- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.560
- 598
Onu da söyledim, herkes kendi kocasına damadına iyi baksın dedim yahu bundan daha ağır cümle olabilir mi daha ne deyim. Sonra da bana ''sen de öyle bir şey buldun galiba savunuyorsun'' diyorlar..
Onu da söyledim, herkes kendi kocasına damadına iyi baksın dedim yahu bundan daha ağır cümle olabilir mi daha ne deyim. Sonra da bana ''sen de öyle bir şey buldun galiba savunuyorsun'' diyorlar..
İnanın bu dertlenmek değil. Dedikodu malzemesi çıkıyor işte. Çok haklısınız mutluluklarBenimde eşimi beğenmeyenler olmuştu, eşimden öte yapmadığımız şatafatlı nişanı düşünü söz edenler olmuştu. Eşimin ailesinin getirmediği çiçeği çikolatayı nişan bohçasını söz edenler olmuştu. Benle alakası olmayan milyon tane şey sanki benim suçummuş gibi bana yüklendiği olmuştu, Kendi ailem bile zmn zmn eleştirdi laf söyledi.
Sinirimde bozuldu canımda sıkıldı ama sonunda kafaya takmamayı öğrendim. Zaten hepsinden uzakta yaşıyorum, beğenseler ne olur beğenmeseler ne olur. onların çay muhabbetine meze olmaktan öteye gitmez benim için dertlenmeleri (!). Onlara çok iyi bir eşim ve ev hayatım olduğunu ispatlamak zorunda da değilim, eleştirilerini dinlemek zorunda da değilim.
Bunu algılamak ve içselleştirmek bikaç yıl sürdü tabi. Siz vakitlice bunu telkin edin kendinize.
Çok mantıklı aslında teşekkür ederimBaksın değil canım benim, direkt sorup deşeceksiniz.
Sizin anlattığınız kadar değil ama daha hafifini benim teyzoşlar da yapar, kendi aralarında. Ben evlenirken de yaptılar bohça istemedik "Gerek yok birbirimizi yormaya" dedik diye "Bohçasız olur mu" vırt zırt. Ben de "Anneannem size ne bohçası yaptıydı?"dan bir girdim, "Eee eniştemin annesigil niye bunu bunu almadı" ile kızıştırdım, "Sen seversin kvni ama bir iki düğün fotoğrafını gördümdü eski albümlere bakarken, suratın yanında çok asılmış kvnin. Kavga mı etmiştiniz?" ile deşerim.
Dediğim bu. Kendinize bakın denilince bakmıyorlar, işaret etmek lazım :)
Öyle bişey buldum nolacak dedim, önüne bak düzgün bul diyorlar. Kafayı yiyeceğimhe deseydin ya o an
Öyle bişey buldum nolacak dedim, önüne bak düzgün bul diyorlar. Kafayı yiyeceğim
Ahh keşke öyle deseler can feda. Mükemmel kusursuz bir düğün olsa bile yine laf edecek şey bulurlar. İnanın şimdiden bunalıyorum. Çok şanslısınız.O kadar iğrenç ve o kadar şanssızlıklarla dolu bir nişan- düğün geçirdim ki size anlatamam.
Ama bir tane akrabam da kimsenin dedikodusunu yapmadı.
Ne gelenek ne görenek, ne şu ne bu hiç birine önem vermedik hep göstermelik yaptık ya da yapmadık.
Kimi duysam 'olur öyle çocuğum, biz çok eğlendik, herkes mutluydu, siz mutlu olun yeter' gibi laflar ettiler.
Bu fesatlık bazı insanların içinde var işte.
Bazı insanların fesatlığı da bulaşıcı.
Aralarından en fesatını bulun ve kim olursa olsun ilişkinizi kesin
Yoksa ömrünüzce kendinizi beğendirmeye uğraşırsınız bu gerekizlere.
Tabi ki düzenli ve özenli giyinip gelmeliydi, ama lafını etmenin ne gereği var ki. Eş adayımla meslek dalları benzer, boyları aynı, benim eş adayım da yaşından büyük gösteriyor.Benim için hiç önemli değil. Ama şimdiden geriliyorumDamat negiymis?
Saci nasilmis?
Nisanda klasik yerine kot mu giymis? Saclari yag icinde miymis?
Yasli kismini bilemem ama saci basi yag icunde siksan salataya yetecek kivamda olanlari sokaktada olsa icimden yeriyorum temizlik sart
Es adayinizin hangi ozelligi uyuyo bukadar gerildiniz
İşte bizimkiler de aynısı oluyor. Bir başka kuzenimin nişanlısı için demediklerini bırakmadılar. Şimdi hımm eşinin kıymetini biliyor aferin diyorlar. Gerçekten iki yüzlülük. Peki o nişan-düğün sürecinde kızın kendi seçtiği eşine laf edilince canının sıkılması, laf söz duyup üzülmesi kimin umurunda? Hiç kimsenin..Sen yine şanslısın
Benim Annem eşimi nişanlılık süreci boyunca hiç istemedi ve neler yaşattırdı tarif edemem
Eşimi kendim severek seçtim ve annemin kabul gören özelliklerini taşımıyor (!)
(Oysaki annemin seçtiği hayat arkadaşı olan babamdan kat ve kat daha iyi yönleri vardı )
Annem kendini kraliyet ailesinden gelme gördüğü için eşimi küçük gördü aşağıladı resmen bana ve ben sadece sustum içime atıp ağladım
Nişana davet edeceği insanlarla telefon görüşmesinde kendi istedi ,şöyle böyle, görsün gününü vs bir ton laf saydı ve düşün ki karşıdaki kişi anneme -ya biz senin kızı falancaya düşünüyorduk mühendis maddi durumu da iyi dedi (annemin samimi olduğu kişileri de anlamışsındır)
Bu ve benzeri telefon görüşmeleri yaşandıktan sonra annemin hışmına uğruyordum bu psikolojik ve fiziksel şiddetti
Nişan kıyafetimin provolarına kollarım ayaklarım morluklar içinde gittiğimi bilirim soranlara merdivenden düştüm diyordum
Bu anlattığım yaşadığımın binde biri
Yani ben 24 saat aynı evi paylaştığım annemi 1 sene boyunca çektim sevdiğim için ona da hiç söylemedim ki evlendikten sonra annemden soğumasın diye
Sende hafta da 2 kez gördüğün bu gereksiz çok bilen akrabalarına katlanabilirsin
Katlanacak gücü sevgin veriyor inan bana
Sonra ne mi oldu dersin annem eşime sanki bana söylediklerini unutmuş yok satmış gibi iki yüzlülük yaparak evladım oğlum paşam diyor
Evt senin sorunun kuzenin degil ilerde sana da ayni elestirilerin gelecek olmasi.Annemin telefonu sıkıntılı, akşam beni ya da babamı ararlar. Zaten bunları duymamam benim için çözüm değil. Benim sorunum sıra bana da gelecek olması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?