Akrabalarla görüşülmeli mi

Bundan beş sene önce yazdıklarınızı eleştirebilirdim akraba ile görüşülmez mi diye ama şuan bende evlendim başka şehirdeyim uzak olmak en iyisi o onu dedi bu bunu dedi zaten siyaset yada din konuşamıyorsun özel bişey de paylaşamıyorsun kelimeleri seçmeden rahatça muhabbet edemiyorsun saçmalıktan başka bişey değil. Çocuğumu kuzenleriyle çok içli dışlı yetiştirmeyeceğim. Akraba akbabadır.
Herkes birbirine saygı duysa aslında farklılıklar da güzeldir ama her şeyini gizleyerek ve konuşurken çok farklı üsluplar kullanılınca insanın bir arada olası gelmiyor.Ama tamamen samimi olmaktan kaçınma bu,hiç görüşmeme isteği değil.Düğün cenaze bayram vs illa ki görüşülür ama “günlük hayatta görüşmüyorsa önemli gününde destek de olmam napayım” diyorlarsa da yapacak bir şey yok.Sırf bir gün işim düşer diye zorla samimi olmak bana doğru gelmiyor.Çıkarcılık gibi.

Ben akrabalarla görüşülmesi gerektiğini düşünenlerdenim.eminim çoğunluk zorunluluk yok demiştir ama.ben çok seviyorum akraba görüşmelerini falan :)
Yani kafa yapınıza uyan ya da bir şeyler paylaşıp vakit geçirirken keyif alabildiğiniz akrabalarınız varsa güzeldir tabii.
Ama inanç farkı,eğitim ve kültür farkı,hayat görüşü farkı,karakter farkı,üslup farklı vs vs. hepsi bir arada olunca paylaşacak ortak bir şey bulamıyorsunuz ve ortamlarından bir şey anlamıyorsunuz.Sadece bu yani.Belki de düşüncem yanlıştır bilemem,herkes farklı düşünüyor burada da.Hiçbirini istemiyorum hiçbir zaman asla görüşmeyelim gibi bir durum yok.
Ha kötü olsalardı o da olabilirdi.

Ben akrabalarıma gitmem oldum olası böyleydi bekarken evlendim hala öyle teyzemden bile en yakın desteği görmedim kısacası bana negatif veren dedikodumu yapan hasretlik besleyen arkamda durmayan kimseyi istemiyorum gitmediğim için gelmiyorlarda 🤣 yeni evlendim covid den dolayı düğünüme kimse gelmemişti eve geliyor bi kaçı kapım açık. Akrabalardan sayılıdır kişi sayısı görüştüğüm onlr gelirler giderim kimse de umurunda olmaz. Bir araya gelme durumumuz olmuyor öyle cenaze düğün hariçlerinde gitmem eşimin yanında dururum . Onun haricinde ev oturmalarına gitmem görüşmem aramam kandilden kandile bayramdan bayrama toplu msj ben sanırım biraz hayırsızm 😄 zaten annem haricinde aileme de yani abime yenge yegen flnda pek düşkün değilm severim hepsi iyi olsunlar ama uzakta yada ben bazı şeyler yaşadım aileden ondan kaynaklanıyor olabilir düşünn abim hayırsız niye aramıyorsun dediğinde 1 kere aradım bitti 🤣 bi daha aramadım soğudum sanırım bilmiyorum..

Yani kafa yapınıza uyan ya da bir şeyler paylaşıp vakit geçirirken keyif alabildiğiniz akrabalarınız varsa güzeldir tabii.
Ama inanç farkı,eğitim ve kültür farkı,hayat görüşü farkı,karakter farkı,üslup farklı vs vs. hepsi bir arada olunca paylaşacak ortak bir şey bulamıyorsunuz ve ortamlarından bir şey anlamıyorsunuz.Sadece bu yani.Belki de düşüncem yanlıştır bilemem,herkes farklı düşünüyor burada da.Hiçbirini istemiyorum hiçbir zaman asla görüşmeyelim gibi bir durum yok.
Ha kötü olsalardı o da olabilirdi.
Ya bence akrabada bunlara bakılmaz.arkadaş edinirken bakılır bu kriterlere.tamam brnim akrabalarım genelde kafa yapıma da uyuyor .kültür farkı falan da yaşamıyoruz.ama mesela eşimin ailesi baya farklı ama ben akrabalarla kopukluk olmaz görüşülmeli diye eşim kendi akrabalarıyla görüşmeye istekli olmasa da ikna edip görüşme ortamları yaratıyorum.bence arkadaş başka akraba başka.bir ailede akraba ilişkileri ailenin kalitesidir bence.bunlar benim görüşüm tamamen.senin içinden görüşmek gelmiyorsa zorla görüşemezsin yapacak bşrşey yok

Evet sorum gayet açık.Çekirdek aile dışındaki kan bağı olan kişilerle görüşmek zorunlu mu ?
Kafa yapınızın,hayat görüşünüzün,kişiliklerinizin,ilgi alanlarınızın uyuşmadığı akrabalarla bir araya gelip bir şeyler yapmak zorunluluğumuz var mı gerçekten ?
Üniversite öğrencisiyim bu yıl eğitim online ve kendi şehrimdeyim üniversiteye gidemedim.Corona yüzünden başka insanlarla da çok görüşemiyoruz(riskli bir şehirdeyiz) hep akrabalarla köydeyiz.Sadece anneannemleri görmek için gidiyorum onun dışında oradaki ortam gerçekten çok farklı hiçbir şey anlamıyorum.
Annem ileride de hep kuzenlerimle akrabalarımla görüşmem gerektiğini akrabalık gereğinin bu olduğunu ileride onlardan başka kimsenin yüzüme bakmayacağını,görüşmez sırt dönersem tek kalacağımı söyledi.
Bence akrabalık dediğin iyi ve kötü günlerde birbirine destek amaçlı bir arada olunduğunda yeterlidir.Gerisine gerek duymuyorum.Sevmemekle ilgisi yok.
Hiçbir ortak noktanızın olmadığı,bir şeyler paylaşamadığınız,bir arada olunca pek keyifli vakit geçiremediğiniz insanlarla kan bağınız var diye günlük hayatta görüşmek zorunlu mu ?
Ama bayağı bayağı farklar var arada.Eğitim,kültür(bu üstünlük/alt seviyelik anlamında değil,fark sadece) hayat görüşü,inanç farkı( ki bunu açamıyorsunuz da onlara görüşlerinizi gizliyorsunuz )
Konuşma farkı(bir taraf bol küfürlü bir taraf değil)
Gerçekten zorunlu mu sizce görüşmek,ilerde iyi ve kötü gün veya belki bayramlar dışında görüşmezsem kötü mü olurum sizce ? Sebebi sevgisizlik değil asla ,aşırı farkların soğutması sadece bir şeyler paylaşamamak yakınlık hissetmemek
ben babama da anneme de akrabalığın zorla bir şey olduğunu benim tercihim olmadığını ve görüşmek istemediğimi onların akraba olması beni bağlamadığını söylüyorum

Back
X