Akrabalar

Ya ben gerçekten bu babaanne ismi dramasını anlamıyorum. Hayatınızı, özgüveninizi yerle bir edecek kadar nasıl kötü olabilir ki? Anneannemin de babaannemin de ismi modern sayılabilecek isimler. Çocuğuma isim olarak koysam kimse bu ne demez. Cidden çok mu kötü isimleriniz? Ne mesela? Biriniz yazın ya nolur.

Sıpkatullah
Dede ismi olarak koyar mısınız? :D

Kız kardesım cagırmasa Babam cagırır gene gelır onlar
Anlıyorum
Benimde babam çağırmak istedi
Ama ben kesinlikle reddettim
Annemle babamda ayrıldı zaten
Ben yapmacıklığa asla gelemem
Sevmediğim insanlara da en güzel günümde katlanamazdım

Anlıyorum
Gelselerde rezıl ederler. Benim amcam cocukları falan 1tl takmadı bende. Ama hepsı ben evden gelinlikle cıkarken damat para vercek bıze öyle cıkcak dedı. Verdırmedım. Sonra arabanın önunu kesti amcam. Süren kısı 10 lira vermıs. Amcam delırdı. Cunku fazla para koparmak ıstıyordu.

Anlıyorum
Biraz tuhaf insanlar. Gelirlerse kardeşimin en guzel günü rezıl olur. Ona da aynını yapacaklar.

Biraz tuhaf insanlar. Gelirlerse kardeşimin en guzel günü rezıl olur. Ona da aynını yapacaklar.
Kan bağı her zaman mantıklı sonuçlar vermiyor maalesef.
Ben eşimin akrabalarını daha çok severim mesela
Önemsiz insanları hiç kafaya takmaya gerek yok

Gelselerde rezıl ederler. Benim amcam cocukları falan 1tl takmadı bende. Ama hepsı ben evden gelinlikle cıkarken damat para vercek bıze öyle cıkcak dedı. Verdırmedım. Sonra arabanın önunu kesti amcam. Süren kısı 10 lira vermıs. Amcam delırdı. Cunku fazla para koparmak ıstıyordu.
Sizin akrabalarda kusura bakmayın hepten garip

Babam adımıı babaannemin adını koydu.Amca kızımda aynı isimden.Babamla zaten görüşmüyorum. Yıllardır hayalim adımı degiştirmekti.Babam hep degiştirirsen reddederim diyordu. Evlenince hemen dava mı açtım. Bugün sonuçlandı. Yeni ismim çok güzel ve aşırı derecede mutluyum. Sosyal medyadan adımın resmi olarak degiştigini paylaştım.O kadar mahkeme açtım. Yeni ismimi gizli gizli kullanmak istemedim. Bunu duyan akrabalar babamı arayıp benim ne biçim evlat oldugumu, koca bulunca bir yerlere kalktığını falan söylemiş.Babamda numaram yok. O da kardeşimi arıyor. Baba tarafı baya tepki gösterdi. Halam aramış kızacaktı bana. Mesaj atmış. Tam bk yedin kanını da degiştir falan yazmış. Amcam halam delirmiş. Ki bu insanların bana bir gram faydası yok. O kadar mutluydum ki taa ki o saçma sapan mesajlarını görene kadar
hiç takılma hayatına devam et

Annelerini sanırım cok seviyorlar. Onlara göre ihanet ettim. Bu arada aynı ısmı tasıyan baska ları da var sülalede
Annelerinin ismini almakla kişiliğini de almıyorsunuz siz başka biriniz. İnsanlar düşünmekten ne kadar aciz. Boşverin umursamayın cevap vermeyin moralinizi bozmayın. O zaman susarlar

Annelerinin ismini almakla kişiliğini de almıyorsunuz siz başka biriniz. İnsanlar düşünmekten ne kadar aciz. Boşverin umursamayın cevap vermeyin moralinizi bozmayın. O zaman susarlar
Ben ömür boyu bu ismi tasımak ıstemıyorum. Baya eski bir ısım. Bende modern bir sey koydum. Tabı sen modern sın dıyorlar. Bende cok begenıyorsanız eskı ismimi cocugumuz torununuza koyun dedim. Ayrıca eski konularım da var babam baya bize baya eziyet etti. En son baska kadınla annemı aldattı. Suan onunla gorusmuyorum. Nankör evlatlar senın evladın olsun bakalım nasıl olacak falan dıyorlar. Sosyal medyada herseyıme sacma yorum yapmıs engelledım artık

Sen psikolog musun ? Cidden merak ediyorum :)
Sosyal mecrada ifadeler yetersiz mimiksiz olduğu için sorum alakasız ve sert gelebilir ama öyle değil belirtmek isterim
Sert gelmedi de ne desem bilemedim şimdi.
Psikologsan bu nasıl yorum? Mu diyorsunuz.
Mevzuyu tam anlayamadım ama cevap vereyim.
Psikoloji eğitimi de olan bir okul öncesi öğretmeniyim.
Özel bir anaokulunun müdürlüğünü yapıyorum.

Babam adımıı babaannemin adını koydu.Amca kızımda aynı isimden.Babamla zaten görüşmüyorum. Yıllardır hayalim adımı degiştirmekti.Babam hep degiştirirsen reddederim diyordu. Evlenince hemen dava mı açtım. Bugün sonuçlandı. Yeni ismim çok güzel ve aşırı derecede mutluyum. Sosyal medyadan adımın resmi olarak degiştigini paylaştım.O kadar mahkeme açtım. Yeni ismimi gizli gizli kullanmak istemedim. Bunu duyan akrabalar babamı arayıp benim ne biçim evlat oldugumu, koca bulunca bir yerlere kalktığını falan söylemiş.Babamda numaram yok. O da kardeşimi arıyor. Baba tarafı baya tepki gösterdi. Halam aramış kızacaktı bana. Mesaj atmış. Tam bk yedin kanını da degiştir falan yazmış. Amcam halam delirmiş. Ki bu insanların bana bir gram faydası yok. O kadar mutluydum ki taa ki o saçma sapan mesajlarını görene kadar
Hayatının her ayrıntısını dakika dakika neden paylaşıyorsun.

Aynı konuyu okumuştum , birkaç ay once de sanırım WhatsApp storine atmıştın,yine böyle tepkiler geldi diye üzülmüştün.
Yani biliyorsun,bile bile yapıyorsun, sonra da yalandan 'uzuldum' diye konu açıyorsun.
Ne denir ki sana?
Benim bir tane bile kavgalı olduğum akrabam yok. Zamanında (çok haklı sebeplerle) evden kovdugum yakın akrabamla bile konuştuk, barıştık. Herkes beni çok sever.
Ona rağmen birkaç kuzenim hariç hiç bir akrabamla ekli değilim. Aklımi peynir ekmekle mı yedin akraba ekleyeyim? Yok içki içti, yok daha dün bunla beraberdi bugün şunla, yok kıyafeti söylemiş boyleymis....neden hakkımda konusulsun ki? Yılda bir iki belki görürler, gördükleri kadarıyla tanisalar bilseler bana yeter.
Siz, hem akrabaları sevmiyorsunuz hem de ne gerçek hayatta ne sanal hayatta mesafe koymuyorsunuz. Hatta inadina yapar gibi , nispet yapar gibi onları kızdıracak hareketler yapıyorsunuz
Bence siz biraz kaos seviyorsunuz.
Çünkü Evli barkli, okumuş etmiş kadının defalarca aynı sonucu görüp üzüldüğü halde aynı davranışı sürdürmesi çok mantıksız

Sen psikolog musun ? Cidden merak ediyorum :)
Sosyal mecrada ifadeler yetersiz mimiksiz olduğu için sorum alakasız ve sert gelebilir ama öyle değil belirtmek isterim
Psikolog da olsa mesai saati içinde, danışan ücretini verene psikologdur. 7/24 herkese empatiyle yaklaşacak diye bir kaide yok ki

Psikolog da olsa mesai saati içinde, danışan ücretini verene psikologdur. 7/24 herkese empatiyle yaklaşacak diye bir kaide yok ki
Farkındaysan sorum alakasız ve size sert gelebilir dedim
Konuyla ilgisi yoktu yani sorumun

Ben sordum çünkü psikolojik yaklasimlarini çok görüyorum kendisinin ve hoşuma gidiyor
Aramızda bı psikolg mu var diye merak ettim .

Hayata bakış açınızı duzeltirseniz insanları yanlış anlamaz daha sağlam ilişkiler kurabilirsiniz naçizane tavsiyem

Back
X