Akrabaya Kredi

Sicili bozukmuş bankalarda.
Bu parayla bankalara olan borcunu kapatacakmış..

annenle konus veya seni seven ve de dayini iyi taniyan akrabalarindan biriyle. "odemez parayi, verme" derlerse verme. ben de kredi cekersen arkanda olurum lafindan hic hoslanmadim, bana dese verecegim varsa da vermem.

Dayınız kredi karşılığı bundan sonra Yanınızda olacağını söylemiş ya ben bu lafa takıldım çok.Umarım mağdur durumua düşmezsiniz.

Hemen hemen herkes aynısını deneyimlemiş.
Kendim ödedim diyorlar ..

Para hala benim bankada.
İade mi etsem acaba yol yakınken.

Sonra da benimle dalga mı geçiyorsun diye başlar, sayar sayıştırır..

Eger böyle bir imkanin varsa iade et. Ha eğer cok samimi cok yardimini gördüğün biri olsaydi ayni seyi demezdim. Ama dayin belli ki cikarci ve bana odemezmis gibi geliyor. Ayrica neden istiyor? Ne ihtiyaci varmis.
Varsin saysin sayistirsin. Bence siz bu işe bulasmayin. miranda79 un da dedigi gibi çeki gosterip kredıyı kendisi cekseydi degil mi?
Kredi meselelerini oldum olasi da sevmem zaten. Allah da bana nasip etmesin..

o dayının karakterine bağlı.
ben dayımın darda olduğunu bilsem onun için çekerdim , ama onun nasıl tutumlu, borcuna sadık ve düzenli bir insan olduğunu biliyorum çünkü. ama dayım da bana para verirsen senin yanında olurum demezdi zaten...

eğer bir hata yaptıysan da senin yaptığın iyilik olsun, olan olmuş sonuçta bundan sonra daha dikkat edersin olur biter. kendi iyi niyetin için kendini üzme

İnşallah yanılırız ve dayınız paranızı geri öder sürekli her konudada karamsar olmak iyi değil, o zaman insanlık bitiyor ,merhamet bitiyor,yardımlaşma bitiyor , iyi düşünelim sonuçta iyi olsun

e ödemeyeceği belli sen niye kredi çektin ki ?? para kendi hesabındaysa git hemen kredi borcuna yatır verme.

Para hala benim bankada.

parayı aldığınızı bilmiyorsa iade edin gitsin.
ben olsam hiç almazdım ama şimdi senin yerinde olsam öyle yapardım.

eğer biliyorsa da ailenize söyleyin en azından annenize.
ona göre karar verin.

bana para veri,rsen senin yanında olurum diyen dayıyı 9 kapı öteye atarım sokaktaki tinerciyede 10,000 versen bundan sonra yanında olur ..artık hesabı sen çıkar.

İçinizi karartmayın bence. Öderse böyle düşündüğünüz için üzülürsünüz.
Iyi düşünün, iyi olsun. Siz bizden daha iyi tanıyorsunuz yakınınızı ki bu saatten sonra bekleyip görmekten başka çareniz yok.

Eğer,ona yardımcı olursam,oda bundan sonra benim yanımda olacağını söyledi,sizin yerinizde olsam bu sözü duyduktan sonra asla o krediyi çekmezdim,ne halin varsa gör der bütün ilişkimi keserdim varsın akrabam olmasın hayatta çoktan önemli değil,bir dayı bunu yeğenine nasıl söyler aklım almıyor resmen size baskıyla kredi çektirmiş dünyada artık çıkarsız iş kalmadı anlaşılan.

Para hala benim bankada.

eğer krediyi geri ödeyecek gücün yoksa sakın sakın dayına verme
iade edebilirmisin bilmiyorum ama sanmıyorum da hemen erken ödeme yap ve tamamını kapat az bir zarar ile kurtulursun
dayın illa ki kredi para diyecek olursa elindeki çeki teminat olarak kendine al ve bankaya sor çek sahibinin referansını çekin ödenip ödenmeyeceğinin bilgisini sana verirler dakikada çek sağlamsa kendini garantiye al dayına parayı öyle ver
bu devirde kimseye güvenmeyeceksin de dayın bana sağlam papuç gelmedi
insan yeğenini dolandırmaya kalkmaz

bence yas bu i$ ..
vermediysen eger daha iyi dusun derim
parayla dayi kiralandiginida yeni duyyorum, o parayi kime versen senin yaninda olur valla

Madem hala senin hesabında, iade et bankaya. Verme, geri alamazsın. Akrabayla eşle dostla ye iç, alışveriş yapma demişler. Yerinde olsam asla çekmezdim.

Aynı durumu eşimde yaşadı dayısı esnaf bundan 10 bin istedi kredi çek dedi eşimde çok arada kaldı yardım edip etmeme noktasında sonra yardım etmedi 3 ay sonra 45 bine araba aldılar eşim şok oldu ve bu arabayı kredisiz aldılar bazen bu kazıklar en yakınından gelir bence kesinlikle verme mazeret bul geri çevir...

güveniyosan sorun yok...

Ödemeyeceği bariz belli
sakın sakın verme o parayı
para için arkanda duracak çok olur zaten
o adam gerçek dayı duygusuna sahip olsa para almadan da arkanda durursu
parandan olduğunca kalırsın

Hayır yanlış yapmışsın...dayının kendine hayrı yok baksana...sana mı faydası dokunacak da yanında olacak? O parayı ödeyecek biri gibi de gelmedi bana, iş beğenmemesi, millete kredi çektirmesi falan...Ben de devlet memuru olmam hasebiyle böyle tekliflere maruz kaldım. Ama dediğim şuydu "faiz işine girmek istemiyorum, dinen sakıncalı olduğu için, kendim içinnde çekmiyorum kredi kartım bile yok" bu yani dini inancıma ters diye geri çeviriyordum, hem de güvenmemezlik gibi bir durum da olmuyor. O yüzden de çekme kredi falan, hayır hastalık kaza bela olsa belki de eli ayağı da tutuyor, erkek haliyle senden nasıl isteyebilir? İade etme durumu varsa et derhal, boşver kötü bilsin seni, sonradan pşman olma. Eşim de kredi çekti en yakın arkadaşı için, ama bir yıl oldu adam ödemiyor krediyi, biz ödedik ve çok yıprandı evliliğimiz bu yüzden. Konum var hatta böyle.

Sana kredi çektireceğine çeki kırdırsaydı ya factoring şirketlerine.
Belirli bir yüzde karşılığında yapıyorlar. Bu komisyondan kaçınmak için çeki kırdırmadı ise sana kalan anapara'yı geçtim faiz ne olacak ?
Umarım dayın namuslu adamdır da öder parayı. Ama bana kandırılmışsın gibi geliyor canım geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…