AKRABADA YATILI KALMAKMI YOKSA GÜNLÜK KİRALIK EV Mİ?

ben sizi hic iyi misafir gormedim.Kahvalti falan brklentiniz yuksek . 5gunde baya uzun bir süre kalmissiniz. Insanlar siz varken rahat edebildi mi acaba ? Inatla kalmissiniz bir de laf sahibi olmussunuz. 240 lirada cok degil .Tenezzul ediyoraaniz elbette bedelli olur.

Daha dün gece anneannemde tek kişilik bazada eşimle beraber uyuduk, hatta anneannemin pisi pisisi de ayak ucumuzda :)
ne yapsın kadın ben gelicem diye yatak mı alsın?

Günlük kiralık eve hiç sıcak bakmıyorum, vazeline neden şaşırdınız ki? herkesin o evleri ne amaçla kullandığı ortada değil mi?

Ya muhalefet olmak için demiyorum ama hastane işleri için gelmiş birine kahvaltı hazırlanmaz mi ya da misafir olarak gittiğiniz ya da size gelene hazırlamaz misiniz? İnsanlar kendileri kahvaltı yapmıyorlar mi ? Cok değişik geliyor bunlar , kimse kahvaltı hazırlamak zorunda değil demek değişik evine gelene yemek hazirlamak cok mu abes

Benim sınavlarım vardi kv ve kv nin babasi geldiler çocuğuma bakmaya ben normalde sinava giderken kahvalti hazırlamazdim ama onlar var diye 7 de kalkıp sütümü sagdim,kahvaltı hazırladım onlarda benle kalktilar, öğlen geldim yemek yaptım geri sinava gittim aksam geldim akşam yemeği yaptım cok aşırı yoruldum ama gocunmadim mesela kendi annem olsaydi kalkar yemeklerimi yapardı, kv cocuk uyuduğu halde kalkip yapmadı ne yapsaydım... kendi babasida vardi onu getirmiş diye surat mi assaydim.. bacaklarımin ağrısından duramadım ama misafir evime gelmiş

Bazı sendikaların konuk evleri var onları araştırın üye bir tanıdığınız varsa 30liraya bile kalabilirsiniz hem de çok temiz.
Polis evine de bi bakın derim öğretmen evi de semtine göre değişir açın sorun her semti 120 değil her yer.

Ay ben şok ben iptal hem 5 gün insanların evinde kalıyorsunuz hemde mecburi olarak davet falan edilmemişsiniz bide arkalarından lafını ediyorsunuz hiç sevmem böyle insanları laf edecekse gelmesin daha iyi yok kahvaltıları hazırlanmamış yok uykuları vardır diye düşünülmemiş pardon ya dağdan gelen bağdakini kovuyor pess bu kadar da beklenti olmaz ki bencede ver 80 lira apartta mı kalıyorsn nerde kalıyorsan kal kendi hizmetini kendin yap insanlara yük olma !

Sabah 8 de çıkıyormuşsunuz o saatte çoğu kişi uyanmıyor ki kalkıp kahvaltı hazırlasınlar bide 1-2 gün değil ki 5 gün kalmışsınız,ben böyle uzun kalmalarda akrabalarda kalma taraftarı Değilim otel niyetine başkasında kalıyorsun hemde beğenmiyorsun ...

İnsanlardan daha erken kalkıp kahvaltı beklemeniz,
Sabah gidip akşam evlerine gelmeniz bana ilginç geldi. Evet sabah kalkıp size yemek hazırlasalarmış süper olurnuş ama olmadı diye tü kaka da değiller. Siz evine gittiğiniz insanları görmemek için eşinizle akşama kadar kafelerde oyalanacak kadar saygı göstermemişken onlardan ne bekliyorsunuz ki? Siz onlara misafirliğe gitmemişsiniz ki, onların evini kullanmaya gitmişsiniz ama elinizde patlamış. Rahat rahat yeriz içeriz, yatarız, mis gibi başkası bize bakar, biz de akşama kadar cafelerde milletin suratını görmeden bekleriz, akşama da sadece yatmaya gideriz sanmışsınız. Ama öyle dünya yok. Valla misafir misafirliğini bilecek, sonra ev sahibine bakacak bence. Bu şekilde misafir istemezdim ben de. Siz gösterdiğiniz kadar saygı ve kıymet görmüşsünüz sadece, bu da normal. Yine böyle olmayı düşünüyorsanız ev tutun daha iyi.

Teyzemin kızının üni okuduğu şehre tayinim çıktı. Kuzen bir kere 2 saat uğradı.

Sonra günün birinde 1500km uzaktaki memleketimizden teyzem aradı; "X yurtta sorun yaşamış, Legal ablana geç, ben de haftsonuna oradayım dedim" diyor. Yani kızını bana yönlendirmiş, kendisi de gelip kalacak, bana da haber veriyor sağ olsun.

Neyse dedim zor durumdalar, sıkıntı çıkmasın. Geldiler. Evimde başka yatak veya koltuk, kanepe vs olmadığı için yatağımı o ikisine verdim, kendim de yerde, uyku tulumumda uyudum. Bunu da sıkıntı etmedim.

Sabah 07.45'te onlar uyuyor olurdu, çıkarken kalorifer peteğinin üzerine börek koyardım. Isınsın da yurt aramaya gitmeden önce yesinler kahvaltı etsinler diye. Eve gelirdim ki koyduğum yerde hiç ellenmemiş şekilde duruyor.

Yemek yapıp beklerdim, akşam 8 civarı gelip "Biz yedik" derlerdi, tencerelerle yemek döktüm, tüm günahı onların olsun o israfın.

Yurdu çarşamba buldular, cumartesiye kadar kaldı teyzem sırf kızıyla sağa sola gezmek için. Legal yerde yatmış, rahatsız olmuş, kimse umursamadı.

Bana hiç itiraf etmediler ama kızını evime yerleştirmeyi hayal etmişti biliyorum. Okuluna 1 saat mesafedeydi ama beleşti, önemli olan da oydu. Hiç teklif etmedim. Kimsenin bakıcısı değilim. Defoldu gitti işi bitince.

Aynı yılın haziranında sokakta karşılaştık teyzemle. Yanında, daha önce defalarca evime davet ettiğim, asla o kadar yolu gelemeyeceğini söyleyen, 85 yaşındaki anneannem de var! Bana hiç haber vermeden torununun mezuniyet törenine gelmiş. Nerede kaldıklarını bile sormadım. Sonradan öğrendim ki okul kalacak yer temin etmiş uzaktan gelen öğrenci yakınlarına. Bana ihtiyaç olmayınca haber de verilmemiş haliyle.

İkisini de sildim defterden gitti. Hiçbirisi kapıma düşmesin artık, bakmam.

Yani misafir de misafirliğini bilecek arkadaşım. Ben keşke hiçbirini yapmasaymışım, ben değil onlar yatsaydı yerde, aç kalsalardı. Yaptım da ne oldu?

Buradaki arkadaş da akşam 9da gidiyor, "12ye kadar oturuyorlar" diyor. 10da yatalım deseler, "ay zaten 9da vardık, bir sohbet etmeden yattılar" derdi. Neden? Çünkü memnun olmamaya odaklı. Kanepede yatmışlar bak, ev sahibi yerde yatırmalıydı asıl böylesini.

Davet edilmemişler, mecburen hastalık hali diye samimi olmadıkları birine kalmaya gitmişler, "sabah kaçta kalkacağımız biliniyordu, kahvaltı yoktu" diyor. Annesi et yemeği yaparmış, misafiri gezdirir tozdururmuş. Misafir umduğunu değil bulduğunu yiyince de "aslında başka bir dayısı daha varmış" diyor. Daha fazla yorum yapmayacağım.

Neyse, şahsi meselemi de dökmüş bulundum ama aklıma o günler geldi.

200 tl ellerin dolu gidecegine keske gunluk evlerde kalsaydiniz.
Ayrica misafirhanede kaldiginizda illaki akrabalarinizin kulagina da gider can-ı gönulden sizi misafir etmek isterlerse dert etmeyin gidin
Yoook ses cikmazsa kimse zaten istenmiyorsunuz demektir.
Allah acil sifa versin tez zamanda

Herkes yüklenmiş konu sahibine ama ben kendisini haklı buldum. Bir kere insan annesinden ne gördüyse onu öğreniyor, öyle yapıyor, öyle de bekliyor elinde olmadan. Benim annem de kendini parçalar misafire, hep böyle gördüm, inanın ben de öyleyim. Eşim hep abarttığımı söyler hazırlık konusunda ama ne yapayım öyle gördüm, öyle büyüdüm. Gittiğim yerde de güleryüz ve ilgi beklerim tabii, çünkü ben hep öyle yapmışım. İkincisi hastane için gelmişler, çok mu zor biraz güleryüz ve ilgi göstermek? Kimse zevk için kimsenin evinde kalmaz. Ayrıca bugün bana, yarın sana. İnsan Allah rızası için ilgilenir. Bu arada konu sahibine yüklenenler de kayınvalideleri falan evlerine yatılı geldiğinde kalkıp kahvaltı falan hazırlamasınlar, yemek yapmasınlar. Neticede kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil!!!

Yeminle ben gıcık oldum simdi. Seni egiten ana da kuzenini egiten ana da aynı anadan olmalar.
Bir sana baaaak bi kuzene.
Velahavle diyorum baskada bise demiyorum.
Bes parmagin besi hakkaten bir degil bre

5 günlük misafirlik uzun bir süre ve insanların kendi yatağını vermelerini beklemek yersiz bir istek.

Ancak gönüllü yada gönülsüz misafiri evime kabul ettiysem kahvaltısını yemeğini gidene kadar hazırlarım.

Gece 12 de geldiniz çocuğu o saate kdr nerde bıraktınz

Tabiki hakli olduğunuz yerler, sadece benim demek istediğim hastalik için gidilmesi tabiki konu sahibi eve geç gitmiş filan bunlarda hos degil, yatak odasi istemesi vs. Bizim eve amcamla eşi geldi uğradılar bi gece kaldılar mecbur oturma odasında ki kanepeleri actim kendi anneme babamada öyle yaparım...
Sadece eve gelene kimse hazırlamak zorunda değil gibi biseye takildim elbette değil hazırlansa iyi olurdu bana göre ya da disarda da yenilebilir... herkesin beklentisi farkli... ilki bir deneyim olmus bence bu sefer misafirhanede kalinmali... günlük evlerde genelde fakli şeyler yapılıyor

Yeminle ben gıcık oldum simdi. Seni egiten ana da kuzenini egiten ana da aynı anadan olmalar.
Bir sana baaaak bi kuzene.
Velahavle diyorum baskada bise demiyorum.
Bes parmagin besi hakkaten bir degil bre

Her zaman, her yerde, annemin yüzüne karşı da diyorum ki ben rahmetli babamın kızıyım. Çok şükür çoğu huyum ona benzer, üzerimizdeki emeği de annemden çoktur bence.

Annem de aynı teyzemdir, her şey işine geldiği gibidir. Annem bana ziyarete gelince bütün gün oturur TV izler, iner çarşı dolaşır, ben işten gelip yemek yaparım.

Eşimle ben annemin evindeysek yemekleri genelde eşim yapar, ben ona yamaklık ederim ama annem elini hiçbir şeye sürmez. Ama marketten bir şey lazım olsa uçarak gider getirir hakkını da yemeyeyim.

Değişikler biraz.

Ya konu sahibinin bundan önceki konusu işinden şikayet içindi şimdi sadece eşim çalışıyor oldu anlamadım gerçekten

Bu konu sahibinin kim olduğuyla ilgili azcık bir fikrim var ancak benim günahlarım kendime fazlasıyla yettiği için kendisinin günahını almak istemiyor, evladına şifa dileyip susma hakkımı kullanıyorum.

Lütfen yanlış anlamayın ama hem iş konusunda açtığınız konu hem de bu konudan sizi bencil bir insan olarak tanımladım. İnsanların çekyatı kırıksa ne yapsınlar?? Sanki para vermiş de hizmet bekler gibi kalkacağımız saati biliyorlardı kahvaltı hazırlamamışlar diyorsunuz. İnsanlar evlerini açmışlar. Bu büyük bir şey. Bir de bu açıdan bakmayı deneyin ve bence otelde kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…