tarafın fikrini değiştirebildi mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X