- 26 Temmuz 2016
- 2.426
- 3.038
- 133
- Konu Sahibi mandalinalimon
-
Ya muhalefet olmak için demiyorum ama hastane işleri için gelmiş birine kahvaltı hazırlanmaz mi ya da misafir olarak gittiğiniz ya da size gelene hazırlamaz misiniz? İnsanlar kendileri kahvaltı yapmıyorlar mi ? Cok değişik geliyor bunlar , kimse kahvaltı hazırlamak zorunda değil demek değişik evine gelene yemek hazirlamak cok mu abes
Benim sınavlarım vardi kv ve kv nin babasi geldiler çocuğuma bakmaya ben normalde sinava giderken kahvalti hazırlamazdim ama onlar var diye 7 de kalkıp sütümü sagdim,kahvaltı hazırladım onlarda benle kalktilar, öğlen geldim yemek yaptım geri sinava gittim aksam geldim akşam yemeği yaptım cok aşırı yoruldum ama gocunmadim mesela kendi annem olsaydi kalkar yemeklerimi yapardı, kv cocuk uyuduğu halde kalkip yapmadı ne yapsaydım... kendi babasida vardi onu getirmiş diye surat mi assaydim.. bacaklarımin ağrısından duramadım ama misafir evime gelmiş
Yeminle ben gıcık oldum simdi. Seni egiten ana da kuzenini egiten ana da aynı anadan olmalar.Teyzemin kızının üni okuduğu şehre tayinim çıktı. Kuzen bir kere 2 saat uğradı.
Sonra günün birinde 1500km uzaktaki memleketimizden teyzem aradı; "X yurtta sorun yaşamış, Legal ablana geç, ben de haftsonuna oradayım dedim" diyor. Yani kızını bana yönlendirmiş, kendisi de gelip kalacak, bana da haber veriyor sağ olsun.
Neyse dedim zor durumdalar, sıkıntı çıkmasın. Geldiler. Evimde başka yatak veya koltuk, kanepe vs olmadığı için yatağımı o ikisine verdim, kendim de yerde, uyku tulumumda uyudum. Bunu da sıkıntı etmedim.
Sabah 07.45'te onlar uyuyor olurdu, çıkarken kalorifer peteğinin üzerine börek koyardım. Isınsın da yurt aramaya gitmeden önce yesinler kahvaltı etsinler diye. Eve gelirdim ki koyduğum yerde hiç ellenmemiş şekilde duruyor.
Yemek yapıp beklerdim, akşam 8 civarı gelip "Biz yedik" derlerdi, tencerelerle yemek döktüm, tüm günahı onların olsun o israfın.
Yurdu çarşamba buldular, cumartesiye kadar kaldı teyzem sırf kızıyla sağa sola gezmek için. Legal yerde yatmış, rahatsız olmuş, kimse umursamadı.
Bana hiç itiraf etmediler ama kızını evime yerleştirmeyi hayal etmişti biliyorum. Okuluna 1 saat mesafedeydi ama beleşti, önemli olan da oydu. Hiç teklif etmedim. Kimsenin bakıcısı değilim. Defoldu gitti işi bitince.
Aynı yılın haziranında sokakta karşılaştık teyzemle. Yanında, daha önce defalarca evime davet ettiğim, asla o kadar yolu gelemeyeceğini söyleyen, 85 yaşındaki anneannem de var! Bana hiç haber vermeden torununun mezuniyet törenine gelmiş. Nerede kaldıklarını bile sormadım. Sonradan öğrendim ki okul kalacak yer temin etmiş uzaktan gelen öğrenci yakınlarına. Bana ihtiyaç olmayınca haber de verilmemiş haliyle.
İkisini de sildim defterden gitti. Hiçbirisi kapıma düşmesin artık, bakmam.
Yani misafir de misafirliğini bilecek arkadaşım. Ben keşke hiçbirini yapmasaymışım, ben değil onlar yatsaydı yerde, aç kalsalardı. Yaptım da ne oldu?
Buradaki arkadaş da akşam 9da gidiyor, "12ye kadar oturuyorlar" diyor. 10da yatalım deseler, "ay zaten 9da vardık, bir sohbet etmeden yattılar" derdi. Neden? Çünkü memnun olmamaya odaklı. Kanepede yatmışlar bak, ev sahibi yerde yatırmalıydı asıl böylesini.
Davet edilmemişler, mecburen hastalık hali diye samimi olmadıkları birine kalmaya gitmişler, "sabah kaçta kalkacağımız biliniyordu, kahvaltı yoktu" diyor. Annesi et yemeği yaparmış, misafiri gezdirir tozdururmuş. Misafir umduğunu değil bulduğunu yiyince de "aslında başka bir dayısı daha varmış" diyor. Daha fazla yorum yapmayacağım.
Neyse, şahsi meselemi de dökmüş bulundum ama aklıma o günler geldi.
Gece 12 de geldiniz çocuğu o saate kdr nerde bıraktınzYarın ankaradayız, ben eşim 2 yaşındaki oğlumuz.3 güniçin gidiyoruz, eşimin dayıları var,2 hafta önce bir dayısına kaldık, inanılmaz kötüydü, şöyle ki, bize ayrı bir wc verildi, tek çekyatta 2 kişi sığıştık, sabah kaçta kalkacağımız biliniyordu kahvaltı bile hazırlanmadı sadece akşam yeme içme iyiydi,5 gün kaldık, yalnız sabah 8 de çıktık akşam 9 da geldik eve, fazla rahatsızlık vermemek için.gece 12 olmuş, ev ahalisi uykunuz var mı diye sormuyor, hala tv seyrediyorlar, biz acayip yorulmuşuz, eve gelmemek için de eşimle kafelerde takıldık.
eşimin bir başka dayısı daha varmış ama bilemiyorum.öte yandan bir kiralık ev buldum hem de kızılayda 60 m2 mutfağı var, günlüğü 80 lira ama acaba idare etsek mi diyorum akrabalarda ama ne tavsiye edersiniz, fazladan 240 lira gidecek üzülüyorum eşime, şu an tek çalışıyor fazla mı harcama yapıyoruz acaba
Tabiki hakli olduğunuz yerler, sadece benim demek istediğim hastalik için gidilmesi tabiki konu sahibi eve geç gitmiş filan bunlarda hos degil, yatak odasi istemesi vs. Bizim eve amcamla eşi geldi uğradılar bi gece kaldılar mecbur oturma odasında ki kanepeleri actim kendi anneme babamada öyle yaparım...Teyzemin kızının üni okuduğu şehre tayinim çıktı. Kuzen bir kere 2 saat uğradı.
Sonra günün birinde 1500km uzaktaki memleketimizden teyzem aradı; "X yurtta sorun yaşamış, Legal ablana geç, ben de haftsonuna oradayım dedim" diyor. Yani kızını bana yönlendirmiş, kendisi de gelip kalacak, bana da haber veriyor sağ olsun.
Neyse dedim zor durumdalar, sıkıntı çıkmasın. Geldiler. Evimde başka yatak veya koltuk, kanepe vs olmadığı için yatağımı o ikisine verdim, kendim de yerde, uyku tulumumda uyudum. Bunu da sıkıntı etmedim.
Sabah 07.45'te onlar uyuyor olurdu, çıkarken kalorifer peteğinin üzerine börek koyardım. Isınsın da yurt aramaya gitmeden önce yesinler kahvaltı etsinler diye. Eve gelirdim ki koyduğum yerde hiç ellenmemiş şekilde duruyor.
Yemek yapıp beklerdim, akşam 8 civarı gelip "Biz yedik" derlerdi, tencerelerle yemek döktüm, tüm günahı onların olsun o israfın.
Yurdu çarşamba buldular, cumartesiye kadar kaldı teyzem sırf kızıyla sağa sola gezmek için. Legal yerde yatmış, rahatsız olmuş, kimse umursamadı.
Bana hiç itiraf etmediler ama kızını evime yerleştirmeyi hayal etmişti biliyorum. Okuluna 1 saat mesafedeydi ama beleşti, önemli olan da oydu. Hiç teklif etmedim. Kimsenin bakıcısı değilim. Defoldu gitti işi bitince.
Aynı yılın haziranında sokakta karşılaştık teyzemle. Yanında, daha önce defalarca evime davet ettiğim, asla o kadar yolu gelemeyeceğini söyleyen, 85 yaşındaki anneannem de var! Bana hiç haber vermeden torununun mezuniyet törenine gelmiş. Nerede kaldıklarını bile sormadım. Sonradan öğrendim ki okul kalacak yer temin etmiş uzaktan gelen öğrenci yakınlarına. Bana ihtiyaç olmayınca haber de verilmemiş haliyle.
İkisini de sildim defterden gitti. Hiçbirisi kapıma düşmesin artık, bakmam.
Yani misafir de misafirliğini bilecek arkadaşım. Ben keşke hiçbirini yapmasaymışım, ben değil onlar yatsaydı yerde, aç kalsalardı. Yaptım da ne oldu?
Buradaki arkadaş da akşam 9da gidiyor, "12ye kadar oturuyorlar" diyor. 10da yatalım deseler, "ay zaten 9da vardık, bir sohbet etmeden yattılar" derdi. Neden? Çünkü memnun olmamaya odaklı. Kanepede yatmışlar bak, ev sahibi yerde yatırmalıydı asıl böylesini.
Davet edilmemişler, mecburen hastalık hali diye samimi olmadıkları birine kalmaya gitmişler, "sabah kaçta kalkacağımız biliniyordu, kahvaltı yoktu" diyor. Annesi et yemeği yaparmış, misafiri gezdirir tozdururmuş. Misafir umduğunu değil bulduğunu yiyince de "aslında başka bir dayısı daha varmış" diyor. Daha fazla yorum yapmayacağım.
Neyse, şahsi meselemi de dökmüş bulundum ama aklıma o günler geldi.
Yeminle ben gıcık oldum simdi. Seni egiten ana da kuzenini egiten ana da aynı anadan olmalar.
Bir sana baaaak bi kuzene.
Velahavle diyorum baskada bise demiyorum.
Bes parmagin besi hakkaten bir degil bre
Ya konu sahibinin bundan önceki konusu işinden şikayet içindi şimdi sadece eşim çalışıyor oldu anlamadım gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?