AKRABADA YATILI KALMAKMI YOKSA GÜNLÜK KİRALIK EV Mİ?

Bende evime gelen misafire her turlu hurmetimi gosteririm. Kahvaltısı yemeği temizliği. Çokta gelenim olur. Hem çalışıyorum hem kucuk iki çocuğum var. Bence insanlık bunu gerektirir. İnsanımız ne kadar yozlaşmış . Hele de de sağlık için gelene. Yesin icsin kalsın. Değer bilmezse bilmesin. Herkesin yaptığı kendini bağlar.

Dusunceleriniz cok yanlış bence.siz onlara değer verip onları zıyarete degil kendi işinizi halletmek için kalmıssınız.sabah 7 de çıkıp 8 de dönüyorsunuz sabahın köründe kim kalkıp size kahvaltı hazırlasın.demekki tek cekyat varmış napsınlar sırf sizin için yeni mi alsınlar.ayrıca pardon kimse k.bakmasın da ben uc kişilik bi aileyi beş gün misafir edemem hemde yatılı.siz orada mısafirsiniz kendinizi onların yerine koyun 5 gün sizi agırlamak zorunda değiller hemde çocuklu.bencede siz otele gidin hem siz rahat olursunuz hem onlar

Öncelikle geçmiş olsun.
Eğer imkanın varsa 1 oda biyerde kal.maddi olarak zorlanmıycaksan.
Annemi çocukken hiç göremedim desem yeridir.
Neden.
Biz şehirde hastanelerin göbeğinde oturuyorduk.baba tarafım ve sülalesi 60 km uzak mesafede.
Bütün baba tarafı ve sülalesi bizim evden geçti.
Ameliyat olanlarmı,doğuranlarmı,şehirde evlenenlermi ,çarşıda işi olanlarmı vsss.uzar gider.
Bu arada anacağızım hep refakatçi
Gelirler yatılı 1 ay kalırlar.
Hastalıklarını otunu b. Atar giderlerdi.
Yemekler biyandan anamda
Çocuklar anamda
Hasta anamda.
Sonuçmu anamı misafir ağırlamasından dolayı pek göremedim.
Hepside nankör çıktılar işleri düşünce ararlar dııııııı.
Evlendim ve büyük ant içtim.
Ne birinin evine giderim ne alırım.
12 senede de yapmadım yapmıycamda.
Annemde akıllandı son 20 senesi çok rahat
Kimse senin annen değil
Öyle olmasınıda bekleme.
Ben annemden gördüğümü yapmıyorum çokda mutluyum.çocuğuma zaman ayırıyorum.

Son düzenleme:
Demekki onlar da kalmanızdan çok memnun değillermiş

E siz uykumu geldi erken kalikicaz musadenizle biz yatalim deseydiniz
Sabah 8de kalkıp kahvaltı hazirlamayabilir
Çok takilmayin 5 gün agirlamislar sonuçta

Bu seferde diğer akrabada kalın

aslında biraz sendede suc var sen insanlara aman sakın hazırlamayaın biz sabah cıkar aksam geliriz deseydin keske bakalım ne dicekti belki ilk gun hazırladı sizde gece gelince ben bunlarlamı ugrascam dedi

Misafire bende önem veririm anlattığınız gibi. Ama birgün biri bu şekilde bir misafir olduğu evi anlattı gittiği ailenin durumu iyiymiş ama yemekte hiç et kullanmamış. Açıkçası büyüdüğüm evde misafire mangal ritüeli vardı ama kadının yemekte et olamamasını kötü ev sahibi olarak yorunlaması hiç hoşuma gitmedi. Başka yerde kalsanız daha çok harcayacaksınız. Sabah çıkıp bir borekciye girin. Akşam yemeği hazırlanıyor ise yemek saatine evde olun. Insanlarla iyi kötü zaman geçirin m sadece işi düştüğü için gelen akraba izlenimi vermiş sinizdir sizde gece eve geldiğiniz için

bende karşıdaki kişilere ayıp olmasın diye ev tutmak istiyorsunuz sandım. yani adamlar hizmet etmeye mecbur değiller sonuçta. bana gelen misafir bu tarz yorumlar yapsaydı çok üzülürdüm. boş yere söylenmemiş misafir umduğunu değil, bulduğunu yer diye.

İşi düştüğü icin arayan, evime gelen insanlardan hic hoslanmam.
Kusura bakmayin,haksizsiniz.
Aksam yemeğinizi orda yemissiniz ama gece saatlerinw kadar da disarida kalmissiniz.
En nefret ettiğim sey de yemege bekletilmektir.
Yemek yensin is bitsin oturup dinleneyim isterim.
O insanlar ya sizin icin ac ac bekledi, ya da kendileri yedi size tekrar sofra kurdu.
Yine de yaranamamislar yazik.

Yav kimse kusura bakmasın da, ben ailecek evime gelip de, suratımı görmemek için bütün gün dışarıda oyalanıp gece yatmaya gelen " misafir"e o geldiği saatte kapıyı bile açmam. Beklesin kapıda 5-10 dk. "Kusura bakma, geç oldu ya, uyumuş kalmışım, tvden duymamışız kapıyı" filan diye üste de çıkarım. Öyle misafire böyle muamele. İnsanları kullandığınız o kadar belli ki, insan laf olsun diye bari ev sahibine değer veriyormuş gibi yapar yahu.

Aaa siz su her seyden şikayet eden,bana da ' rahatsizligin var git tedavi ol ' dedigim icin insallah senin cocugunda da olur ayni hastaliktan diyen uyeymissiniz.
Dogmamis cocuguma beddua edecek kadar vicdansiz birinin burda cekyattan şikayet etmesine sasirmamak lazim tabi.
Konu kilitlenmisti de cevap yazamamistim.

Otel muamelesi görmekten ben de hiç hoşlanmam. Evlendiğim ilk sene önüne gelen bizim evde. Sabah kahvaltısını hazırla yatağını topla akşam gelsin yemek yesin yatsın. Adam dükkanına makine almaya gelmiş bizde, kadın alışverişe gelmiş bizde. Fenalık gelmişti en son memnuniyetsizliğimi ulu orta yerlerde dile getirdim bitti.

Bu tip bir misafir bize geldi bir kere. 1 hafta kaldı. Başım üstüne ama atalarımız da misafirlik 3 gün demiş. Insan bir bulaşık bir işe girişir yok. Bide bir kural vardır benim ailemden gördüğüm. Misafir öyle bir odada tek bırakılmaz ayıptır. Bende kadın mutfaktaysa yanına gidiyorum bir bakıyorum sanki akşam yatakta küs yatmışız sonra bakıyorum salonda oturuyor baya benden rahatsız manyak benim evimde. Eltim olur kendileri. 2 çocuk eşi kendisi. Eşim de farketti sonra. Bizde şehir dışından biri bizi arıyor gibi yaptık ayyy napsak gelirdik de misafirimiz var yatılı tüh falan diye uzattık kapattık telefonu. Sonra ne oldu dedi böyle böyle ama napalım falan dedik. Yol vermiş olduk böylece. Valla öyle misafire böyle ev sahibi gerek.

Otelde kalin memnun degilsiniz anlasilan ne siz milletin rahatini bozun nede onlar sizin için düzenini bozsun okadar alisveris yapip eve goturecegine kafelerde surunecegine ayni hesaba denk gelmis zaten okadar parayi düşünme giden gitmiş zaten

Bence aileyle kotu olmaktansa en guzel ev kiralamak.
En belesinden oturup, onu bunu istemek yanlis bisey. Otel degilki orasi.
Hic sevmem yurtdisindan/ sehirdisindan gelen yatili misafirleri. Neyseki almanya fransada akrabalar gelicek sacmaligi yok bzim ailede.

detayları verdim otelolarak gördüğümden değil, sadece annem farklı ağırlardı misafiri, ben de soğuk duş oldu

Herkesin aile yaşantısı, görgüsü, misafir anlayışı bir değil. Onlar da sizi ağırlamak zorunda değildi. Tek çekyatta sıkıştık demişsiniz, yatak odalarını vermelerini mi bekliyordunuz?

Kafelerde oyalanıp para harcamak yerine, otel düşünebilirsiniz. Günlük kiralık evleri pek güvenli bulmuyorum.

Zaten o şekilde yanınızda çocukla geç saatlere kadar oyalanmak çocuğu da yorar. EN iyisi otel ya da öğretmenevi gibi bi yer. Hem kahvaltınız da hazır olur sabah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…