• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akran zorbalığı

Yavuz hirsiz ev sahibini suclu cikarirmis resmen.. Bu ogretmenler idare evlat sahibi degil mi ya..
Aynen şuan öyle durum yazmadım ama yine dünde aynı sorunlar oldu yine tepki gösterdim müdür yardımcısı ailenin aranmasını istedi rehberlikten ama rehberlik normal diye düşünüyor kendi çocuğu bu şekilde gelse eve Eminim oda çıldırır !ama bu böyle devam ederse ben artık okulu suçlayacağımı bildirdim sizle uğraşırım dedim Türkçesi .bütün dikkatimi enerjimi pozitifliği emiyor bu durum çok sıkıldım :@ !!

Aynen şuan öyle durum yazmadım ama yine dünde aynı sorunlar oldu yine tepki gösterdim müdür yardımcısı ailenin aranmasını istedi rehberlikten ama rehberlik normal diye düşünüyor kendi çocuğu bu şekilde gelse eve Eminim oda çıldırır !ama bu böyle devam ederse ben artık okulu suçlayacağımı bildirdim sizle uğraşırım dedim Türkçesi .bütün dikkatimi enerjimi pozitifliği emiyor bu durum çok sıkıldım :mad: !!
Suclayin zaten, onlarin isi bu tarz seylere engel olmak. Normal deyip siyrilmak degil..

Acik ve net soyluyorum. Devlet okullarimizda biz boyle sorunlari cok harika cozuyoruz... Benm kardesmde ozel de okudu. Hep ayni olaylar... Neden cnku cocuklarin buyuk kismi rahat icinde, asiri simartilmis, terbiyeyi her istedgni vermek zanneden velilere sahip ... Idare ve rehberlik kisitli sekilde mudahele edebiliyor.veliyi bile aramaya cekiniyorlar. Ekmek paralari siz velilersiniz cunku... Ama biz cocuklari ciddi ciddi gozetimde tutuyoruz. Okul icinde gereken herseyi yapiyoruz. Idareden tum ogretmenlere kadar. Asla asla cocuklara disiplin goz korkutma ya da ceza vermek degil.. Ilgilenmek... 6 yas cok kucuk. Ama kesinlkle cozumsuz degil. Okulunuz tamamen suclu bu konuda. Elinizden geleni ardiniza koymayin. Hem idare adina, hem veli adina... Yikarim o okulu.. Boyle duyarsizlik olmaz.ve cocgnza ezildgi ya da gucsuz oldugu hissini yasatmayin sakin. Bu yaslar civi gbi aklinda kalir kisiligine yapisir.

merhaba arkadaşlar çok sinirliyim üzgünüm şuan oğlum 6 yaşında birinci sınıfa gidiyor çok uyumlu sevecen arkadaş canlısı kavga etmeyi bilmeyen akademik anlamda da başarılı bir çocuk ama sınıfta bir çocuk var oğlumdan ay olarak büyük ama fiziksel olarak ufak oğlumu sürekli tırmalıyor saçını kesmeye boğazına basmaya yüzünde kalıcı izler bırakmaya kadar gitti,hemen hergün yüzünde bi yara ile geliyor önce öğretmene sonra müdür yardımcısı müdür Veli'ye kadar sırası ile olayı önce iyi niyetle sonra öfke ile ilettim yaptıkları tek şey anlıyoruz haklısınız halledeceğiz hallettikleri de rehberliğe yönlendirmek !Annesi kabul etmiyor oğlun sıkıştırmıştır yapmıştır yapabilir ben oğluma yapma etme DEMEM diyor !oğlun oğlumdan uzak dursun dedim cahil cahil konuşma diyerek bana hakaret etti .onun oğlunda ufacık çizik Yok ama ben ikidir oğlumu revirden alıyorum !çocuğa soruyorum sana birşey mi yapıyor neden tırnaklıyorsun diye tam anlamı ile pis pis sırıtıyor kaçıyor beni rahatsız ediyor dese kendi çocuğuma gerekeni yapacağım ama oda Yok çıldıracağım artık ne yapmalıyım kasıtlı olarak zarar veriyor hemde kritik bölgelerine geçen gün başka çocuğun özel bölgesine tekme atmış yüzünü yaralamış herkes eşyalarını camdan atıyor sorunlu yani :KK43:( ne yapayım bana akıl verin sinirden uyuyamam bugün !!
canım önce öğretmenini arayacaksın hemen.
konuyu anlatacaksın.
öğretmen icabına bakıyor merak etme sen .

ay arkadaşım. resmi gördüm.
benim oğlum da devlet okulunda . 5. sınfı okuyor şimdi ama ilk baştan beri zorbalık görüyor. hala görüyor.
aynı şekilde kan içinde geldiği de oldu. 4. sınıfa kadar sınıf öğretmeniyle çözüm bulduk hep.
ama şimdi 5. sınıf. çözümsüz kalıyorum.
kavga anında artık müdüre gidiyorlarmış . yaralamada falan. müdür bunları bi güzel haşlıyormuş bağırıyormuş. sonra kuzu sarması oluyorlarmış. yani Allah korusun. beterinden korusun .

Bi akıl verdiniz uydum Keşke yapmasaydım çok utandım annesi idareye şikayet etmiş beni oğlumu tehdit etmiş demiş aradılar bu suçtur dediler çocuk etkilenir dediler nasıl yaparsınız haklı iken haksız konuma düşmeyin falan dediler kendimi nasıl ifade edeceğimi şaşırdım aslında bişiy yapacağımdan değil tabiki de sadece oğlumu koruma içgüdüsü ile başka bir çocuğu olumsuz etkileyeceğimi düşünmeden yaptım :mad: çok sıkıldım bu konudan neden bunlarla uğraşıyorum acaba :KK43:(!!!
Hayatımda bu kadar saçma şey duymadım. sizin çocuğunuz dayak yiyip etkilenmiyor, elin uyuz veleti konuşunca etkileniyor. Bence siz de karşı taraf gibi sesinizi yükseltin. Ne demek etkilenirmiş?? Sizinki demirden mi etkilenmiyor...

Olaylar cok telaslı oldugunuz ıcın elınıze yuzunuze bulasarak devam edıyor anladıgım kadarıyla
Benım oglumda cok edeplı sessız bır cocuk . Gecen sene bır kac kere oda sıddet gordu ılkınde sabaha kadar uyuyamadım okulu bastım, bızımkı devlet okulu yalnız.
baska bır sınıftan 3 cocuk ıdı yapanlar. mudur mudur yard. rehberlık hepsı ama hepsı acayıp derece ıyı karsıladıalr bızı. Bende cocuklara gıttım bagıracaktım bagıramadım o kadar yoksul gorunumlerı vardı kı soyleyeceklerım bogazımdan asagıya dızıldı, hatta sınıftan cıkıp agladım.
Sonra o cocuklar sınıfa getırılıp oglumdan ozur dıletıldıler ve bır daha tekrarlanmadı.
Ama okulumuzun rehberlık servısı cok guzel calısıyor bu sene 2. sınıfız artık ege kendıne vurana vurarak cevap verıyor bende cok tepkısız kalıyor gecen sene yapma oglum sakın vurma oglum sana vurana dıye sureklı akıl verıyordum. Ama bu sene bu uyarılarımı yapmıyorum.
Kursa verıcem demıssınız kareteye verın derım aksamları spor kuluplerı var oraya gıdın haftada 2 aksam. Hem okul stresınıde atmıs olur.

bunu hem kendı cocugum ıcın hemde sızın ıcın soyluyorum, aslında yapmaları gereken vurmalara vurarak cevap vermek degıl, kendını korumayı ogrenmek yanı o vurusu hıc yaptırmamak. sanırım bunuda kendılerı kesfedecek.

Buarada benım oglumun suanda sıra arkadasıyla sorunu var kız, baya acık goz bır kız anladıgım kadarıyla. arada cok zıtlasıyorlar arada anlasıyorlar ama buyuk olaylar degıl, bırbırlerını vuruyorlarmıs. Annesını aradım dun, cok guzel konustuk . bırbırımızı hıc tanımıyorduk ama sıma olarak bılıyorduk, arkadas olalım cocuklarda arkadas olsunlar dedık. bugun o ıcecgını koymadı bende meyvesını.
bızımkıler bugun bunları paylasacaktı bızım yaptıgımız plandan habersız bakalım ne yapacaklar. Fakat sızın kı gıbı cok burun buruna gelınen bır durum yok kız oglumu sahıplenıyor, beslenmesını yemedıgı ıcın kosturuyor merdıvenden ıtıyor bızımkıde donup vuruyor. Veyahut bızımkının kalemlerını alıyor bızımkı gerı alıyor gıbı seyler.

Ama dıyorum acaba sızde suanda olurmu bılmem ama kavga yerıne boyle aıleyle konusup ortak bır noktada durmayımı saglasaydınız gercı yaptıgı seyelr cok buyuk ama.

Rehberlık gozunu cıkaran gormedım demıs ama bzıım sınıfta baska bır cocugun parmagı sınıf arkadası tarafından kırıldı bu sene.

kadına bak ne demek konuşamam çocuğumla..
böyle hiç bir şekilde çocuğuna uyarı yapmayan insanlara sinir oluyorum
özgüvenleri sarsılırmış
yarın aynı şeyi kendilerine de yapacak bu gereksiz özgüvene sahip veletleri...

Arkadaşım yorumların hepsini okumadım ama resmi görünce inanki içim acıdı yavrum benim ne yap ne et gerekirse kıy parana yavrunu kurtar

Kızım 2 yaşında çok yakında aikidoya başlatacağım. Dokunanın anında cevabını versin diye. Bir de yeni doğduğunda özgecan olayı olmuştu ileride de kendini koruması lazım zaten.

Hiçbir şekilde profesyonel davranamayacağım bir konu. Kadını bir kez daha çocuğumun herhangi bir yerinde tek bir darbe görmem durumunda çocuğunun ve kendisinin canını felaket derecede yakacağım konusunda tehdit ederdim. Ve yapardım. Adi kadın.

Bu arada rehberlikle uzun uzun konuştuk ifade ettim tüm endişelerimi bana dediği bu yaşta normal böyle şeyler !e dedim birbirinin gözüne kalem sokunca itişirken birisi merdivenden düşünce mi müdahele edeceksiniz ?güldü 6 yıldır bu işi yapıyorum hiç görmedim birbirinin gözüne kalem sokan yada merdivenden arkadaşını düşüren öğrenci diyor !e dedim benim çocuğum dayak mı yiyecek böyle ?dayak böyle olmazmış kendisi yemiş iyi yemiş eşinizde bilir dayak nasıl yenir diyor !tam bir gerzek rehberlik !çocuk o boyutta dayak yiyecek bende sizi orda barındıracağım öylemi MEB i başına yıkarım bilmiyor ki başına neler gelir boş boş beni telkin ediyor güya ! Tek ve net çözüm çocuklarınıza kendini savunmayı öğretin ben öğretmedim arkadaş olsun kavga ile ne işi olacak ki dedim hatta kardeşim kızına öğretiyor diye yerdim eleştirdim kavga öğretme çocuğa diye ama çok hata etmişim :mad: !!

"Siz benim çocuğumu korumak için neden bir şey yapmıyorsunuz karşı tarafın velisi ben çocuğumu uyarmam diyor ve bu yüzden benim çocuğumun psikolojisi bozuluyor o veliye neden göz yumuyorsunuz sizi şikayet edeceğim çocuğuma birşey olursa hesabını kim verecek" diye çemkirecektiniz sonuna kadar. Siz dişinizi gösterin geri adım atmayın gerekirse darp raporu alın eşiniz ya da ailedeki bir erkek o p.çin babasını arasın konuşsun güzellikle olmadı çirkefleşsin çirkeflikten anlıyor bunlar...
Benim de 6 yaşında bir yeğenim var yaşıtlarına göre biraz uzun okulda konuşma sorunu çeken ve sürekli dayak yiyen bir çocuğu korumak için kavga etmiş döven çocuğu dövmüş yüzünü çizmiş benzetmiş bir güzel. Çocuğun velisi ortalığı ayağa kaldırdı veli toplantısında ablamla konuştular Ablam hiç alttan almadı o veliye de senin çocuğun başkasını döverken sesini çıkarmıyordun hak etmiştir dedi.

Anaokulu öğretmeniyim, daha önce anlatmıştım burda. Birkaç veli çocuklarını tembih etmiş, öğretmenlerin sana bunu bunu yapar ise kızar bağırırsa suratına tükür,cimcikle gibi şeyler söylüyorlarmış.

Sizin o çocuğun veliside bunlarla aynı model heralde..

Böyle bi konuda üstte bir üye daha söylemiş, nezaketi profesyonelliği bırakır büyük tehdit ederdim, önce veliyi, gerekirse idareyide tehdit ederdim.

1 değil 2 değil 3 değil. Çocuk diye iyi davranıyoruz yapma etme diye nezaketle uyarıyoruz ama çocuksada çocukluğunu bilsin.
Madem herkes rahatsız, birdahaki ufacık olayda darp raporu alın.

Çocuğuda yakın, veliyide yakın hatta okul idaresinide yakın.

Çirkefleşin, nazik kibar davranmayın böyle insanlara, anladıkları dilden konuşunca anlıyorlar :)

Benim kız kardeşim lisede ve o da özel okulda. Ufacık kavga olsa, ya da bir şekilde şiddet görse hakarete uğrasa önce kendim öğretmenine bildiriyorum, bakın böyle böyle siz önüne geçmezseniz kusura bakmayın ama ben kendim müdahale etmek zorunda kalacağım diyorum. Önüne geçilmediği sürece gerçekten yaparım. Aynısını idareyede söyledim daha önce. Şu an sıkıntımız yok.

Rehber öğretmenin bu çocukla ilgili gözlem yapması daha sonra rehberlik araştırma merkezine rapor sunması gerekyor. Bu sayede çocuk yardım alıyor devlet tarafından. Okul Bilincsiz aile bilincsiz. 147ye şikayet edin okulu

Rehberlikçilerin böyle sorunları çözdüğüne hiç şahit olmadım sözüm meclisten dışarı.
Normalde o saldırgan çocuğun ram a yönlendirilip davranış bozukluğu raporu aldırılması gerekir.
Davranış bozukluğu da veli kaynaklı bir durum ve de önce veli tedavi ediliyor.
Ama taşın altına elini kimse koymak istemiyor velisinin tepkisi sebebiyle ve başka sebeplerle ram a çocuk yollamaktan çekiniliyor.

Anne degilim. Ama o fotografi gordum ya. Bogazim dugum dugum. Bu ulkede cirkeesmek gerekiyor ciddiye alinmak icin. Gerekirse rehberlik servisinde cinnet gecirir gecirtirim asla yanlarina birakmam.

Back
X