• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akrabalarima sinir oluyorum

Ya evet yardım edecekler diye bir kural yok ama yardım gormeyincede mal gibi kaldım soktayim kimse sallamiyor böyle olmaz sandım. Hani Nazi şeyler zorla değil mecburidir öyle bir kural yoktur ama öyle olması gerekir gibi düşündüm aramızda 7 dakikalık yol var aynı muhitteyiz e mübarek ölmessin arada uğra dimi neyse ben ihtiyaç duydugum için öyle olsun isteyip cikarttim bunları galiba
Hiç de öyle düşünmeyin anne-kayınvalide (engellicek sağlık sorunu yoksa) doğum yapan kızına bakmak zorunda hiçbirşeye değilse manevi yardıma ihtiyacınız olabilir o durumda bana bakılmazsa ki bence annem bakmaz kayınvalidem bakar..unutmam unutturmam

Haklısın canım. Benimkide memlekete gidelim bu tatilde diyo. Ben istemiyorum kar soğuk. Hemen hasta oluyolar. Bakalım nolcak bi hafta kaldı. Havalar isınmazsa evdeyiz bakalım. Hoş ısınsada gidesim yoook :mad:

5 aylik bebegim var
Anneme gidiyorum ananemde orada kalıyor. Başlıyor ananem söylenmeye bu çocuk çok agliyor kafam kaldirmiyor uf püf artık gitmek istemiyorum.
Geçen kayinpeder çağırdı inlara gittik meğer hastaymis vermedim çocuğu sevmesi için hasta olur siz de uzulursunuz dedim bir şey olmazmis 5 dakka sevse ya ne biliyorsun daha önce ki hayatinda grip mikrobumuydun sen mikrobun neye göre geçtiğini çok mu iyi biliyorsun
Al çocuk hasta oldu şimdi ..
Kuzenim de aramış cumartesi nisanlimla oturmaya geleceğiz gelmişken bebiş göreceğiz diyor
Tamam canım da benim kız hasta haftaya gelin olmadı diyorum programları doluymus bu hafta geleceklermis yahu hasta hasta anlamiyor musunuz kardeşim
Yengem arıyor günü varmış gel gelemem hava soğuk kar var çocuk üşür ısrar ediyor ama şunu yapıcam şu da gelcek ya kıt misiniz ge le mem! Tripli sesle tamam gelme o zaman diyor
Annem arıyor e bu çocuk neden hasta oldu şimdi diyor ebemin keyfinden oldu grip festivali varmış katılmak için oldu
Bencil sülalesi yüzünden oldu neden olacak. .
Kayinvalide neden sinirlisin sen bu ara diyor neden acaba beni küçücük çocukla illa ki tek başıma mücadele etmek zorunda birakiyorsunuz diye olabilir mi?
Sen sadece çocuğa bak bir şey yapma diyor. Acikinca ne yapayım? Bulasiklar bırikince, utulencekler tavan yapınca, wc pislenince ne yapayım he?
Sinir oluyorum hepsine kimsenin bana bir faydası yok bari zararları olmasın
Lohusayken bile yardıma gelmedıler hepsinden soğudum böyle zaman da yardım etmeyecekler de ne zaman edecekler? Gelinmez mi ya bi işin ucundan da tutulmaz mi ?

Canim aile zor zamanda belli olur. Senin artık bebegin var. 1. Nuraya bebeğini koy. 2 numaraya kendini. 3 numaraya eşini.

Önce ara kuzenini çocuk hasta gelemezsiniz de. Haftaya programları varsa ya programlarını değiştirsinler ya da sonraki haftaya olmadı daha sonraki haftaya gelecekler.

KP ve kv yi ara Bebek çok hasta babamdan geçti de. Ben söylemiştim lütfen bir daha böyle ısrar etmeyin de. Hastayken ne bana gelin de ne de ben size geleceğim de. Gerekirse doktor kızdı bu yaştaki bu tarz hastalıklar gelişimini etkiliyor vs diye salla bişeyler. Tehlikeliymis de.

Annene gitme. Çağır o gelsin sana.

Önce bebeğini sonra kendini düşün canım. Gerisinı dinleme. Bebeğine acil şifalar.

Ya evet yardım edecekler diye bir kural yok ama yardım gormeyincede mal gibi kaldım soktayim kimse sallamiyor böyle olmaz sandım. Hani Nazi şeyler zorla değil mecburidir öyle bir kural yoktur ama öyle olması gerekir gibi düşündüm aramızda 7 dakikalık yol var aynı muhitteyiz e mübarek ölmessin arada uğra dimi neyse ben ihtiyaç duydugum için öyle olsun isteyip cikarttim bunları galiba

Canim söyle eşine o yardım etsin biraz. Ya da evli pis bir temizlikci gelsin. Sen Bebeğine berabere sildin şuursuz tertemiz yapsın. Bakımı konusunda deneyimsizlikten dolayi sıkıntım varsa. Sağlık ocağına git ebe ile görüş. Ne bileyim ailen yardimci olmuyorsa eşin var o destek olamıyorsa bu iş için profesyonel birilerinden destek al.

Canim söyle eşine o yardım etsin biraz. Ya da evli pis bir temizlikci gelsin. Sen Bebeğine berabere sildin şuursuz tertemiz yapsın. Bakımı konusunda deneyimsizlikten dolayi sıkıntım varsa. Sağlık ocağına git ebe ile görüş. Ne bileyim ailen yardimci olmuyorsa eşin var o destek olamıyorsa bu iş için profesyonel birilerinden destek al.

Ayy allahım ne biçim yazmışım. Telefon kelimeleri düzeltmiş, bende okumadan göndermişim. Saçma sapan bisey olmuş :))

Valla canim benim bebegim daha hnuz yok ama allah izin verirde olursa eger kimseyle paylasamam cocugumu ozellikle de hasta iken daha onlar minnacik hemen kapiyorlar dusun su an muhabbet kusum var birisi grip oldugunda bile muhabbet kusumuz cok cana yakin herkes e kendini opturur gripli insan a kus u opturmuyorum gectin ki bebegim olcak he parcalarim onlari sevmesinler kardesim onlar mi sabah a kadar basinda beklicek hasta hasta yardimi mi dokunuyorlar da sevsinler ne insanlar var ya kendi dusunmesi lazim isin zor gercekten arkadasim allah im yardim etsin

Aaaaaaaaaaaay okurken bile icim sisti simdi sukrediyorum halime bende kendi kendime diyordum akrabalarla biraz icli dislimi olsam biraz samimiyetmi kursam herkeze karsi biraz mesafeliyimdir hatta fazlasiyla ay aman boyle olcaksa halimden memnunum hem ben zaten akraba falanda cok sevmem gelip gitmeler falan

Millete güvenerek mi cocuk yaptin. Cok agresifsin. Herkes kotu bir sen iyi. Bence psikologa gitmelisin.

insan umduğunu kişilerden beklentiye girer.anne kv gibi.ben iki doğumumda da yalnızdım.1.erken doğum oldu 36 haftalık. acil sezeryan oldu.kv güya yanımda kaldı.akşam yattı sabah kalktı horul horul uyudu.gece bebek ağladı .hanfendiyi uyandıramadım.kendimde alamadım.bebek ağladı ağladı sustu.nekadar aptalım.mama aldırdı doktor.biberondan verdirmedi.memeyi almaz diye.açlıktan sarılık değeri 14 olmuş.1gece fazla kaldık hastanede.mama verdiler bebeğe .hemen değerleri düştü.bebek açlıktan ölecekmiş dedi hemşireler.üzüntümü tahmin bile edemezsiniz.evde zaten hiç ilgilenmedi.2.de ablam kaldi yanımda .sorun olmadı.ama annem doğumdayken gelmiş.kv yanımızdaydı.ikiside koydu gitti.2 gece hast.kaldık.ikiside ziyaretime gelmedi.hast.çıktıktan sonra geldiler.çarşamba bebek doğdu .cuma hastaneden çıktım.eşim pazartesi işe başladı ben evde yalnızdım.24aylık ve yeni doğmuş iki bebekle.çok sıkıntı çektim.aklıma geldikçe üzülüyorum.bu kadar değersizmiyim diye.

Gercekten böyle seyleri okuyunca sasknlk içerisine giriyorm.boyle umursamaz insanlar var mi gercekten..ben annemin kv demin kiymetini biletm.en iyisi :)

Millete güvenerek mi cocuk yaptin. Cok agresifsin. Herkes kotu bir sen iyi. Bence psikologa gitmelisin.
Herkes kötü ben iyiyim yada bu manaya çıkacak bir şey söylemedim. Evet belki çocuğa bakacak birini bulursam bir ara Psikologa da giderim ihtiyacım var çünkü sinir küpü oldum.

Benim sulalemde doğru bir tek insan yok ki zaten
Genlerime işlemedikleri için seviniyorum hatta bazen abartip onlardan olmadığımı düşünüyorum
Madem hiçbirinin zerre faydası yok, siz de katı olun. Kayınpeder bir daha çağırdığında iyileştiyseniz geliriz yoksa gelmeyiz, çocuk hasta oluyor diyin ve gerekirse gitmeyin. Güne çağırdıklarında ne kadar trip atatlarsa atsınlar umursamayın. Müsait değilseniz kuzenzinizi eve kabul etmeyin. Küçücük bebeğiniz var. Görüşmek isteyen size uyacak.

Ay çok güldüm bende de oluyor böyle komik düzeltmeler:KK70:

Bende yeni anneyim bebegim uc aylik. Bence siz abartiyorsunuz. Farzedinki farkli sehirdesiniz gelebilecek kimse yok. Benim burda kimsem yok. Hem bebek size kalinca daha iyu olur evladinla daha kaliteli vakit gecirirsiniz. Temizlige gelince esiniz evdeyken yapin o cocukla oynarken siz yaparsiniz. Hem dip bucak degil supur sil toz al yeter. Cocuk bi yasina gelenr kadar varsin bal dok yala olmasin. Yemek cocuk uyuyunca yapiliyi zaten. Gelen misafirede bebeginiz oldugunu o yuzden ikramlik vok bisey yapamadginizi soyleyin. En fazla begenmeyip surat asatlar. Tavsiyem musaot zamaninizda pogaca borek bs yapip atin dolabinixa kolaylik olur. Anneniz bile olsa beklemeyin hic bisey ki mutlu olabilesiniz. Boylece cocugunuzada pozitif enerji verirsiniz ve oda mutlu olur. Kusura bakmayin uzun yazdim ama deneyon hayattan daha cok zevk alırsınız. Hastaliga gelincede hic kimseye vermeyin cocugu zaten kucuk kaldiramaz bunyesi. Millet iki dakika sevecek diye perisan etmeyin kuzuyu. Tavriniz net olsun. Benim kendi babam bi hafta sadece kapidan iki dakika baktı torununa izin vermedim vermemde.

akraba denen canlılara sinir olmayan var mıdır ki ne işe yararlar cık cık layıp dedikodu yapmaktan başka?

engüzeli seçilmiş kan bağı olmayan kardeşlerdir, bin tane akrabam toplansa arkadaşlarımın tırnağı etmezler.

ha ha chiLL chiLL benimkiler hep yardımcı olurlar sağolsunlar, ama ben istemediğim zamanlarda.
yok yardıma ihtiyiacın vardır falan derler.
ama ihtiyacım olduğunda kuş uçmaz kervan geçmez.

taşınıyorum yakın zamanda, kv kuran okuyormuş(komşularla), yarıda kalmasın diye gelmeyeyim diyor, annem de misafiri varmış bu ara, o yüzden gelmeyeyim diyor. taşınırken geleyim diyor. yardımcı olayım diyor.

sanki eşyaları ben taşıcam, taşınırken ihtiyacım yok ki benim, ama şimdi gelseler, onlardan tek istediğim oğluma bakmaları, ben ve eşim temizliktir eşya toplamadır yapacağız zaten. Ama yok, onlara uyan zamanda bana yardıme deceklermiş.

akraba degil akbaba onlar..
benim bi akrabam bile yok..
olsa sanki tandık biri...
evlenmeden anladim tüm bunlari...
evlendikten sora sık sık gitmedim bayramdan bayrama o kadar..
gel bize otururuz dese bende eşim izin verirse artık..
öle deyince kuzenlerim anaaa izinleri artık eşine düşmüş iyice kocaci olmuş.. demişler arkamdan..
bende sinirlendim onlar bi evlensin de nolcek..
kuzenlerime whatsapp de msj atiyorum hiç tık yok bi cvp vermiyolar.. napayımm. beni arayip sormayani ben niye ariycam..
bebegimi kaybettim.. hiç yanimda degildirlerdi.. amcamlar halamlar geldi gitti o kadar.. yemek hazirlattım onlara..
vah tüh dediler sorasi eyvallah..
bende diyorum ki Böle akraba olmaz olsun!
çocuk olursa sevdirmek bile istemiyorum onlara.. saklamak istiyorum ama nafile...:(

Back
X