Akrepli ev

var mı bir önerisi olan
Akrepler nemli yerleri sever, apartmanınızın bahçesinde nemli rutubetli bir depo vs var mı? Oralarda yuvalanıp sonrasında apartmanınıza giden su, doğalgaz veya elektrik tesisatından apartman içine sızıyor olabilirler.
Apartman içinde rutubetli veya akrep dahil börtü böceğin dairelere sızabileceği çatlaklar giriş noktaları vb var mı kontrol edin.
Girebilecekleri yerleri keşfedip kapatmadığınız sürece dairelerinize girerler.

benim yaşadığım şehirlerde hiç evlere girmemişti
Şehiricinde yasiyorsaniz girmez haliyle.
Sehrin disinda iki uc katli ya da mustakil evde yasiyorsaniz siz fark etmeden girer. Yilan, akrep vs olmasa bile kertenkele her yerde var. Zaten urkek hayvanlar, farkina varmazsiniz.

Tavuk ya da kedi besleyin ama bahçede. Ama mama vermeden. Suyunu falan tazeleyin. Kökünü kuruturlar
Geçen gün ev de hamam böceği gördüm kedime gösterdim 😂böcekten korktu kaçtı.
Sana güvenen de kabahat zaten dedim.
ben de umutlanmıştım ev de artık böcek olmaz diye o kelebek kovalasın ancak😂

Şehiricinde yasiyorsaniz girmez haliyle.
Sehrin disinda iki uc katli ya da mustakil evde yasiyorsaniz siz fark etmeden girer. Yilan, akrep vs olmasa bile kertenkele her yerde var. Zaten urkek hayvanlar, farkina varmazsiniz.
Tamda şehrin göbeğinde yaşıyorum valla

Ben Bodrum'da yaşıyorum evim üst katta, korkunç böcek fobim vardır, öyle bulunduğum yerde böcek problemi de olmamasına rağmen sürekli ilaçlarım, evimde benim nasıl yaşadığım belli değil. Benimkinden de akrep çıkmıştı bir defa, ölü bulmuştum koltuğun altında. Bizim sitenin karşısına yeni bir site yapılıyordu büyük bir alana, temel için hep kazmışlar, kazınca hayvanların yuvası bozulmuş etrafa dağılmışlar, bizim sitede birkaç evde daha çıkmış hatta böyle, görevlilere haber verince onlar anlatmıştı. Sizin bulunduğunuz yer de yeni yerleşim yeri ise böyle bir şey olabilir mi acaba?

Tüm apartmanı sıkıca ilaçlattıktan sonra sorun olacağını sanmam ama kaynağını bulmak önemli.

Türkiye'nin büyükşehirlerinden birinde yaşıyorum. Evimiz şehrin merkezinde buna rağmen annemi akrep sokmuştu. Hastanede serum verildi birkac gün hastanede kaldı. Yani büyük küçük şehre bakmıyor bu hayvanlar. Canları istediği yerde ikamet ediyor😬😃😬

Bence bir sureligine kedi alin, hasare turu kedi kokusundan nefret eder. Sokaktan yetiskin bir tekir veya sarman misafir edin bir sure hepsinin canina okur :KK51:

İlaçlama üstüne giderlere ve lavaboların borularına bulaşık telini kesip koysanız en azından ordan giremezler diye düşündüm. Yani su akacak şekilde tabi.
Evde sineklik varsa başka yerden giremezler ya boşluk olan yer varsa köpükle de kapatın tabi

Tavuk ya da kedi besleyin ama bahçede. Ama mama vermeden. Suyunu falan tazeleyin. Kökünü kuruturlar
Mama vermeden derken ,tavuk tamam da kediler akreple beslenmez ki aç kalırlar zaten giderler o bahçeden.Mama versinler ki kedilerin ayağı alışsın ,akrep görünce de hallederler, hatta o tip şeyleri kediler ödül olarak öldürüp bırakıyor kapıya.Yoksa yiyeceğinden değil.

Türkiye'nin büyükşehirlerinden birinde yaşıyorum. Evimiz şehrin merkezinde buna rağmen annemi akrep sokmuştu. Hastanede serum verildi birkac gün hastanede kaldı. Yani büyük küçük şehre bakmıyor bu hayvanlar. Canları istediği yerde ikamet ediyor😬😃😬
Aynen, doğma büyüme İstanbulluyum, bildiğiniz bayağı megakent olur kendileri :)))) ama akrep de çok olurdu yılan da.
Alpiscorpius istanbulensis türü akrep adını İstanbul’dan almıştır çünkü İstanbul’da keşfedildi😂
İstanbul’un ormanlarında bulunduğu söylense de bu tür 50 yıldır özellikle yüksek nem oranına sahip kapalı alanı olan bahçeli İstanbul evlerinde fink atmaktadır:KK14:

Ay ne bileyim ya bende artık kafayı yicem gayet güzel biryer aslında yakınlarımızda villalar var siteler alışveriş merkezi hastane adlıye de geliyor yakın da evimizde 0 ama ev akrepli
Dayanamicam, ısrarla evinizin sıfır ve çok güzel oldugunu belirtmeniz çok çiğ duruyor. :KK70: yok 110 m² , yok karşılıklı iki daire, hastane yakını, adliye de geliyor.:KK70: bu sonradan görme havanız beni öğürttü.:KK70::KK70:

Bence bir sureligine kedi alin, hasare turu kedi kokusundan nefret eder. Sokaktan yetiskin bir tekir veya sarman misafir edin bir sure hepsinin canina okur :KK51:
Akrep kediler için zararlı olabilir zaten akreplere pek de yanaşmıyorlar, hediye diye ya kuş ya fare getiriyor kediler:)))) Akrebin en iyi avcısı mirket olurdu ama o da Türkiye’de yok😬

Back
X