• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akrep burcu erkeği nasıl ikna olur?

Akrep burcu aslında çok sevdiği zaman kural tanımayan bir burçtur. Bu sebepten yukarıda diğer üyelerin de yazdığı gibi bunun burçla alakası yok.
Buna benzer bir arkadaşım vardı 30 - 35 yaşını geçmiş ve hala ailesi ile yaşayan erkek profili bu. Bu ve buna benzer kurallar annelerinin kuralları oluyor genelde. Benim o bahsettiğim arkadaşım 40 yaşında ve ailesi ile yaşayan biri ve evlenecek bayanda aradığı özellikler: "uzun boylu, zayıf, güzel, tercihen sarışın, oturmasını kalkmasını bilen, şık giyinen, yanına yakışak ve en önemlisi Türk erkeğinin hayali eline erkek eli değmemiş Adriana Lima." :rolleyes:
Gördüğüm kadarı ile bayağı hoşlanmışsın bu adamdan ve vazgeçmek istemiyorsun. Ya yaşayacaksın ve aklından çıkaracaksın ama sonu olmaz. Yani kısacası tekrar evlenmeyi düşünmüyorsan yaşa, ha yok ben çocuk istiyorum, kaybedecek vaktim yok diyorsan kaç kurtar kendini bu adamdan. Çünkü 35'ini geçmiş hala ailesi ile yaşayan erkeklerin çoğunluğu armudun sapı üzümün çöpü diyerek evlenmekten kaçıyorlar. İkna edemezsin zor. Kaybettiğin zamana yazık.

Ben olsam birdaha ne arar ne sorarım...Zaten senden baya hoşlanmış olsa boşanmışlığını takmazdı.
Ya bi kadın erkeğin peşine düşmemeli bırak onlar düşsün peşine...

zaten şöyle bi durum olmuştu."Vazgeç benden olmaz" demişti.bende sinirlenmiştim ve "iyi tamam vazgeçtim hadi uğurlar ola,"demiştim.aradan bikaç hafta geçti.sosyal medya aracılığıyla bana kendini hatırlatmaya başladı.ben oralı olmadım.en sonunda duydumki başka şehre taşınmış.başka yere mi taşındın diye sordum ve tam değil diye cevap attı.ben zaten unutmuştum.bi de böyle akrep burcunun ukala konuşması oluyor kendinden emin.o beni sinirlendirmişti.neticede kendisi benim dikkati çekti.yani ben belli ettim sevgimi ama ilk başta ardına düşmedim öyle.

Bende akrep burcuyum, akrep kadını daha zordur bana göre çünkü kendimden biliyorum. Benimde sevgilim evlenmiş boşanmış ve ben bunu hiç eksiklik yada başka bir sorun olarak görmüyorum. Önemli olan iki insanın anlaşabilmesi yoksa gerisi hikaye. Bahsettiğiniz kişi tamamen bahane etmiş bunu. Bir cacık olmaz o beyefendiden.

Dul birisiyle evlenmeyi gururuna yediremiyor, kişisel olmaktan ziyade toplumsal önyargılar ve yetiştirilme tarzı sebep oluyor buna.

İlişkiden kaçmasının sebebi ise, eğer ilişkiniz iyi giderse size iyice bağlanacak, sonra ilişkiyi bitirse acı çekecek, sizinle evlense gururuna yediremeyecek.

Bu yaşına kadar evlenmemiş hayal dünyasında yarattığı mükemmel kadın profili vardır illaki ve bu profil dul bir kadın değil kesinlikle.

İçsel olarak bunu aşmayı başarsa dahi ülkedeki en büyük sosyolojik problemlerden birisi olan "elalem ne der?" sorusu sıkıntı yaratacak.

Eşim akrep burcu aramızda ailelerin farklılığından tutun da
Etnik köken farklılığına kadar herşey vardı
Eşim herkesi karşına,beni de yanına aldı
Seven insanın neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz
Diğer herşey bahaneler zinciri

Dul birisiyle evlenmeyi gururuna yediremiyor, kişisel olmaktan ziyade toplumsal önyargılar ve yetiştirilme tarzı sebep oluyor buna.

İlişkiden kaçmasının sebebi ise, eğer ilişkiniz iyi giderse size iyice bağlanacak, sonra ilişkiyi bitirse acı çekecek, sizinle evlense gururuna yediremeyecek.

Bu yaşına kadar evlenmemiş hayal dünyasında yarattığı mükemmel kadın profili vardır illaki ve bu profil dul bir kadın değil kesinlikle.

İçsel olarak bunu aşmayı başarsa dahi ülkedeki en büyük sosyolojik problemlerden birisi olan "elalem ne der?" sorusu sıkıntı yaratacak.
Tespitleriniz o kadar doğru ki.sizi tebrik ederim.

Beyefendinin bana daha yeni yazdığı.....................:KK51:
"kendini boşuna yıpratıyorsun, evli olmasanda (yani boşanmış olmasanda) kolay olmazdı, seni fazla naif bulurdum evlenmek için, yada yaşına takardım :) bazen bende evlilikten vazgeçip avunsam mı diyorum, hayat zor..." diye yazmış.

bende sen herşeye bir bahane buluyorsun.hergün birşey çıkarıyorsun naif maif neymiş yaa...dedim.bu kadar mükemmelliyetçi olma.sen istediğin gibi kız bulsanda anlaşamazsın.bu mükemmelliyetçilikle olmaz.tam tamına uyan 4 4 lük insan yok.öyle bişey yok.hayatı sen zorlaştırıyorsun.bekar adamlar 2 3 çocuklu kadınlarla evlenip herkesi karşısına alıp sahip çıkıp mutlu oluyorlar. niye kendine mutlu olma hakkı tanımıyorsun.yazık değil mi sana,bencede sen evlilikten vazgeç,gel gezip tozalım.bidaha bu yaşlara gelmiceksin.korkma başına bela olmam.git evlenecem ben dersen dönerim arkama bakmam.iradeliyim güçlüyüm o kadar.merak etme.....vs yazdım.
Hoş onu da yapamaz bu:KK14:
bu adam bu kafayla evlenemez:KK12: iyi sevindim.sonunda mecbur benle avunacak :halay:

Niye bu kadar üstüne düşüyorsunuz?Daha önceki ilişkilerinizdeki hatayı tekrarlıyorsunuz.Hiç ders almadınız mı geçmişten.Yapmayın bunu.Kadın olarak,mecburen size kalacak olmasına nasıl mutlu oluyorsunuz,ki onu bile kafanızda kuruyorsunuz.Kendi değerinizi bilin lütfen.Taş yerinde ağırdır.

Bir de sürekli burçlardan gidiyorsunuz.Bunun burçla ilgisi yok.Eşim akrep burcu.Bekardı tanıştığımızda.Ben boşanmış çocukluydum.Gayet ne istediğini bilerek geldi.Sizinki gibi şeyler dese olduğu yerde bırakırdım.Ne peşinden koşucam.Beni yoran adam istemem hayatımda.

Niye bu kadar üstüne düşüyorsunuz?Daha önceki ilişkilerinizdeki hatayı tekrarlıyorsunuz.Hiç ders almadınız mı geçmişten.Yapmayın bunu.Kadın olarak,mecburen size kalacak olmasına nasıl mutlu oluyorsunuz,ki onu bile kafanızda kuruyorsunuz.Kendi değerinizi bilin lütfen.Taş yerinde ağırdır.

Bir de sürekli burçlardan gidiyorsunuz.Bunun burçla ilgisi yok.Eşim akrep burcu.Bekardı tanıştığımızda.Ben boşanmış çocukluydum.Gayet ne istediğini bilerek geldi.Sizinki gibi şeyler dese olduğu yerde bırakırdım.Ne peşinden koşucam.Beni yoran adam istemem hayatımda.
sizin tabi eşiniz kabul etmiş.sıkıntı yaşamamışsınız.uzaktan demesi kolay.siz de sevip bulunduğunuz konumdan dolayı reddedilseniz hem gücünüze giderdi hem de benim gibi isteyip ısrar edebilirdiniz.en azından ben ısrarımla adamı yavaş yavaş çözmeye başlıyorum.ve böylece negatif özelliklerini görerek uzaklaşabilirim.ben bu adama gurur yapıp bırakırsam tavır koyarsam hemen başta bu iş olmaz.biraz gayret etmek lazım.denemek istiyorum ben.olmazsa da olmaz zaten.gittiği yere kadar.çokta küstahlaşırsa cevabı yapıştırırım.resti çekerim.ama adam şimdilik nazikçe izah ediyor konuşuyor.ama bilmiyorum belki de siz haklısınızdır.

sizin tabi eşiniz kabul etmiş.sıkıntı yaşamamışsınız.uzaktan demesi kolay.siz de sevip bulunduğunuz konumdan dolayı reddedilseniz hem gücünüze giderdi hem de benim gibi isteyip ısrar edebilirdiniz.en azından ben ısrarımla adamı yavaş yavaş çözmeye başlıyorum.ve böylece negatif özelliklerini görerek uzaklaşabilirim.ben bu adama gurur yapıp bırakırsam tavır koyarsam hemen başta bu iş olmaz.biraz gayret etmek lazım.denemek istiyorum ben.olmazsa da olmaz zaten.gittiği yere kadar.çokta küstahlaşırsa cevabı yapıştırırım.resti çekerim.ama adam şimdilik nazikçe izah ediyor konuşuyor.ama bilmiyorum belki de siz haklısınızdır.

Canım ben de teraziyim ve ilişkilerimde inanılmaz ısrarcı bi insan oldum hep ve hep mutsuzluk getirdi bu bana. Erkek denen varlık hep aynı peşinden koşarsa mutlu koşmazsa sadece g.tunu kaldırmak için seninle afedersin. Gururunu oksatiyo ve bırakıp gidiyo yani salla bence de. Hiç emek vermeye değmez. Bu şekilde konusan yaklaşan tiplerle olay sadece evlilik değil hiç bi yere gitmez. Bi de biz teraziler takıldığı insana takılan ve her şeyi onun için feda edebilecek kadar sevebilen insanlarız. Güzel insanlarız üzme kendini boş yere.

Canım ben de teraziyim ve ilişkilerimde inanılmaz ısrarcı bi insan oldum hep ve hep mutsuzluk getirdi bu bana. Erkek denen varlık hep aynı peşinden koşarsa mutlu koşmazsa sadece g.tunu kaldırmak için seninle afedersin. Gururunu oksatiyo ve bırakıp gidiyo yani salla bence de. Hiç emek vermeye değmez. Bu şekilde konusan yaklaşan tiplerle olay sadece evlilik değil hiç bi yere gitmez. Bi de biz teraziler takıldığı insana takılan ve her şeyi onun için feda edebilecek kadar sevebilen insanlarız. Güzel insanlarız üzme kendini boş yere.
aynen bende dediğin gibiyim canım.ve nerde zor insan varsa onu buluyorum.

valla herkes olumsuz yazdı. olmaz dedi. hiç kimse de şöyle olumlu birşey yazmadı. galiba çok imkansız birşey istiyorum ben.

Tatlım bende teraziyim. yıllar evvel bir sevgilim vardı akrep burcuydu beni terk etti arkasından çok ağladım sızladım mahfettim o güzelim yıllarımı zamanla alıştım yokluğuna sesimi kestim hayatıma devam ettim ve tam 2 yıl sonra geri barışmak istedi bu seferde o yalvardı ağladı sızladı tabiki kabul etmedim. Diyeceğim o ki akrep burçlu erkeklerinde gururunu ayaklar altına aldığını gördüm. Kendine ders çıkar bu anlattıklarımdan :)

Tatlım bende teraziyim. yıllar evvel bir sevgilim vardı akrep burcuydu beni terk etti arkasından çok ağladım sızladım mahfettim o güzelim yıllarımı zamanla alıştım yokluğuna sesimi kestim hayatıma devam ettim ve tam 2 yıl sonra geri barışmak istedi bu seferde o yalvardı ağladı sızladı tabiki kabul etmedim. Diyeceğim o ki akrep burçlu erkeklerinde gururunu ayaklar altına aldığını gördüm. Kendine ders çıkar bu anlattıklarımdan :)
Valla çok güzel olmuş sonu:KK45: zaten hep ilk ben yazıyorum.ben 3 yazarsam o 1 yazıyor.bende gurur yapsam yürümez bu iş.yalnız sabrım geçen taştı.ne varsa söyledim. İlgisi o zaman daha bir arttı.ben fazla duygusal ve naif mişim.bende mantıklı mantıklı konuştum. Gördü.susuyor şimdi. Sadece okuyor yazdıklarımı.:kahve:

Kızlar birinden hoşlanıyorum.Akrep burcu.Önyargılı bana karşı.ben boşandım.o ise bekar.bu yüzden sonumuz olmayacağinı söylüyor.halbuki tanımaya çalışsa bi belki de anlaşacağız.fakat adam hoşlandığını söylüyor senle süper olurdu kollarımın arasına alsam vs.diyor ama sonrası sıkıntı işte bizim için diyor...amaaan nerde sıkıntılı adam da varsa beni buluyor :işsiz: bu adamdan bi cacık olur mu.olursa nasıl ikna edebilirim.bu arada bende teraziyim:kahve:

Bariz istemiyor işte. İlla açık açık istemiyorum demesi gerekir mı? Niye ikna etmek için uğraşıyorsunuz bikere evlenip boşandığın için bu konuda önyargılı bir adamı ikna etmeye de uğraşmayın! Bırakın ne hali varsa görsün asıl tek amacı cinsellik. Senle çok güzel olurdu diyip bide sonrası olmaz demesi size şüphe uyandırmadı mı?

Bariz istemiyor işte. İlla açık açık istemiyorum demesi gerekir mı? Niye ikna etmek için uğraşıyorsunuz bikere evlenip boşandığın için bu konuda önyargılı bir adamı ikna etmeye de uğraşmayın! Bırakın ne hali varsa görsün asıl tek amacı cinsellik. Senle çok güzel olurdu diyip bide sonrası olmaz demesi size şüphe uyandırmadı mı?
Valla arkadaşim tek amacı cinsellik olsa çoktan bulusurdu. Günlere yaymazdi.yalnız biraz muhafazakâr biri.birde bi arkadaşın dediği gibi sevmekten korkuyor.sonra ayrılınca evlilik olmadiktan sonra çok üzülürüz yazmis.adam o kadar art niyetli değil.

Valla arkadaşim tek amacı cinsellik olsa çoktan bulusurdu. Günlere yaymazdi.yalnız biraz muhafazakâr biri.birde bi arkadaşın dediği gibi sevmekten korkuyor.sonra ayrılınca evlilik olmadiktan sonra çok üzülürüz yazmis.adam o kadar art niyetli değil.

:işsiz: hiç görüşmediniz mı bu insanla yüz yüze?

Back
X