ah canım benim ben o soruları 3 sene çektim inş. sen hemen atanırsın bide o atandı sen neden atanamadın diye sorarlardı.ben liseden sonrada 3 sene üniversite için beklemiştim bu konuda master yapmış sayılırım ...hiç duyma moralini bozma o moral sana atanınca inan çok lazım olacak ogünlerin hayalini kur kendini motive et,boşver tınlama, sömürülme sömür ,ondan anlar öyleleri..Bıktım ben bıktım vallahi bıktım kızlar...
Bu insanlar Türkiye'de yaşamıyor mu yoksa bana bilerek mi yapıyorlar anlamadım.Daha Haziran'da mezun oldum. Öğretmen olacağım kısmetse.Büyük emek vererek okudum. Günde 4 saat yol gittim,geldim. Sanki bu ülkede bir şey kolay kazanılıyor. Şu an formasyon alıyorum. Her gördüklerinde sen hala okuyor musun? Ömrün okulda geçti bıdı bıdı bıdı. Efendim yok boşuna okudun,ortada kaldın. Her seferinde ağızlarını kapatıyorum,hazırcevap oldum sayelerinde. Bu konuda sağ olsunlar bak.
Resmen başarısızlığımı gözlüyorlar.Hiç iyi niyetli değiller. Sanki ekmeklerini yiyorum. Sizene kardeşim annem,babam arkamda sağ olsunlar. Sanki mezun olan herkes hemen iş bulabiliyor.
Neyse içimi dökeyim dedim,bu da böyle bir anımdır
Acık moral versenize size zahmet
Allah öyle akrabaların cezasını versin. Ne biçim iş o ya. Valla şükrettim halime. Size de sabır versin,yardım etsin.Benim akrabalarimi gorsen morale falan ihtiyacın kalmaz sukrederdin. Evimizi barkimizi aldılar elimizden, bir kicimizdaki don kaldi onu da dolandiracaklar diye korkuyorum. Her türlü kötülük pislik mevcut akrabalarimda. Hicbirini yapmaktan da çekinmezler. Akraba=akbaba ben bunu bilir bunu söylerim :)
İnşallah atanırım. Aslında bir yandan iyi oluyor. Hırs yapıyorum. Çok azimli bir insan yaptılar beni :)ah canım benim ben o soruları 3 sene çektim inş. sen hemen atanırsın bide o atandı sen neden atanamadın diye sorarlardı.ben liseden sonrada 3 sene üniversite için beklemiştim bu konuda master yapmış sayılırım ...hiç duyma moralini bozma o moral sana atanınca inan çok lazım olacak ogünlerin hayalini kur kendini motive et,boşver tınlama, sömürülme sömür ,ondan anlar öyleleri..
doğru yoldasınİnşallah atanırım. Aslında bir yandan iyi oluyor. Hırs yapıyorum. Çok azimli bir insan yaptılar beni :)
Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için. Kardeşiniz adına da çok sevindim. Herkes emeğinin karşılığını alıyor. :) Çok hırslı bir insanımdır daha da kamçıladılar zaten.bence onlara ınat basarmalısın herseyden once.
kardesım üniversıte egıtım fakultesını kazandgında çok yakın bı akrabam "aman herkes unıversıte mezunu issiz gezıyo " dıye yorum yaptı.hanı herkes kazanıyo gbısınden
kardesım unıversıteyı bıtırdı "oooo atanamayan bınlerce oğretmen var okudunda noldu atancakmısın bakalım "dedı...ve sonuç kardesım mezun olduktan 1 yıl sonra atandı
kıskançlık.....çekememezlık başka bırşey degıl.mıllete ınat hırs yap.yolun acık olsun
O kadar büyük hedeflerim var ki o insanlar yanında küçücük kalıyor. Çok sağolundoğru yoldasın
boşver ağzı olan konuşur hele bi atan bak gör herşey ne güzel olacak..ama sakın sinirlerini bozma ,ben okonuda çok çektim ,zamanında gereksiz insanların dedikleriyle o kadar kafayı bozmuşum ki o kadar yorulmuşum ki toparlamam uzun zaman aldı..inş. dilediğin gibi olur herşey.
Dershane parasını onlar vermiş sanki onlara neyse.Ağzı olan konuşuyor işte bizede ağızlarını kapatmak düşüyor.halam ve eniştem de senelerce 2 yıl dersaneye gitmemi konuştu...
kazanacak olan dersanesiz kazanırmış..
babama niye yük oluyormuşum, neden dersaneye gidiyormuşum..
kendileri lise mezunu bu arada..
neyse sonra çok yüksek bir puanla, 1. olarak bölüme yerleştim..
şuan 2si iyi seviye, 1i advanced 3 dilim var..
2 sene sonra mezunum..
ne üni kazandıgımda takdir ettiler, ne dil öğrendiğim zamanlarda..
orda(ünide) öğrendiğim dilden noooolcakmış... ne işime yarayacakmış... iş bulamazmışım...
bu arada kendi kızları suan 9 yasında. okul sonrası etüte gidiyor, ayrıca mat dersi alıyor özel..
hayat böyle işte kuzu.. şaka gibi, benim öss hazırlık döneminde dersaneye gitmemi yadırgayanlar, sülale içinde konuşanlar, kendi ilkokula giden kızlarına etüt + özel ders almışlar...
burdakarmakarisik56 şöyle bir topic açmıştı sanırım,
uçmak istediğini başkalarına söyleme, kanatlarını kırarlar... diye...
bu söz o kadar doğru ki...
aynen öyle.. art niyet tavan... ıyy nefret ediyorum bütün akrabalarımdaaaannnn!!!Dershane parasını onlar vermiş sanki onlara neyse.Ağzı olan konuşuyor işte bizede ağızlarını kapatmak düşüyor.Kendi çocukları ile ilgilenseler ne güzel olacak
Bize denk gelmemiş öyleleri maalesefBizim akrabalarımızda özellikle en yakınlarımız öyle malesef..Böyle birinin iyiliğini isteyen destekleyen akrabaları gördükçe o kadar imreniyorum ki
Aynen canım genelde boş duran insanlar boş laflarla çok uğraşıyor,kendi veya çocukları başarılı olamadığı için içindeki ezikliği çevresinde başarılı olan insanları eleştirerek bastırıyor. En mükemmeli olsan yine eleştirirler yapacak bişi yok canım hiç takılma benceBize denk gelmemiş öyleleri maalesef
Aynen öyle başta annem olmak boş boş oturan evhanımlarına hep diyorum bir uğraş bulun sağa sola odaklanmaktan vazgeçin diye.Aynen canım genelde boş duran insanlar boş laflarla çok uğraşıyor,kendi veya çocukları başarılı olamadığı için içindeki ezikliği çevresinde başarılı olan insanları eleştirerek bastırıyor. En mükemmeli olsan yine eleştirirler yapacak bişi yok canım hiç takılma bence
Aynen canım boşluktan oluyor,kim olsa o kadar boş boş duran küçük şeylere takılır böyle,bir şeylerle meşgul olsalar keşke dediğin gibi..Aynen öyle başta annem olmak boş boş oturan evhanımlarına hep diyorum bir uğraş bulun sağa sola odaklanmaktan vazgeçin diye.
herkese tıka kulaklarını okuya bildiğin kadar oku çok özlersin bu günleri daha ne gördün evlen hele bir bu akrabaların üst modeli var evlenince onlar en tehlikelileri daha nettin ooo:)Bıktım ben bıktım vallahi bıktım kızlar...
Bu insanlar Türkiye'de yaşamıyor mu yoksa bana bilerek mi yapıyorlar anlamadım.Daha Haziran'da mezun oldum. Öğretmen olacağım kısmetse.Büyük emek vererek okudum. Günde 4 saat yol gittim,geldim. Sanki bu ülkede bir şey kolay kazanılıyor. Şu an formasyon alıyorum. Her gördüklerinde sen hala okuyor musun? Ömrün okulda geçti bıdı bıdı bıdı. Efendim yok boşuna okudun,ortada kaldın. Her seferinde ağızlarını kapatıyorum,hazırcevap oldum sayelerinde. Bu konuda sağ olsunlar bak.
Resmen başarısızlığımı gözlüyorlar.Hiç iyi niyetli değiller. Sanki ekmeklerini yiyorum. Sizene kardeşim annem,babam arkamda sağ olsunlar. Sanki mezun olan herkes hemen iş bulabiliyor.
Neyse içimi dökeyim dedim,bu da böyle bir anımdır
Acık moral versenize size zahmet
Bide onlar var değil mi?herkese tıka kulaklarını okuya bildiğin kadar oku çok özlersin bu günleri daha ne gördün evlen hele bir bu akrabaların üst modeli var evlenince onlar en tehlikelileri daha nettin ooo:)
var ki hemde nasıllar :)aman takma kimseyi duyma bu hayat senin bir kere geliceksin kimseye kafanı yorma varsın kim ne diyorsa desin olduğun anın tadını çıkar gez dolaş bu günler bir daha gelmeyecek en iyi şekilde yaşa ne akıl verme ne öğüt bunlar gerçek kimsenin lafı için yorma o güzel kafanı amannn:)Bide onlar var değil mi?Evlenmeyi düşünmememin bir sebebi de bu işte. Kimsesiz birini bulmalıyım galiba
Zamanla öğreniyor insan umurmamayı :)
Ben de diyorum bazen öyle. Eğitimli bir ev kızı olacağım diye.Ay ben ilk basta anlatiyordum su sinava girdim.sonuç bekliyorum sonra şöyle yapacagim diye bir hafta sonra yine ayni soru tek tek herkes birde sozlesmis gibi...
ama artik taktik degistim
"Okul da bitti napiyorsun sen simdi"
--"Ev kizi olmaya karar verdim " ve sessizlik:) tavsiye ederim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?