Akran Zorbalığı

Merhabalar hanımlar ,oğlum 5.sınıfa gidiyor dönemin başından beri sınıfındaki üç çocuk çocuğuma musallat oldu.Sınıf öğretmeni çok ilgili iki çocuğu ikna etti ama bir tanesi hala uğraşıyor oğlumla .Bugün çocuğumu itmiş kafası yere çarpmış dudağı kanamış burnu kanamış .Öğretmen beni aramış ama çağrılar bana ulaşmadı telefonum 24 saat açık ve yanımda nasıl oldu anlamadım. Çok moralim bozuldu gece gece oğlum korkuyor artık büyük abileri var diyor.Ben yarın okula gideceğim ama ne diyeceğim nasıl bir yol izlemeliyim konuşmayla olmuyor.Ailesi muhtemelen sorunlu konuşsam olmaz diye düşünüyorum. Çok gerildim dilekçe versem olurmu?
Öğretmeni duyarlı davransaydi her zorbalıkta tutanak tutmasi gerekirdi,hemen çocukların ailesi ile görüşüp durumu anlatmalıydi,sizde darp raporu alın şikâyetçi olurum diye tehdit edin, birkaç tutanaktan sonra çocuk okul değiştirmek zorunda kalıyor, uzaklaştırma cezası alıyor başta, ama dediğim gibi idare ve öğretmen işi ciddiye almalı

Sizden bir tane de bizde var, kuzenim olur kendisi, aklıma getirdiniz anlatayım bari.

Seneler önce kuzenimin çocuğunu da arkadaşı bir kaç defa sıkıştırmış, yengem öbürü de çocuk diyerek şikayet ederken her defasında pasif davranmış, bir gün yine dövmüşler, bu defa hasar da almış çocuk, ertesi gün yengem geldi bana okula beraber gidelim dedi.

Okula gittik müdürün odasına çıktık, anlatıyoruz, konuşuyoruz ama adam bizi başından savma derdinde, he hı ilgileniyoruz bla bla anlatıyor da, sorunu çözmeyeceği belli, çocuğun ilk vukuatı değil, belli ki aile de sorunlu bulaşmak istemiyor.

Biz konuşurken kuzen girdi içeri, hocam çocuktur dedim gelmedim daha önce ama çözeceğiniz yok dedi, biraz sert çıkınca müdür, çocuk sorunlu, dışlayalım mı, topluma kazandırmamız lazım diye vicdana girmeye başladı, kuzen müdürün üstüne yürüdü,

Tamam hocam ben de sorunluyum, iki tane çakayım ağzınızın üstüne, beni de topluma kazandırın o zaman dedi, vuracağından değil ama tuttuk oturttuk yerine, açtı ağzını yumdu gözünü, önce adamı lafla dövdü, sonra da övdü konuyu bağladı çıktı. Sonuç çocuğu topluma kazandırdılar sanırım, bir daha yapmadı.
İşte bu 🤭

Sakın pasif kalıp oda çocuk demeyin. Siz idare ettikçe dozu artacaktır, tecrübeyle sabit. Okul yönetimine gerekli ikazda bulunun, çözülmezse daha üst birimlere gidin.
Zamanında bende sizin gibi empati kurmaya çalıştım. Ama inanın karşı taraftaki aile için o empati iyi niyetle karşılanmıyor. Sizin iyi niyetinizi anlayacak insanlar olsalar çoktan özür dilerlerdi. Zorbalık yapan her çocuk bunu ailesinden öğrenmiştir, ailesinin aynasıdır. Net
Kesinlikle 👍

Back
X