Akşam için yardım

mini_minik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2012
377
0
0
İzmir
Kızlar biliyorum bu konu buraya açılmamalı ama çoğunluk buraya baktığı için yazmak istedim..
Akşama misafirlerim var ve köfte kızartma pilav düşünüyorum..Yanına rus salatası ve mantar biber sote yapsam gider mi dersiniz?? Ya da ne yapabilirim?
Böreğim de var..

Son düzenleme:
tatlım misafirin yakın arkadaşlarınsa zaten her türlü gider burada misafirin konumu önemli aile büyükleri ise bu menü olmaz gibi.

Kızlar biliyorum bu konu buraya açılmamalı ama çoğunluk buraya baktığı için yazmak istedim..
Akşama misafirlerim var ve köfte kızartma pilav düşünüyorum..Yanına rus salatası ve mantar biber sote yapsam gider mi dersiniz?? Ya da ne yapabilirim?
Böreğim de var..

benim de kayınvalidemler gelecek akşama. Çalıştığım için çok çeşidim yok ama mercimek çorbası, fırında mangal tadında tavuk bagetler ve pilav yapmayı düşünüyorum. Salata olarak patates püresi ve kemalpaşa olmaz mı? Senin menü de güzel. Afiyet olsun :)

Aile büyükleri değiller apartmandan iki farklı aile. Mercimek çorbası, pilav köfte börek salata etimek tatlısı.<br>Ama tabak boş kalır diye birşeyler yapmak istiyorum yanına
Köfteyi izmir köfte gibi mi yapsam patatesle??

Son düzenleme:
Bence yanına çorba da yapmanız gerekir:)
benimde yarn misafirlerim var menüm : Domates çorbası, taze fasulye, fırında tavuk pilav
ortaya ise buzlukta dolma ve içli köftem var bir de içli köfte onları koyucam. Semizotu salatası.
Tatlı olarak da baklava yufkasından bırma tatlısı yapıcam.
Belki fikir olur diye yazdım:)

Bence yanına çorba da yapmanız gerekir:)
benimde yarn misafirlerim var menüm : Domates çorbası, taze fasulye, fırında tavuk pilav
ortaya ise buzlukta dolma ve içli köftem var bir de içli köfte onları koyucam. Semizotu salatası.
Tatlı olarak da baklava yufkasından bırma tatlısı yapıcam.
Belki fikir olur diye yazdım:)

Ahh canım onlar beni aşar valla içli köfte burma tatlısı falan ben daha yeni gelinim yeni yeni alışıyorum yemeğe :1:
Çorbam var zaten mercimek çorbası

Sanki az gibi canım sen bilirsin yinede..
Dün akşam arkadaşlarımız vardı bizde 3 çift
Yoğurt çorbası
karnıyarık
bezelyeli pilav, kızarmış tavuk baget
Börek
sarma
kırmızı biber közleme
salata
kadayıf tatlısı ve dondurma
inan yemeklerimden de sadece karnıyarık ve sarmadan kaldı biraz.. yeniliyor yani :6:

Son düzenleme:
Aile büyükleri değiller apartmandan iki farklı aile. Mercimek çorbası, pilav köfte börek salata etimek tatlısı.<br>Ama tabak boş kalır diye birşeyler yapmak istiyorum yanına
Köfteyi izmir köfte gibi mi yapsam patatesle??

canım ben köfteyi patatesle fırında pişiriyorum üzerine çıkarmaya yakın domates rendesi döküyorum öylede biraz pişiyor. en son üstüne kaşar rendesi koyuyorum çok güzel oluyor sunumuda.
patlıcan ezmesi yaparım bide sofralarımın vazgeçilmezi.
ayrıca evde havuç varsa rendele yağda öldür. biraz soğuyunca sarımsaklı yoğurtla karıştır. ortaya koyabilirsin hem basit hem çeşit görünür hemde lezzetli oluyor. benim önerilerim bunlar.

Sanki az gibi canım sen bilirsin yinede..
Dün akşam arkadaşlarımız vardı bizde 3 çift
Yoğurt çorbası
karnıyarık
bezelyeli pilav, kızarmış tavuk baget
Börek
sarma
kırmızı biber közleme
salata
kadayıf tatlısı ve dondurma
inan yemeklerimden de sadece karnıyarık ve sarmadan kaldı biraz.. yeniliyor yani :6:
Geçen ben de çok çok yapayım dedim. hiç yenmedi herşeyden çok çok kaldı israf oldu bir sürü.. Şimdi doyuracak kadar yapayım diyorum :18:

Son düzenleme:
canım ben köfteyi patatesle fırında pişiriyorum üzerine çıkarmaya yakın domates rendesi döküyorum öylede biraz pişiyor. en son üstüne kaşar rendesi koyuyorum çok güzel oluyor sunumuda.
patlıcan ezmesi yaparım bide sofralarımın vazgeçilmezi.
ayrıca evde havuç varsa rendele yağda öldür. biraz soğuyunca sarımsaklı yoğurtla karıştır. ortaya koyabilirsin hem basit hem çeşit görünür hemde lezzetli oluyor. benim önerilerim bunlar.

Patlıcan ezmesini közleyerek yapıyorsun değil mi fırında mı közlüyorsun??

Geçen ben de çok çok yapayım dedim. hiç yenmedi herşeyden çok çok kaldı israf oldu bir sürü.. Şimdi doyuracak kadar yapayım diyorum :18:

valla bence fazla olsun eksik olmasın. ben bi kere öyle düşündümde rezil olmuştum misafirler yanında iki kişi daha getirdi. yap sen bence..

Kişi sayısına göre yap canım.. Mesela ben 8 adet karnıyarık yaptım ki 8 kişiydik yine de kaldı yemeyen oldu.. pilavımı büyük bardakla 1.5 bardak yaptım tamı tamına yetti.. Çorbamı 400gram kadar yoğurttan yaptım hiç kalmadı o da.. böreğim de kalmadı kişi sayısına göre olsun çeşit çok ama azar azar :51:

Bence menünüz yeterli. Arkadaşın dediği gibi közlenmiş patlıcan, sizin dediğiniz soğuklarıda ekleseniz tam olur.

Back
X