Akrepli ev

Mama vermeden derken ,tavuk tamam da kediler akreple beslenmez ki aç kalırlar zaten giderler o bahçeden.Mama versinler ki kedilerin ayağı alışsın ,akrep görünce de hallederler, hatta o tip şeyleri kediler ödül olarak öldürüp bırakıyor kapıya.Yoksa yiyeceğinden değil.
Bizim part time kedi her daim önünde maması ve yaş maması varken haftada 1-2 fare getiriyor :( en son sağolsun çok uğraşmamış, canlı fareyi getirip ayaklarımın dibine bıraktı ahshf
Arada çeşitlilik olarak küçük kuşlar ve elim kadar çekirge getiriyor.
Bir kere de kertenkele getirdi.
Kira ödüyor diyorum :D

Ezelden beridir koy hayatına sahibim, hayatimda akrep gormedim yahu, ciyan, yilan tamam bu arkadaslara hakimimde akrep gorsem şuracığa bayilirim.

Guney illerinden mi bahsediyoruz?

Bizim part time kedi her daim önünde maması ve yaş maması varken haftada 1-2 fare getiriyor :( en son sağolsun çok uğraşmamış, canlı fareyi getirip ayaklarımın dibine bıraktı ahshf
Yapıyorlar öyle şeyleri ,hediye getiriyor besleyene, yemezler kesinlikle.

Sarıyer’de iki yıl akrep kardeşlerle yaşadım, hatta duşta kafamın üstünden (duvarla çatının birleşimindeki bir açıklıktan) inişi gibi anılarım da var 🥲 bizim evimiz müstakil ve orman içiydi ama sizinki sıfırmış, neden olduğunu bilemedim. Bizin yaptığımız şey çatı duvar arası, kağı çerçeveleri duvarlar arası, tozluklar ve zemin arası gibi açıklık olabilecek yerleri silikonlamak olmuştu, sonra ben hamile olunca taşındık zaten, o kadar iç içeydik ki çocuk kesin tehlikeye girerdi eğer kalsaydık. Geçmiş olsun, ilaçlama işe yarar umarım.

Şehiricinde yasiyorsaniz girmez haliyle.
Sehrin disinda iki uc katli ya da mustakil evde yasiyorsaniz siz fark etmeden girer. Yilan, akrep vs olmasa bile kertenkele her yerde var. Zaten urkek hayvanlar, farkina varmazsiniz.
Hele kertenkeleler kankamız olmuştu, hiç öldürmeden bardakla yakalayıp seviyorduk, çok da tatlıydı sıpalar allah uzak tutsun 😁 mecburiyet insana neler yaptırıyor 🤷🏻‍♀️

Hele kertenkeleler kankamız olmuştu, hiç öldürmeden bardakla yakalayıp seviyorduk, çok da tatlıydı sıpalar allah uzak tutsun 😁 mecburiyet insana neler yaptırıyor 🤷🏻‍♀️
Ay eve giren kertenkeleyi kedimden kurtarayım derken hayvan korkudan kuyruğunu bıraktı. O kuyruk kendi kendine seyiriyor, ben elimde küçük kova kertenkele peşindeyim, kediler delirmiş halde falan. Evde kamera olsa görüntüsünü yayınlardım, öyle çizgi film halindeydik :D

Ay eve giren kertenkeleyi kedimden kurtarayım derken hayvan korkudan kuyruğunu bıraktı. O kuyruk kendi kendine seyiriyor, ben elimde küçük kova kertenkele peşindeyim, kediler delirmiş halde falan. Evde kamera olsa görüntüsünü yayınlardım, öyle çizgi film halindeydik :D
Ya o kuyruk bırakma hem çok korkunç hem çok üzücü 😁 usta olunca tek parça yakalamayı öğrendik biz de

Ya o kuyruk bırakma hem çok korkunç hem çok üzücü 😁 usta olunca tek parça yakalamayı öğrendik biz de
Benim gecko cinsi kertenkelem vardı senelerce. Kuyruğunu bırakmasın diye akla karayı seçiyordum. Hem biraz iğrenç görünüyor o kuyruk kendi kendine çırpınırken, hem hayvan çok güdük görünüyor :D
Eve arada girmeleri iyi aslında, örümcek falan götürüyorlar.

Benim gecko cinsi kertenkelem vardı senelerce. Kuyruğunu bırakmasın diye akla karayı seçiyordum. Hem biraz iğrenç görünüyor o kuyruk kendi kendine çırpınırken, hem hayvan çok güdük görünüyor :D
Eve arada girmeleri iyi aslında, örümcek falan götürüyorlar.
Zaten insan dostu canlılar aslımda, asla yaklaşmıyorlar hatta aşırı korkuyorlar insandan. Öyle yatak, kanepe vs. dolaşmıyorlar, duvarlarda gezip dediğiniz gibi böcek avlıyorlar ama sizin gibi evcil hayvan olarak edinmem yani 😁😁😁 bu arada anadoluda, karadenizde kertenkelenin eve girmesi iyiye işaret, bereket, bolluk, iyilik demek. Napsın garipler böyle kendilerini rahatlatmışlar hehe 🙂↔️

Zaten insan dostu canlılar aslımda, asla yaklaşmıyorlar hatta aşırı korkuyorlar insandan. Öyle yatak, kanepe vs. dolaşmıyorlar, duvarlarda gezip dediğiniz gibi böcek avlıyorlar ama sizin gibi evcil hayvan olarak edinmem yani 😁😁😁 bu arada anadoluda, karadenizde kertenkelenin eve girmesi iyiye işaret, bereket, bolluk, iyilik demek. Napsın garipler böyle kendilerini rahatlatmışlar hehe 🙂↔️
Ben sürüngenleri çok severim. Elimden gelse bahçeden yılan yakalayıp eve getiririm :D :D

keşke şu şehirleri söyleseniz de yüreğimiz ağzımıza gelmese
heryerde var. daha yeni sevgilim leventte isyerindeki bahçenin agacinin dibinde bulmus, kutulamis binanin dışına birakmisti akrebi.
biz de levente yakiniz yillar once bizim apartmanda da cikmis komsuda, ilaclama gelmisti.
yilan da benim bildigim büyükcekmece tarafında cok var. hatta biryere kampa gitmistik, varinca yorumlari okudum herkes yilan görmüş. cocugiyla yilan izlemeye gelenler bile varmis. "yilanlarin öcü burada çekilsin" diye yorum bile gördüm , cok güldüm sonra baska bir yere gittik.
kertenkele, fare desen heryerde var bizim sehrin göbeğinde bahcemizde görüyorum kertenkeleleri. fareyi de 2 kere kedi getirdi birakti paspasimizin ustune.
aslinda hayatin dogal akışında oldugu icin bence yok olmasinlar iyice. çünkü besin piramidi denen sey var. o onu yiyor bu bunu yiyor bir denge sağlanıyor yani. tabii evin icine girmesin...
eskiden ne guzel kirecle badana yaparlardi evlere, bir de maviye boyarlardi. hem kirece hem maviye hasere gelmezdi. boyle kadim cozumleri vardi insanlarin

(videonun kokusu var)

Akrepli ev diyince Yasak Elmada Yıldızın son kocası Doğanın eski ve gizli metresi Julianın Yıldızın ölmüş kocası Çağatayın metresinin dayısı aynı zamanda gizliden Yıldıza yanık Enginin villasında kalan ablası Handana gözdağı vermek için yardımcısı Aslana Enginin çalışanı Gönül hanımı yoldan çıkarttırıp onu koliyle zehirli akrebi eve sokması için ikna edip rüşvet verdikten sonra yanlışlıkla Yıldızın kardeşi Zeynebin kocası Engini sokturup öldürmesi aklıma geldi 🥺 Ah be ne güzel günlerdi :KK200:

Son düzenleme:
İstanbul'un göbeğindeki aparmanda, 3. Kattaki dairemizde akrep var bizim de. İstanbul'da da akrep vardır bu arada ama öldürücü değildir. Bizim nereden geliyor, çatıdan maalesef. Her yere sineklik takıldı, o kısmen fayda etti. Kaç kere ilaçlattık, kokularla evi sildik, neler neler yaptık ama asla tamamen bitmedi. En son onlarla yaşamaya alıştık. Gece uyumadan yastık altına, sabah kalkınca yere bakarız bahardan sonbahara kadar. Ayakkabıları bir ters çevirip silkeler öyle giyeriz. Başta taşınalım dedik ama vazgeçtik, ailem hâlâ o evde, bugüne kadar kimseyi sokmadılar.

Benimkisi getirip evin içine canlı fare bıraktı 😑
1752886876008.webp

ayyyy çok kötü huylandım konuyu okuyunca Allah kolaylık versin düşüncesi bile korkunç sadece yürürken tetikte olmayı bırak uyku uyuyamam sanırım :( muhtemelen başta dışardan gelmişlerdir ama bu kadar çok görüldüğüne göre demek ki bir yere yuva yapmışlar. apartman içinde bir yer olabilir. banyo camları açıksa oradan geliyor olabilir. normal pencereden geldiğini düşünmüyorum ben bu kadar akrebin

Back
X