• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda Akran Zorbalığı

Benim kızım da öyle vurma falan bilmez bu sene anasinifina gidiyor.
Bir erkek öğrenci sınıfta bağırmış itelemis falan bizimki de baya bağırarak ağlamış çok korkmuş.
Öğretmenle konuştuk o da çocuğun annesiyle görüşmüş. Annesinin dediği su: hocam evde siren kafa diye bir çizgi film izliyor ondan etkileniyor elinden telefonu da alamiyoruz ne yapalım.
Anne böyle diyorsa cocuk ne yapsın?
Sizin o ailede de vardır bir sorun. Yoksa el kadar cocuk kafayı yere vurmayı ne bilir?
Ah birde o var siren kafa mı ne ürkütücü 😑

Çocuklar için çok üzülüyorum. Nasıl bu kadar şiddete yönelik hareketlerde bulunabiliyorlar anlamıyorum. Bizde şiddet gördük ailemizden hepimiz el bebek gül bebek büyümedik ama cidden merhametsiz yetişiyorlar. Bugün bende yürüyüşe çıkayım dedim köpek taşlayan iki çocuk gördüm birde küfür edip eğleniyorlar resmen bende '' polise veririm sizi bir daha köpeğe zarar verirseniz karakola götürürüm ona göre ''dedim. Tamam abla yiaaağğğ. Deyip arkalarına bakıyorlar gittim mi diye. 5 dk sonra yine aynı manzara... Doğurup doğurup salıyorlar çocukları ne bir eğitim, merhamet, sevgi, terbiye hiç biri öğretilmiyor. Hoş bana da çok öğretildiğini hatırlamıyorum ama ben bir canlıya zarar verip bir çocuğu dövme isteğinde bulunmadım. Birazda karakterlerinde var herhalde. Darp raporu alın bence. Basit bir kavga olsa aralarında sizi bir araya getirir özür diletirlerdi ama onlarda farkında durumun ciddi olduğunun geçiştirmişler.
Bizim çocukluğumuzda sınırsız İnternet erişimi yoktu(benimkinde hiç yoktu zaten) saçma sapan videolar sosyal medyalar yoktu.
Şimdi İnternet zehirli bir ot gibi sardı tüm çocukları gençliği.

Son zamanlarda bir çok uzmanın dikkat çektiği videolar var (hugy wugy gibi) o yaşlarda çocukların akranlarını yere yatırıp boğazını sıkmak tekmelemek gibi akla zarar ürkütücü çok fazla şikayet gelmeye başlamış. Son bir aydır özellikle takip ediyorum bu konuyu. Yani ailede görüyor aile şiddet gösteriyor değil sadece durum, aile çok normal olup bu videolar yüzünden çığırından çıkmış ve ciddi psikolojik sorunlar yaşayan çocuklar varmış maalesef.
O yüzden kimse çocuğunun eline İnternete ulaşabileceği bir aleti kontrolsüz vermesin lütfen. Ciddi ciddi videoyu izleyip öldürme amaçlı boğaz sıkan küçücük çocuklar olmuş.
Huggy wuggy,yasaklansın diye kampanyalar vardi,cogu ülkede yasaklandı diye biliyorum. Korkunç bir canavar,öldürerek hayat buluyor. Bir çocuk kardeşimi böyle boğacağım diye ortalarda geziyordu 😵 okul çantalarına vs fotosunu basmışlar,satiyorlar😡

Ah birde o var siren kafa mı ne ürkütücü 😑
Öyleymiş çocuk da ondan gördüklerini arkadaşlarına uygulamaya çalışmış. Bağırmış hepsini korkutmuş. Eşim o okulda öğretmen. Bir gün bakmış sınıfta kızlar bağıra bağıra ağlıyor hepsini de bu çocuk korkutmuş.
Şua ara azaldı o hareketi. Öğretmeni uyara uyara akillandirdi çocuğu. Anası ilgilenmedigi için.

Bizim çocukluğumuzda sınırsız İnternet erişimi yoktu(benimkinde hiç yoktu zaten) saçma sapan videolar sosyal medyalar yoktu.
Şimdi İnternet zehirli bir ot gibi sardı tüm çocukları gençliği.
Tabi onunda etkisi var. Ama biz utanarak, çekinerek büyüdük. Bir yaşlı, büyük kızdığında bile ben çok iyi hatırlıyorum arkadaşlarım kızarırdı. Ayıp nedir bilirdik. Tabi birde anne babamıza şikayet gider, söylerler diye korkardık çünkü o zamanın ebeveynleri '' benim çocuğum yapmaz '' diye saçma savunmalarda bulunmuyordu. Senin çocuğunda fazlasını yapıyor haberin yok. Bi gözlem yapmak bile vakitlerini alıyor. Annem beni takip ediyordu ilkokulda güvenmediği için değil endişelenip, yanlış kişilerle takılıyor mu? Napıyor diye. Çocuğum zaten. Açıkçası şiddeti de gördüm, şahitte oldum akrabalarda öyle kendini geliştirmiş bir aileye sahip olmadım hiçbir zaman hatta çoğundan utanmışımdır. Ama onlar gibi olmamak için uğraştım hep çok şükür gram benzemiyoruz huy karakter olarak. Bunlar çok başka bir dünya yaşıyorlar.

Öyleymiş çocuk da ondan gördüklerini arkadaşlarına uygulamaya çalışmış. Bağırmış hepsini korkutmuş. Eşim o okulda öğretmen. Bir gün bakmış sınıfta kızlar bağıra bağıra ağlıyor hepsini de bu çocuk korkutmuş.
Şua ara azaldı o hareketi. Öğretmeni uyara uyara akillandirdi çocuğu. Anası ilgilenmedigi için.
Çocuğun suçu yok ki suç sorumsuz ebeveynlerinde. Bilinçsizce eline telefon verirlerse böyle olur. Anaokulu çocuğu üstelik. 6.sınıf çocuğuma vermiyorum öyle denetlemeden.

Geçen hafta benzer bir şey geldi basımıza.
Oğlum 3. sınıfta be naif bir cocuk kavga gürültü sevmez.
Sınıfta bir tane asla laf dinlemeyen öğretmeni canından bezdiren bir cocuk var.
Oğlumla bir kız arkadaşı oynarken yanındaki kızı kıskanıp oğlumun karnına ve özel bölgesine tekme vurmuş.

Okuldan almaya gidince söyledi oğlum hemen öğretmenle konuştum , çağırdı çocuğu baya fırçaladı. Sonra annesini gördüm yolda “X hanım böyle böyle olmus” dedim kadın bana “Napim?” dedi sonra ağzıma gelen ne varsa saydım .
Öğretmeni de aradım müdürle görüşüp gerekirse MEB e dilekçe yazacağımı söyledim .

Öğretmen kendi müdürle görüştü hemen , rehberlik servisine gönderdiler çocuğu.
Rehberlikten sonra cocuk özür dilemiş , ailesini çağırdılar bakalım. Duruma göre ben de dilekçe yazıcam .

Size de tavsiyem mutlaka dilekçe yazın , gerekirse MEB e de başvurun.

Huggy wuggy,yasaklansın diye kampanyalar vardi,cogu ülkede yasaklandı diye biliyorum. Korkunç bir canavar,öldürerek hayat buluyor. Bir çocuk kardeşimi böyle boğacağım diye ortalarda geziyordu 😵 okul çantalarına vs fotosunu basmışlar,satiyorlar😡
Burada da uğraşıyorlar epey migros satışları durdurmuştu en son. O karakterin basılı olduğu herhangi bir şeyi çocuğuna alan anne babalara hayret ediyorum görüntüsü zaten çok ürkütücü nasıl alabiliyorlar.

Son düzenleme:
Tabi onunda etkisi var. Ama biz utanarak, çekinerek büyüdük. Bir yaşlı, büyük kızdığında bile ben çok iyi hatırlıyorum arkadaşlarım kızarırdı. Ayıp nedir bilirdik. Tabi birde anne babamıza şikayet gider, söylerler diye korkardık çünkü o zamanın ebeveynleri '' benim çocuğum yapmaz '' diye saçma savunmalarda bulunmuyordu. Senin çocuğunda fazlasını yapıyor haberin yok. Bi gözlem yapmak bile vakitlerini alıyor. Annem beni takip ediyordu ilkokulda güvenmediği için değil endişelenip, yanlış kişilerle takılıyor mu? Napıyor diye. Çocuğum zaten. Açıkçası şiddeti de gördüm, şahitte oldum akrabalarda öyle kendini geliştirmiş bir aileye sahip olmadım hiçbir zaman hatta çoğundan utanmışımdır. Ama onlar gibi olmamak için uğraştım hep çok şükür gram benzemiyoruz huy karakter olarak. Bunlar çok başka bir dünya yaşıyorlar.
İşte ayıp kalmadı artık. Şimdi ne kadar saygısız olursan o kadar popüler oluyorsun izledikleri saçmalıklar yüzünden maalesef.

Geçen hafta benzer bir şey geldi basımıza.
Oğlum 3. sınıfta be naif bir cocuk kavga gürültü sevmez.
Sınıfta bir tane asla laf dinlemeyen öğretmeni canından bezdiren bir cocuk var.
Oğlumla bir kız arkadaşı oynarken yanındaki kızı kıskanıp oğlumun karnına ve özel bölgesine tekme vurmuş.

Okuldan almaya gidince söyledi oğlum hemen öğretmenle konuştum , çağırdı çocuğu baya fırçaladı. Sonra annesini gördüm yolda “X hanım böyle böyle olmus” dedim kadın bana “Napim?” dedi sonra ağzıma gelen ne varsa saydım .
Öğretmeni de aradım müdürle görüşüp gerekirse MEB e dilekçe yazacağımı söyledim .

Öğretmen kendi müdürle görüştü hemen , rehberlik servisine gönderdiler çocuğu.
Rehberlikten sonra cocuk özür dilemiş , ailesini çağırdılar bakalım. Duruma göre ben de dilekçe yazıcam .

Size de tavsiyem mutlaka dilekçe yazın , gerekirse MEB e de başvurun.
Napim mi... Ya insan üzülür çocuğu adına özür diler. Korkunç şekilde 'aman çocuğum ezilmesinciler' cogaldi. Senin çocuğun ezilmeyecek diye niye diger cocuklar eziyet çeksin. Keşke bir yaptırımı olsa. 3. sınıf çocuğu doğruyu yanlışı bilir. Biliyor ki özel bölgesine vurmuş çocuğun. Umarım akılları başlarına gelmiştir. Resmen maganda yetiştirmek bu.

Napim mi... Ya insan üzülür çocuğu adına özür diler. Korkunç şekilde 'aman çocuğum ezilmesinciler' cogaldi. Senin çocuğun ezilmeyecek diye niye diger cocuklar eziyet çeksin. Keşke bir yaptırımı olsa. 3. sınıf çocuğu doğruyu yanlışı bilir. Biliyor ki özel bölgesine vurmuş çocuğun. Umarım akılları başlarına gelmiştir. Resmen maganda yetiştirmek bu.
Beni en cok sinirlendiren de o oldu zaten. Kadın “Napim? Benim çocuğuma da vuruyorlar .” dedi. O zaman ağzıma geleni saydım ben de . Senin eğitmediğin çocuğu ben mi eğiticeğim dedim .
Sanki cok cocuk yetiştiriyor gibi bir de bir daha hamileymiş 😖😖

Valla ben olsam asla peşini bırakmam o okulu başlarına yıkarım ne demek kafasını defalarca yere vurmak Allah korusun telafisi olmayan sonuçlar da doğurabilirdi geçen hafta 1.sınıf oğlumun kafası yarılmıştı bi çocuk taşlarla oynarken oğluma isabet etmiş öğretmeni aradı falan çocuk bulunacak mutlaka uyarılacak dedim,çocuğun öğretmeni ile görüşüldü bilinçli yapmadığını şiddete meyilli bi çocuk olmadığını falan öğrendim üzerine düşünce,bilinçli yapılmış oldaydı peşini bırakmazdım mutlaka aileden şikayetçi olurdum

Soyle soyleyeyim gecen sene aynı durumj yaşadık idare aynı şeyleri söyledi ama yapmadi maalesef diğer aileyle de biraraya getirilmedi
Bizimki en son darp raporu ve okul degisikligine kadar gitti

Son zamanlarda bir çok uzmanın dikkat çektiği videolar var (hugy wugy gibi) o yaşlarda çocukların akranlarını yere yatırıp boğazını sıkmak tekmelemek gibi akla zarar ürkütücü çok fazla şikayet gelmeye başlamış. Son bir aydır özellikle takip ediyorum bu konuyu. Yani ailede görüyor aile şiddet gösteriyor değil sadece durum, aile çok normal olup bu videolar yüzünden çığırından çıkmış ve ciddi psikolojik sorunlar yaşayan çocuklar varmış maalesef.
O yüzden kimse çocuğunun eline İnternete ulaşabileceği bir aleti kontrolsüz vermesin lütfen. Ciddi ciddi videoyu izleyip öldürme amaçlı boğaz sıkan küçücük çocuklar olmuş.

Bunları ben de anlamıyorum. Çocuklar için korkunç videolar çeken yetişkinler var, korkunç oyuncaklar üreten firmalar var amaç tam olarak nedir burda, topluma psikopat yetiştirmek mi? Şu Huggy Wuggy denen oyuncak buraya da yazılmış, konuyu dağıtmayayım ama arkadaş o nedir öyle ben yetişkin halimle rahatsız oldum, alıp evime sokmam. Bunu hangi yetişkinler para verip çocuğuna alıyor, üstüne evine sokuyor? Eskiden algı operasyonu yazanlara paranoyak maranoyak derdim ama gerçekten çocuklara şiddetin bilrek itelendiğini düşünüyorum. Bir de bu tip şiddet içeren yayınları izleyen çocukları anlayamıyorum , ben Tvde şiddet görünce rahatsız olup izlemiyorum. Öyle kafayı yere vurma falan izleyemem zaten, tecavüz sahneli filmleri izlemem vs. Küşücük çocuklar bunları nasıl izliyor.. çocuklar şiddete mi itiliyor, yoksam insan doğası gereği berbat bir yaratık mı aklımda deli sorular :KK51:

Bunları ben de anlamıyorum. Çocuklar için korkunç videolar çeken yetişkinler var, korkunç oyuncaklar üreten firmalar var amaç tam olarak nedir burda, topluma psikopat yetiştirmek mi? Şu Huggy Wuggy denen oyuncak buraya da yazılmış, konuyu dağıtmayayım ama arkadaş o nedir öyle ben yetişkin halimle rahatsız oldum, alıp evime sokmam. Bunu hangi yetişkinler para verip çocuğuna alıyor, üstüne evine sokuyor? Eskiden algı operasyonu yazanlara paranoyak maranoyak derdim ama gerçekten çocuklara şiddetin bilrek itelendiğini düşünüyorum. Bir de bu tip şiddet içeren yayınları izleyen çocukları anlayamıyorum , ben Tvde şiddet görünce rahatsız olup izlemiyorum. Öyle kafayı yere vurma falan izleyemem zaten, tecavüz sahneli filmleri izlemem vs. Küşücük çocuklar bunları nasıl izliyor.. çocuklar şiddete mi itiliyor, yoksam insan doğası gereği berbat bir yaratık mı aklımda deli sorular :KK51:
Bir de izletmemek de çözüm olmuyor ki. Oğlum yaz tatilinde gönderdiğim kursta ki arkadaşlarından saçma sapan huggy wuggy, siren kafa , Momo gibi karakterleri duymuş. Onların sürekli kendilerini izlediğini falan düşünüyordu. Hiç görmediği ,işlemediği karakterleri dinlemek bile çocukta korkulara neden oldu. Bir süre gece bizim yanimiza gelip yattı. Tek başına odadan odaya geçemedi. Çok şükür konuştuk anlattık okul açılınca bir süre sonra unuttu . Bireysel olarak önlem almak da fayda sağlamıyor

Aman Allahim. Benim oglum 8 yasinda nasil böyle seyler ögreniyorki bu cocuklar?? Bence ailesi hic normal degil bugun bunu yapan yarin buyuyunce Allah bilir neler yapar. Inanilir gibi degil tüylerim diken diken oldu. Almanyada farkli böyle seyler türkiyede nasil oluyor bilmiyorum ve anlayamadigim 1 sinifta nasil 45 cocuk olur ya 1tane ögretmen 45 tane cocuga ne ögretir nasil ögretir. Cok gecmis olsun cok cok üzüldüm.

İlkokulda bu sene göreve başladım. Çocuklar beni şok etti. Akran zorbalığı liselerden daha fazla. Şimdi öncelikle akran zorbalığı demek için bu şiddetin sürekli, kasıtlı ve bir güç dengesizliği içinde olması gerek. Kızınız akran şiddetine maruz kalmış muhtemelen. Zorbalık demek için erken. Bu durumda zorba çocukta aslında çok küçük olduğu için asıl çalışma yapılmasi gereken öğrenci velisi. Zorbaliğa uğrayan çocuk zorbalık yapar. Okul idaresini sikistirin fakat kolay kolay birinci sınıf çocuğuna ceza verilmez. Rehberlik servisine muhakkak başvurun hem çocuğunuza yönelik belki atilganlik eğitimi verilebilir zorbalık davranışı için, hemde zorba çocukla görüşmeler planlar.

Bir de izletmemek de çözüm olmuyor ki. Oğlum yaz tatilinde gönderdiğim kursta ki arkadaşlarından saçma sapan huggy wuggy, siren kafa , Momo gibi karakterleri duymuş. Onların sürekli kendilerini izlediğini falan düşünüyordu. Hiç görmediği ,işlemediği karakterleri dinlemek bile çocukta korkulara neden oldu. Bir süre gece bizim yanimiza gelip yattı. Tek başına odadan odaya geçemedi. Çok şükür konuştuk anlattık okul açılınca bir süre sonra unuttu . Bireysel olarak önlem almak da fayda sağlamıyor
Kesinlikle tek taraflı olmuyor arkadaşları anlatıyor bizde yaşıyoruz bu sıkıntıları maalesef.

Merhabalar,

Şu an hem çok üzgün hem de çok sinirliyim. Sizlerden (özellikle aramızda öğretmen ve okul yöneticileri varsa, onlardan) fikir ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Kızım bir devlet okulunda 1. sınıfa başladı. Okuldan zaten hiç memnun değilim. Sınıflar 45 kişi, okul minicik, giriş-çıkış saatlerinde veliler resmen birbirini ezerek çocukları bırakıp alıyor. Başka okula verme şansım yok çünkü bebeğim var ve evime yakın olan tek okul bu. Servis ücretleri de çok fazla olunca kızımın en azından bu seneyi burda geçirmesi zorunlu hale geldi.

Konuya gelecek olursam; kızım bugün sınıfa girerken arkasına bakarak ilerliyormuş ve başka bir kıza çarpmış. Çarptığı kız, kızımın saçlarında tutarak yere yatırmış, kafasını tutup defalarca yere vurmuş ve saçlarını yolmuş. Kızımı okuldan aldığımda saçı başı darmadağınıktı. Kızımla konuşunca aynı öğrenci tarafından daha önce de şiddete maruz kaldığını ama benimle paylaşmadığını söyledi. Hemen okul yönetimiyle görüştüm. “Biz diğer öğrencinin ailesi ile görüşüp size bilgi vereceğiz.” dediler ve beni kızın ailesiyle biraraya getirmediler.

Ben bu öğrencinin sadece sözlü uyarı almasını istemiyorum. Burda basit bir vurma, itme gibi bir olay değil, bildiğiniz zorbalık var. Okul yönetiminden yazılı uyarı verilmesini talep etmek istiyorum. 1. sınıf öğrencisine bu şekilde bir yaptırım uygulanabilir mi? Sadece sözlü uyarı alması durumunda bu zorbalığın devam edeceğini düşünüyorum. Daha önce başka öğrenciler nedeniyle benzer durumlar yaşayan veliler var. Hatta birinin çocuğunun kolu kırıldı maalesef. Ama olayın üstünde pek durmadılar.

Ben şu an okul yönetiminden haber bekliyorum ama ne yapmam gerektiği konusunda sizlerden de destek rica ediyorum.

Sevgiler
Olayın yaşandığı esnada nöbetçi ogretmen ne yapıyormuş da müdahale etmemiş?
Yorumlara katılıyorum. Kesinlikle darp raporu alın ve okul yönetimini şikayet edin
Nöbet konusunda gerekli hassasiyet gösterilmiş olsaydı olay asla bu boyuta gelmezdi
Şikayetinizde nöbetçi öğretmenin müdahale etmediğini de özellikle belirtin

Back
X