Akran Zorbalığı

konuyu okuyunca sizin gibi insanlarin hala var oldugunu bilmek guzel.... okurken hem sizi terik ettim hemde o cocuga cook uzuldum. hele annesi... oglunu neye magruz kaldigini gorunce cok daha uzulmustur... o bahsettiginiz arkadasda benim oglumu uzerler diyor ama oda baskalarinin cocugunu uzuyor farkinda degil . (bence sen ona bir daha arkadas bile deme)
acaba ogretmen ve rehberlik ailelerle bir toplanti falan yapamazmi ?

Umarim alir oglunu o okuldan. Cocuklar bazen ne kadar kötü olabiliyor. Aileler nasil yetiştiriyor bu çocuklari, 0 vijdan, 0 empati, 0 iyiniyet.

Cok cok ornek ve guzel bi davranis su yaptiginiz. Allah sizden razi olsun. Ben olsam bende susamazdim.

Arkadasiniz oglum ifsa olucak diye kiziyor. Benim oglumun yolladgini bilicekler diyor. Boyle bisey yokki whatsapptan gonderimde? Mesela instada felan var bi paylasimin altinda kimin sayfasindan alindigi. Ama whatsappta yok?Yoksa ekran goruntusunumu almisti arkdasiniz?

lise Ali ile benzer şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum ki en önemlisi duymamak inşallah bunun farkına varır kuzum ya çok üzüldüm onun için . Şuan sarılmak geldi içimden ...

Sizi tebrik ediyorum hem bu olaydaki tavrınız için, hem oğlunuzla olan diyaloğunuz için
Hem de pırlanta gibi yetiştirdiğiniz evlat için. İnşallab ömür boyu bu çizgide gider oğlunuz. Maşallah:nazar:
Çocuğun durumu konusunda okul idaresi hemen Veli toplantısı yapmalı, hem velilere hem çocuklara alabilecekleri cezalar iyice anlatılmalı , uyarı cezası da verilmeli. Ben lise öğretmeniyim küçüklerde disiplin yönetmeliğini bilmiyorum ama resmiyette yoksa da varmış gibi anlatılmalı bence. Çünkü vicdanlara ulaşmak çok zor görünüyor :KK43: iyice korkutmak lazım.
Arkadaşınız da bu korkaklığa bir örnek zaten.

Siz doğru olanı yapmışsınız kesinlikle. Kızan,bozulan arkadaşınız bu resmi ne amaçla göstermiş ki size ,kimseye ulaşıp birşey yapmamış ve siz ulaştırınca bozulmuş,oğlunuda uyarmamış ayrıca,demekki sadece dedikodu niteliğinde paylaşmış ,dolayısıyla kusura bakmasın yani.
Nasıl göz yumulur,aman sende,bana dokunmayan bin yaşasın denilir anlamadım. Dışlarlarmış,zaten böyle bir grupla vakit geçirmemesi en doğrusu,ilerde sizi anlar ama kötü tecrübelerle anlar emin olun.
Bu çocuklar annelerinin telefonuyla yazışıyorlar whatsappta demişsiniz o halde o annelerede yazıklar olsun. Hiç mi biri çıkıpta oğlum ne yapıyorsun demiyor? Yazık vallahi yazık. Tamam çocuklar acımasız olabiliyorlar ama buna müsade etmeme şansları var. Alsın elinden telefonu"bu tip şeyler için kullanacaksan vermeyeceğim"desin vermesinde bir süre ,bakalım bir daha yapabiliyorlar mı. Ama eminim çoğu anne umursamamış,üzerinde durmamış gördükleri halde.

Cok cok ornek ve guzel bi davranis su yaptiginiz. Allah sizden razi olsun. Ben olsam bende susamazdim.

Arkadasiniz oglum ifsa olucak diye kiziyor. Benim oglumun yolladgini bilicekler diyor. Boyle bisey yokki whatsapptan gonderimde? Mesela instada felan var bi paylasimin altinda kimin sayfasindan alindigi. Ama whatsappta yok?Yoksa ekran goruntusunumu almisti arkdasiniz?
Yok ekran görüntüsü değil direkt fotoyu forwardladı bana.

lise Ali ile benzer şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum ki en önemlisi duymamak inşallah bunun farkına varır kuzum ya çok üzüldüm onun için . Şuan sarılmak geldi içimden ...
Ahh ahh bilmez miyim ben de yaşadım o çocuğu çok iyi anlıyorum o yüzden. Çırpı bacaklı, kürdan bacaklı diye ardımdan şarkı bile söylerlerdi. Şimdi olsa verirsin cevabını oturursun ama çocukluk....

Yavrucağın tikleri başladığında videosunu da cekiyorlamış kızlar, ailesi Bugün okula gidiyor, ben söylemeseydim haberleri olmayacaktı, çocuk içine atıyormuş soyleyemeiyormuş. Off yaa, off bazen hayata isyan edesim geliyor.

Yavrucağın tikleri başladığında videosunu da cekiyorlamış kızlar, ailesi Bugün okula gidiyor, ben söylemeseydim haberleri olmayacaktı, çocuk içine atıyormuş soyleyemeiyormuş. Off yaa, off bazen hayata isyan edesim geliyor.
kıyamam yaa.inşallah iyi bir sonuç çıkar bu görüşmeden.bu çocuk benim içime dert oldu.dünden beri unutamıyorum

En guzelini yapmissiniz tebrik ederim sizi. Arkadasizda keske diger cocuklarin aileleriyle gorusup yaptiklari yanlisi durdurmaya calissaymis. cocugu sizin oglunuzun sinifina alamiyolar mi acaba. Acaip uzuldum

Tebrik ederim sizi. Bırak arkadaşınız kızsın size. İnanın o cocuk daha önemli.
Çok üzüldüm, bence sınıfını değiştirsin annesi ve sizin oğlunuzun sınıfına aldırsın...
Ve o terbiyesizliği yapan cocukların ailesine de rehber öğretmeni ulaşıp okula çağırsın bire bir konuşsun...

Sağol canım yalnızca yapılması gerekeni yapmaya çalıştım annesini de üzmeden dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım o kadar, eminim buradaki pek çok kişi de aynısını yapardı.
acaba çocuklardan mı kaynaklı ailelerden mi diye düşünüyorum
benim de bu sene orta okula başlayan kızım var hep söylemişimdir eskiden beri bu yöne eğitmeye çalıştık
şimdi dalga geçilmemesi gerektiğini güzel idrak etti ama yaş ilerledikçe değişir mi yoksa arkadaşlarına uyar mı bilmem
inşallah olmaz öyle bişey

lütfen bize de gelişmeleri yazın
sevgiler!!

Allahım ıcıme okuz oturdu suanda
Benım oglumda cekıngen oldugu ıcın rehberlıkten yardım alıyoruz,
Cok kotu cok cok olmaması gereken bır durum. Cocukta resım cekılecek ne var Allah askına ? Butun sınıflar karma sekılde secılmıyormu ortaokula onlar ne zaman gruplastılarda bu cocugu dısladılar ?
Pekı sonra ne oldu

Aynen içimden bir isyan yükseldi konuyu okuyunca
Herkes sizin gibi olabilse keşke
Aslında çocuğun ailesi de hatalı, tikler pedagog yardımıyla çok kolayca tedavi edilebilen alışkanlıklar
Çocuklukta ihmal edilince, yetişkinlikte de insan özgüvenini yitiriyor ve özellikle stres altında ortaya çıkıyor bu tikler, ailenin tedbir alması lazımdı, çünkü küçük çocuklar çok acımasız olabiliyor.
Benim anlamadığım ufacık tefecik problemlerde oradan oraya şikayete koşan velilerin bu durumlarda sakin kalması
Şimdi düşünüyorum, bu durumda bir evladım olsa o çocukların çocukluğuna hiç bakamadan cinnet geçirirdim herhalde.
Geçen gün hayvanlara işkence eden çocukların konusunda da yazmıştım, çocuk olmaları hiç umurumda değil, benim evladımda ömür boyu canını acıtacak bir yara açıyorlarsa bende onların canlarını yakarım, bu modeller bunu hak ediyor tabi onları yetiştirenlerle birlikte

Yorumları hemen hemen okuyorum ama yazmadan edemıcem. Daha gecen gun konu actım. Oğluma verdıgım nasıhatlarde dedıler kı yapma ıste herkes sızın gıbı cocuk yetıstırmıyor ,tıyatro kursu rehberlık fılan neden cocugunuzu oldugunuz gıbı kabullenmıyorsunuzda degıstırıyorsunuz dendı bana .

Mune Mune ben rıca etmıstım konum burada kalsın demıstım ama konum tasındı ve artık kımse gormuyor belkı baska yorumlar olacaktı ama olamıyor.

Back
X