Akrabalar

😂😂 ben kilpayi kurtulmusum mesela, benden 2 yas büyük olan amca kizina vermisler o babaanne ismini. Iyi ki iyi ki 😅🙏🏼🙏🏼

Ama anneannemin ismi kimse de yok. Sanki hep baba tarafi mi diretiyor bu isim konusunda?

Burdan söylemem, ama özelden yazabilirim isimleri 🙈
Evet bence de baba tarafı işgüzarlığı. Nedir nedir, özelden yazsanıza. 😁

Yazılanlara çok güldüm eğlendim 😅
Benim babannemde otoritermis ama annem nasıl oldu da ismine hiç karısmadi hayret demişti. Kadın isme saygiliymis hiç değilse 😅
Benim donemimde yeni çıkan ve modern bir isim vermiş annecim sağolsun. Babannemin adı da Fatmaymis kötü değil ama çok kişi de var Ayşe Fatma isimleri. Ben özel isimleri seviyorum 😍

Babam adımıı babaannemin adını koydu.Amca kızımda aynı isimden.Babamla zaten görüşmüyorum. Yıllardır hayalim adımı degiştirmekti.Babam hep degiştirirsen reddederim diyordu. Evlenince hemen dava mı açtım. Bugün sonuçlandı. Yeni ismim çok güzel ve aşırı derecede mutluyum. Sosyal medyadan adımın resmi olarak degiştigini paylaştım.O kadar mahkeme açtım. Yeni ismimi gizli gizli kullanmak istemedim. Bunu duyan akrabalar babamı arayıp benim ne biçim evlat oldugumu, koca bulunca bir yerlere kalktığını falan söylemiş.Babamda numaram yok. O da kardeşimi arıyor. Baba tarafı baya tepki gösterdi. Halam aramış kızacaktı bana. Mesaj atmış. Tam bk yedin kanını da degiştir falan yazmış. Amcam halam delirmiş. Ki bu insanların bana bir gram faydası yok. O kadar mutluydum ki taa ki o saçma sapan mesajlarını görene kadar
Eğer bağları koparmak istiyorsan elimden gelse değiştirirdim ama gelmiyor yaz geç

Babam adımıı babaannemin adını koydu.Amca kızımda aynı isimden.Babamla zaten görüşmüyorum. Yıllardır hayalim adımı degiştirmekti.Babam hep degiştirirsen reddederim diyordu. Evlenince hemen dava mı açtım. Bugün sonuçlandı. Yeni ismim çok güzel ve aşırı derecede mutluyum. Sosyal medyadan adımın resmi olarak degiştigini paylaştım.O kadar mahkeme açtım. Yeni ismimi gizli gizli kullanmak istemedim. Bunu duyan akrabalar babamı arayıp benim ne biçim evlat oldugumu, koca bulunca bir yerlere kalktığını falan söylemiş.Babamda numaram yok. O da kardeşimi arıyor. Baba tarafı baya tepki gösterdi. Halam aramış kızacaktı bana. Mesaj atmış. Tam bk yedin kanını da degiştir falan yazmış. Amcam halam delirmiş. Ki bu insanların bana bir gram faydası yok. O kadar mutluydum ki taa ki o saçma sapan mesajlarını görene kadar
Üslubunu dan ve yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla babanızla ve akrabalarınızla duygusal bir bağınız kalmamış.
Onlara karşı sevginiz yok ve değerli değiller
O zaman neden onların dedikleri mutluluğunuzu etkiliyor?
Şunu asla anlayamayacağım...
Değersiz bir insan beni nasıl mutsuz edebilir?
Ben asla takmam şahsen

Üslubunu dan ve yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla babanızla ve akrabalarınızla duygusal bir bağınız kalmamış.
Onlara karşı sevginiz yok ve değerli değiller
O zaman neden onların dedikleri mutluluğunuzu etkiliyor?
Şunu asla anlayamayacağım...
Değersiz bir insan beni nasıl mutsuz edebilir?
Ben asla takmam şahsen
Haklısınız da şimdi hepsi arkamdan dedikodumu yapiyor eminim. Koca buldu şöyle oldu falan bi ton şey... Şuan onlarla aynı soyadı tasımıyorum.Hep şöyle düşündüm. Baba evi gercekten cok mutsuzdum.Babam bize çok çektirdi. Hayatı zindan etti. Adım degişince bambaska biri olacagım. O eski kız olmayacak artık.

Eğer bağları koparmak istiyorsan elimden gelse değiştirirdim ama gelmiyor yaz geç
Cevap atmadım. Daha önce münakaşaya girmiştik çünkü. Başka halam da yazmıs. Ona da kendi kızına ya da torununa koy demıstım. Annem sana naptı diyor halam. İnsan begenmedıgı bır ısmı neden tasinsin. Hıcbırıne minnet duygum yok. O yüzden degıstırdım

Yazılanlara çok güldüm eğlendim 😅
Benim babannemde otoritermis ama annem nasıl oldu da ismine hiç karısmadi hayret demişti. Kadın isme saygiliymis hiç değilse 😅
Benim donemimde yeni çıkan ve modern bir isim vermiş annecim sağolsun. Babannemin adı da Fatmaymis kötü değil ama çok kişi de var Ayşe Fatma isimleri. Ben özel isimleri seviyorum 😍
Bana da Raziye saniye gibi bir isim vermişler. Hiç sevmiyordum, söylerken utanıyordum. Keşke daha önce yapsaydım

Haklısınız da şimdi hepsi arkamdan dedikodumu yapiyor eminim. Koca buldu şöyle oldu falan bi ton şey... Şuan onlarla aynı soyadı tasımıyorum.Hep şöyle düşündüm. Baba evi gercekten cok mutsuzdum.Babam bize çok çektirdi. Hayatı zindan etti. Adım degişince bambaska biri olacagım. O eski kız olmayacak artık.
E yapsınlar
Yapınca ne geçecek ellerine?
Ya da size ne zararı olacak?
Herkes ailesinde problemler yaşıyor
Ben de aynı şekilde
Geçmişte takılı kalmak insanın kendisine zarar verir sadece
Faydasız boş bir eylem

E yapsınlar
Yapınca ne geçecek ellerine?
Ya da size ne zararı olacak?
Herkes ailesinde problemler yaşıyor
Ben de aynı şekilde
Geçmişte takılı kalmak insanın kendisine zarar verir sadece
Faydasız boş bir eylem
Haklısınız dogru. İstediklerını desinler cevap bıle vermeyeceğim

Cevap atmadım. Daha önce münakaşaya girmiştik çünkü. Başka halam da yazmıs. Ona da kendi kızına ya da torununa koy demıstım. Annem sana naptı diyor halam. İnsan begenmedıgı bır ısmı neden tasinsin. Hıcbırıne minnet duygum yok. O yüzden degıstırdım
O zaman engelleyin geçin

Yeni isminiz hayırlı olsun. Paylasmaniz sosyal medyadaki arkadaşlarınıza duyurmak için aslinda mantıklı ama akrabalarinizin da öyle tepki vereceği de belliydi. Ya cevaplarını verin ya da engelleyin. Onlara ne insanı sinir ediyorlar

Buna da çok güldüm 😂😂
Evet rehberdekıler falan bilsin dıye yaptım. Gızleyecektım ama illaki duyardı onlar

Haklısınız dogru. İstediklerını desinler cevap bıle vermeyeceğim
Yani.
Bende hiçbirinin numarası yoktur
Benim numaram onlarda yoktur
Senelerdir nasılsın seslerini duyarım ne görürüm
Ortak hiçbir etkinliğe katılmam
Düğün vs katılmam
Yıllar önce bütün baba tarafını sildiğimi beyan ettim
O gün bugündür kimseden haberim yok
Kafam rahat şahsen

Çocuklara anane babaanne ismi verilmesine çok karşıyım. En azından bu günleri düşünüp ikinci bir isim koyulmali. Her çağ da isimler değişiyor. Rukiye Cevriye babaanne adıydı serpil mehtap Nurten Gülten annelerimizn ismi Merve Ceren Esra Seda biizm kuşak yeni kuşak ta Defne'ler Mila'lar Lina'lar var. Eski iismler Kuran'da geçen isimler olduğu için yanlış anlaşılmasın diye bu örnekleri verdim😂 Kızınıza Düriye koyarsanız 2020 yılında utanacak. Bu bir gerçek .. Çocuklarımiza isim koyarken başkasi adına karar verdiğimizi nolur unutmayalım. Ben kızima asla eski bir isim koymadım. Söylenişi anlamı tuhaf bir isim de istemedim. Yaşına dönemine uygun anlamı guzel sevimli bir kız çocuğu ismi verdim. Hatta iki ismi var ikisi de aynı kategoride. Büyüdüğünde istediğini kullanır. Seçme şansı olur diye düşündüm. Beğenir beğenmez bilemem ama en azından utanmayacak. Sizin durumunuza gelecek olursak tek söyleyeceğim. Çok iyi yapmışsınız bosverin kimin ne söylediğini. Söyleyeceğini..
Hayalimdi cocukluktan beri. Söylerken utanıyordum. Amca kızı da Naciye ve karısık lık cıdden oluyordu. İsim soyadlarımız bıle aynıydı. Tüm sülalem aşırı cahil insanlar. Babaanneye yaranmak için psikolojimi bozdular.Ben sosyal medyada yeni ismimi aylar önce yaptım. Davetıyeme yenı ismim ve eski ısmı yazdırdım. Eşimin cevre alıssın dıye. Ki yenı isimle seslenıyorlar. Bi gün cocugum olursa eşim de bende yenı güzel isim vermek istiyoruz. O da anne baba adına karsı. Yoksa cok kavga ederdik onlar.

Yani.
Bende hiçbirinin numarası yoktur
Benim numaram onlarda yoktur
Senelerdir nasılsın seslerini duyarım ne görürüm
Ortak hiçbir etkinliğe katılmam
Düğün vs katılmam
Yıllar önce bütün baba tarafını sildiğimi beyan ettim
O gün bugündür kimseden haberim yok
Kafam rahat şahsen
Ben şahsen bu saatten sonra ne onların dügününe ne bırseyine gıderım. Ama kız kardesım evlenirken mecbur göreceğim.

Elimden gelse onu da yaparım de, soğu. Kanlarının ne faydası varmış ki sana, kendini yerlere atıyor? Ailen değişik, sülalen fecaat. Beğenmediğin kaynanan bile daha normal, bilmem farkında mısın? Sen de yorucu birisin.
Haklısınız. Benbu zamana kadar akrabadan bi fayda görmedim. Bana üniversiteyi bıraktırmaya çalışıp evlendırmeye calıstılar. Babama hep okuldan almasını söylediler. Hepsinden nefret edıyorum. İdrak edemiyorlar yıl 2021 oldu. Beyinleri halaa eskı zamanlarda. Tüm sülale ismi hala falan hepsinin babaanne adı. Bunu ilk bozan bendim. Delırdıler

Back
X