• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda Akran Zorbalığı

Oglumun okuluna gittim teneffüste ikiside 1.sinif olan kiz cocugu kizin saçına yapisti bırakmıyor ayırdım gittim yine yapıştı kıza nöbetçi öğretmene soyledim ben karışmam soruşturma yiyoruz sonra dedi.dayak yiyen kiz yanima geldi beni sıkıştırıp tuvalette de dövüyor dedi.Eve gidince ailene anlat durumu dedim öğretmenine soyle dedim.
Oglum cok naif asla kendini savunamaz icim icimi yiyor giderken şükür ki ablası ile ayni okulda
Böyleleri üremesin çocuk ailenin yansımasıdır
Ben karışmam ne demek. Eger karismazsa soruşturma açılır. Bir sorun olsa cocugun başına bir iş gelse direkt nöbetçi öğretmene sorarlar.
Kameradan incelerler durumu zaten.

Burada konu sahibi de mutlaka darp raporu alıp bildirmeli ki olay nasıl olmuş takip edilebilsin.

Geçmiş olsun.Çocuğunuzun yaşadığı olay şiddet olarak tanımlanıyor akran zorbalığı değil.Akran zorbalığı tanımı için süreklilik şart.Sistemli olarak psikolojik ya da fiziksel şiddet uygulanması akran zorbalığıdır.Okul yönetimi ilgilenmedi geçiştirdi denilemez anlattıklarınızdan, ilgilenmiş veliler çağırılmış ama yönetmelikte olmayan bir cezayı uygulayamazlar çünkü böyle bir yetkileri yok.İlkokulda disiplin cezası yok. Olayın tekrarlanmaması için sınıf öğretmeninizle işbirliği içinde olmanız daha etkili olur.Diğer çocuğun öğretmeni ile konuşur uyarırlar gerektiği gibi.

Çocuk değil de asıl cezayı veli hakediyor.Bütün çocuklar birer melek olarak dünyaya geliyor aileler elinde şekilleniyor.Çok üzülüyorum aslında dışardan bakıldığında iki çocukta madur.Biri aile tarafından ihmal edilmiş bir çocuk ,diğeri ihmal edilmiş bir çocuğun şiddetine uğramış bir çocuk.

Darp raporu ile 7 yaşındaki bir çocuktan şikayetçi olamazsınız emniyette,ancak okuldaki ihmalden şikayetçi olabilirsiniz.O sırada nöbetçi öğretmen görev yerinde mi,görevini aksatmış mı soruşturma geçirir.Olay yerinde ise gördüğünde müdahale ettiyse o da ceza almaz,aksi bir durum varsa nöbetçi öğretmen soruşturma sonunda ceza alır.

Devlet okulunda ögretmenim.H3men bir doktora git ve darp raporu al.Okul yönetimine olay soğumadan tekrar git ve durumun ciddiyetini anlat.
O aileyede mutlaka ulaş.Gerekirse şikayetçi ol

Bazı çocuklar cidden laftan anlamıyor.
Benim kızım 5 yaşında
Bazen kapı önünde oynuyor ilkokul 3. Sinifa giden bir kız vurmuş iki defa.
Komşular aradı beni.şok oldum.kizim aglamiş baya.
Annesini aradım aman çocuk işte diyip geciştirdi.
Gittim güzellikle konuştum kızla.tamam dedi ertesi gün yine vurmuş.
Aşırı sinirlendim.gitti. ve sert dille uyardım.ve ondan sonra asla dokunmadı kızıma.bazen sert olmak gerekiyor malesef.uzulerek tecrübe ediyorum bende

Sizi telaşlandırmak istemem ama bir doktora gittiniz mi? Yani kızınızın yaşadığı basir bir itiş kakış değil. O eylemi yapacak ruh halindeki bir çocuk ciddi zarar vermiş olabilir. Kafa travması olabilir Allah korusun. Dana çok minik vücudu ve organları narin.
Sizin yerinizde olsam tanıdık bir avukata danışırım. Darp raporu şahit olan çocukların tanıklığı gibi somut kanıtlar toplamaya çalışırım. Okul yönetiminin konuyu ört bas etmeye çalıştığını farkederseniz Cimer ve mahkeme başvurusu gibi önlemler alacağınızı söyleyin. Ayrıca kızınızın psikolojisini de göz önünde bulundurmak lazım travma yaşamış uzman yardımına ihtiyaç olabilir. Çok geçmiş olsun Allah tekrarını göstermesin🙏🏻

Cok gecmis olsun. Malesef boyle siddete meyilli o kadar cok ogrenci gordum ki. Siz bu olayin pesini bırakmayın. Hem idare hem sinif ogretmeni hem de olayin oldugu gun orada olan nobetci öğretmenle tek tek konusup gerekirse sikayetci olacaginizi soyleyin. O da cocuk, olabilir deyip gecilecek bir olay degil. Gereken neyse yapilsin.

Ya birinci sinifa giden kucucuk kiz nasil bukadar siddete meyilli vahsi olabiliyor kim bilir nasil buyudu dayakmo yedi cokmu vdeo izledi ama tabiki bunlar sizi ilgilendirmiyor gerekeni yapin ailesiyle konusmak icin elinizden geleni yapin. Kiziniz okuldan sogusa kim vericek hesabini

Bütün yorumları okudum, cevaplarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Darp raporu aldım, ayrıca yarın rehberlik öğretmeniyle de görüşeceğim.

Bazı arkadaşlar akran zorbalığı olması için süreklilik şart demiş ama zaten süreklilik varmış, kızım bana söylemiyormuş… Kız bugüne kadar saç çekmekten, uzaktan kötü hareketler yapmaktan öteye gitmemiş.

Ayrıca dün de kızımın sınıfından bir erkek çocukla kavga etmiş, çocuk da kızın gözünü morartmış. Onu da sonradan öğrendim. Yani kız sürekli çocuklarla kavga eden, gücünün yettiğini döven bir kızmış. Yarın okula gidip hem kızın öğretmeniyle hem de rehberlik öğretmeniyle konuşacağım bakalım.

Bir arkadaş “kızınızın öğretmeniyle görüşün” demiş ama öğretmen “çocuklar arasında olur, ben konuşurum”dan öteye gitmeyen biri. O yüzden direkt idareyle görüştüm. “Çocuklar ailede eğitim almamış, burda biz eğiteceğiz ama zaman alacak.” diyor. Nerden tursanız elinizde kalıyor yani.

Aslında çoğunuzun da dediği gibi sorun ailede. Buradaki ailelerin nerdeyse tamamı “çocuğum başımdan gitsin de ne yaparsa yapsın” kafasındalar. MEB’i aradım, okul yönetiminden beklediğim sonucu alamazsam yönetimi de şikayet edeceğim. Şimdilik son durum böyle…

Merhabalar,

Şu an hem çok üzgün hem de çok sinirliyim. Sizlerden (özellikle aramızda öğretmen ve okul yöneticileri varsa, onlardan) fikir ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Kızım bir devlet okulunda 1. sınıfa başladı. Okuldan zaten hiç memnun değilim. Sınıflar 45 kişi, okul minicik, giriş-çıkış saatlerinde veliler resmen birbirini ezerek çocukları bırakıp alıyor. Başka okula verme şansım yok çünkü bebeğim var ve evime yakın olan tek okul bu. Servis ücretleri de çok fazla olunca kızımın en azından bu seneyi burda geçirmesi zorunlu hale geldi.

Konuya gelecek olursam; kızım bugün sınıfa girerken arkasına bakarak ilerliyormuş ve başka bir kıza çarpmış. Çarptığı kız, kızımın saçlarında tutarak yere yatırmış, kafasını tutup defalarca yere vurmuş ve saçlarını yolmuş. Kızımı okuldan aldığımda saçı başı darmadağınıktı. Kızımla konuşunca aynı öğrenci tarafından daha önce de şiddete maruz kaldığını ama benimle paylaşmadığını söyledi. Hemen okul yönetimiyle görüştüm. “Biz diğer öğrencinin ailesi ile görüşüp size bilgi vereceğiz.” dediler ve beni kızın ailesiyle biraraya getirmediler.

Ben bu öğrencinin sadece sözlü uyarı almasını istemiyorum. Burda basit bir vurma, itme gibi bir olay değil, bildiğiniz zorbalık var. Okul yönetiminden yazılı uyarı verilmesini talep etmek istiyorum. 1. sınıf öğrencisine bu şekilde bir yaptırım uygulanabilir mi? Sadece sözlü uyarı alması durumunda bu zorbalığın devam edeceğini düşünüyorum. Daha önce başka öğrenciler nedeniyle benzer durumlar yaşayan veliler var. Hatta birinin çocuğunun kolu kırıldı maalesef. Ama olayın üstünde pek durmadılar.

Ben şu an okul yönetiminden haber bekliyorum ama ne yapmam gerektiği konusunda sizlerden de destek rica ediyorum.

Sevgiler
Okul yeterince ilgili değil malesef. Benim arkadaşımın 3. Sınıf çocuğuna öğretmeni korkutmuş çocuk bir anda içine kapandı psikolojik destek falan aldı ama öğretmene resmen bişey yapılmadı. Arkadaşımin eside ilgilenmedi resmen konu kapatıldı. Evet karşıdakine çocuk. Ama peşini bırakmayın. O cocuguda eğiten bir aile sonuçta.

Bütün yorumları okudum, cevaplarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Darp raporu aldım, ayrıca yarın rehberlik öğretmeniyle de görüşeceğim.

Bazı arkadaşlar akran zorbalığı olması için süreklilik şart demiş ama zaten süreklilik varmış, kızım bana söylemiyormuş… Kız bugüne kadar saç çekmekten, uzaktan kötü hareketler yapmaktan öteye gitmemiş.

Ayrıca dün de kızımın sınıfından bir erkek çocukla kavga etmiş, çocuk da kızın gözünü morartmış. Onu da sonradan öğrendim. Yani kız sürekli çocuklarla kavga eden, gücünün yettiğini döven bir kızmış. Yarın okula gidip hem kızın öğretmeniyle hem de rehberlik öğretmeniyle konuşacağım bakalım.

Bir arkadaş “kızınızın öğretmeniyle görüşün” demiş ama öğretmen “çocuklar arasında olur, ben konuşurum”dan öteye gitmeyen biri. O yüzden direkt idareyle görüştüm. “Çocuklar ailede eğitim almamış, burda biz eğiteceğiz ama zaman alacak.” diyor. Nerden tursanız elinizde kalıyor yani.

Aslında çoğunuzun da dediği gibi sorun ailede. Buradaki ailelerin nerdeyse tamamı “çocuğum başımdan gitsin de ne yaparsa yapsın” kafasındalar. MEB’i aradım, okul yönetiminden beklediğim sonucu alamazsam yönetimi de şikayet edeceğim. Şimdilik son durum böyle…
çok çok geçmiş olsun benim de küçük kızım 1. sınıfa gidiyor çok üzüldüm
görüştünüz mü rehber öğretmenle?

çocukla sert bir şekilde konuşun .benim yeğenimde sıra arkadaşından dayak yiyip duruyordu(itme , koluna vurma vs) en son sinirlendim gittim sınıfına . Çocuğa kızdım anlayacağı dilde korkuttum. Bir daha da karışmadı.

Okul konusunda henüz bir bilgim yok ama yazdıklarınızı okuyunca içim cız etti küçücük çocuklar nerden buluyor bu nefreti büyük ihtimalle çocuğun ailesi de normal değil. Kızınıza çok üzüldüm daha yolun başında bunlara maruz kalması çok acı

Çok geçmiş olsun. 1. Sınıf öğrencisi nasıl bu kadar vahşi olur şaşırıyorum. Nasıl bir ailede yetişiyor, ilerde kimlere neler yapar bilemiyorum. Çok üzüldüm hem sizin çocuğunuz adına hem o kız adına hem de zarar vereceği başka çocuklar adına
valla tüm suç yetiştirende geçende 1.5 yaşındaki oğlumu parka götürdüm kaykaydan kayıyordu bende onu oluşabilecek düşme gibi tehlikelerden korumak için arkasında geziyorum sonra parka 3 yaşında bir çocuk geldi oğlumun erkek çocukları ilgisini çekiyor oynamak istiyor filan ismini sordu bana bende adını söyledim sonra çocuk ismiyle oğlumu çağırıyor yanına ama benimki bakıp güldü ama gitmedi nedense o defalarca seslenmesine rağmen gitmedi o çocukta kızıp geldi omzuna koluna vurdu oğlumun ben şok oldum hiç birşey diyemedim sadece oğlumu kucağıma aldım o ara annesi bir bağırdı çocuğa ben korktum kadının sesine tuttu kolundan çocuğu sürükleye sürükleye götürdü böyle bir anne ile büyüyen bebek şiddeti bağırmayı öğreniyor işte çok üzücü ben kızmadım halbuki oda çocuk nihayetinde genelde oğlum top oynayan abilerin yanına gider çocuklar da topu verir ona oda vurur hoşuna gidiyor normalde onlarla oynamak

Kızınıza bunları yapan çocuğun ciddi psikolojik desteğe ihtiyacı var. Kim bilir neler yaşattılar çocuğa. Sizin kızınıza ayrıca çok üzüldüm. Kendi kızımı koydum kızınızın yerine. Belki servis ücreti sizi zorlar ama imkanlarınızı zorlayın ve o okuldan alın.

Back
X