• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akrabalara hediye ve beklenti

Ben gittiğimde genelde çikolata, kahve veya çay getiriyordum. Bir çok çikolata markası ve kahvelerin hepsi burada da var artık. Alırsan Aldi'den Lidl'den o büyük bademli, fındıklı çikolatalardan al bence. Hem değişik hem güzel. Çayı çok seviyorlarsa birer paket Alice veya Mevlana olabilir. Karışım yapıyorlar. Çok makbule geçiyor. Ha bir de kendi tecrübemden bahsedeyim. Kvlere çikolata ve çay getirdiyordum gelip giderken bakıyordum. Hepsi duruyor. Ben de Edamer, Gouda peyniri falan aldım. Bir iki paket de Aufbackbrötchen.. Oo bayıldı. Değişik geldi. Bence hiç kişiye özel (kıyafet gibi) birşeyler almaya kalkma. Altından kalkamazsın. :KK66:

Bence babanneye guzel birşey al yaşlı kadın hayır duasını alırsın. Kiyafet al ona. Digerlerine de her aileden bir kısiye sende şampuan deodorant tarzı birşeyler al ayrıca her eve bir çikolata ver. Bu yeterli bence. Aile fertlerinin hepsine almaya kalkarsan zor iş. Yemek temizlikte de biz de ilk 3 gun misafir olursun. 4. Gün denir misafirlik bitti diye. Ondan sonra da herşeyi sırtına alma. Yemeği başkası yapsın masayı hazırlamaya çayi getirmeye vs yarddım et. Tamamen üstune alma bence. Çok yorulursun, bebeğinde var.

Bende yurtdışındayım biz giderken genelde şöyle alırız
Dayılara amcalara gömlek
Yengelere eşarp
Teyzelere etek
Bir kutu kahve +çikolata
Babaanneye anneanneye dedeye bunların dışında artı küçük bi miktar para veriyoruz
Sende gömlek, eşarp ,kahve ,çikolata alabilirsin hediye paketi yaparsın ayrı ayrı eğer uçakla gidersen ama çok yük olur türkiyedende alabilirsin ama kahve Türkiye'de pahalı

Vallahi benim annem her gittiinde (ki yilda 2-3 kere gidiyor) cay, kahve, cikolata, sucuk :), kiyafet, mutfak gerecekleri gibi seyler götürüyor :) aklima gelen bunlar

Sucuk bizdede çok alınır her gittiğimizde isterler bişey istemeyiz aman sizin sucuklardan getirin derler

Sucuk bizdede çok alınır her gittiğimizde isterler bişey istemeyiz aman sizin sucuklardan getirin derler

annemde asagi yukari iki yildir götürüyor ilk garibime gitmedi degil ama gercekten istiyorlar :) Annem olayi abartip birde hediye degilde bizim tüketmemiz icin peynir götürsem mi diye düsünmüstü. Ben kiyma götüreni bile gördüm :)

annemde asagi yukari iki yildir götürüyor ilk garibime gitmedi degil ama gercekten istiyorlar :) Annem olayi abartip birde hediye degilde bizim tüketmemiz icin peynir götürsem mi diye düsünmüstü. Ben kiyma götüreni bile gördüm :)
Buradaki tatlara okadar alışıyoruz ki Türkiye'deki garibimize geliyor gerçekten.
biz en son gittiğimizde tereyağ bile götürmüştük Türkiye'dekileri Yiyememiştikde

Ben de gördüm. Özellikle 6 ay Türkiye'de 6 ay Almanya'da kalan emekliler. Ne yapsınlar? Et, kıyma burada çok pahalı. ☺️

Ben de gördüm. Özellikle 6 ay Türkiye'de 6 ay Almanya'da kalan emekliler. Ne yapsınlar? Et, kıyma burada çok pahalı. ☺️

evet gerekcede buydu ama benim bahsetigim yillik izindi 3-4 hafta :) ben ugrasmam ya okadar. Birde izine arabayla gidince sorun olmuyor ama ne biliyim.

Evet tırtıklı bıçaklar. Çikolatalar da t ile başlıyordu adı galiba yuvarlak karamelli çikolatalar kutunun içinde tek tek duruyo bi kutuda 12 tane falan var sanırım. Niye bilmiyorum pek severim ben onu dedem -annemin amcası aslında :))- de bilir çok çok alır onlardan bana :KK68:
merhaba sizin dediginiz cikolatalar Türkiye de şölen markasiyla da uretiliyor denemek istersiniz belki marketlerde görmüştüm

Ahh Su Almanya'dan bişeyler götürme derdi.
Birde ilk defa gidiyorsan maalesef beklentiler çok oluyor. Sana tavsiyem dm ve rossmanlarda satılan küçük Nivea, dove , bebe ve loreal bakım setleri varya küçük çantalarda 3-4 ürün oluyor hani onlardan alabilirsin bayanlara.
Parfüm, Nutella, bolca çikolata ve makyaj malzemeleri(rimmel veya renkli göz kalemleri) alabilirsin kullanan genç kız varsa ailede onlara verirsin. Küçük çocuklar için bence hiç oyuncak işine girme bolca çikolata al onlardan verirsin.

Bende öyle yapcam bolca cikolata ve kozmetik ürün gibi seyler krem felan bide babaanneye özrl birsey alcam hirka felan yada bir atkı gibi birsey örim yasli kadin hosuna gider belki

Ben gittiğimde genelde çikolata, kahve veya çay getiriyordum. Bir çok çikolata markası ve kahvelerin hepsi burada da var artık. Alırsan Aldi'den Lidl'den o büyük bademli, fındıklı çikolatalardan al bence. Hem değişik hem güzel. Çayı çok seviyorlarsa birer paket Alice veya Mevlana olabilir. Karışım yapıyorlar. Çok makbule geçiyor. Ha bir de kendi tecrübemden bahsedeyim. Kvlere çikolata ve çay getirdiyordum gelip giderken bakıyordum. Hepsi duruyor. Ben de Edamer, Gouda peyniri falan aldım. Bir iki paket de Aufbackbrötchen.. Oo bayıldı. Değişik geldi. Bence hiç kişiye özel (kıyafet gibi) birşeyler almaya kalkma. Altından kalkamazsın. :KK66:

Aslinda cay olabilir mesela ya da sucuk annemde hep götürür türkiyeye ama orada simdi 5 amca var birde babaanne hepsi ayri evde 6 paket sucuk alti paket cay nasil sigar bavullara birde sucuk 6 paket fazla geliyor bana birde mesela biz en büxük amca da kalcaz sirf oba götürsek mesela sucuk ayfimcilik gibi olmazmi birine aldik öbürlerine niye almiyoruz

Bence babanneye guzel birşey al yaşlı kadın hayır duasını alırsın. Kiyafet al ona. Digerlerine de her aileden bir kısiye sende şampuan deodorant tarzı birşeyler al ayrıca her eve bir çikolata ver. Bu yeterli bence. Aile fertlerinin hepsine almaya kalkarsan zor iş. Yemek temizlikte de biz de ilk 3 gun misafir olursun. 4. Gün denir misafirlik bitti diye. Ondan sonra da herşeyi sırtına alma. Yemeği başkası yapsın masayı hazırlamaya çayi getirmeye vs yarddım et. Tamamen üstune alma bence. Çok yorulursun, bebeğinde var.

Ben zaten yardim ederim sofra kurmaya yemege temizliye ama sonucta benimde kücük bir cocugum var birde türk yemeklerini fazla bilmiyorum herkesin damak tadi ayri esim begeniyor yemeklerimi ama babasi beyenmiyor mesela ben kafama göre yspiyorum yemegi orada beceremem acikcasi da korkuyorum. Birde mesela biz orada oturuyoruz diyelim cay bitiyor amcanin felan orada baska kadinlar varken mesela yenge yani hanimi illa benin kalkip cay getirmem gerekiyormu yani ben biliyorum öyle bir durum olsa birinin cayi bitse esim kas göz hareketleri yapar bana cay dolduriyim diye babasinda da aynisini yapiyor. Sizce öyle bir durumda lop diye hemen ben kalkmak zorundamiyim millete cay dagitmaya hepinize soruyorum bayanlar. Ben baba evinde rahat büyüdüm ondan soruyorum size

Birde ben cok eminim üveykaynanam beni cok kötülemisdir bütün aileye o yüzden de korkuyorum benim hakkimda kötü düsünmelerini istemiyorum ama esimle ilk defa " izine" gidip de ev isiylede ugrasmak istemiyorum

Back
X