Akşam yemeği mevzusu

sapkali

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2016
1.395
1.227
133
Hayrlı bayramlar herkese.Derdim basit ama çeşitleri hep olagelen birşey.

Bir ay kadar önce erkek Kardeşim nişanlandı.Bugün gidip nişanlısını aldı(Bir saatlik mesafeden).

Annemlerde toplu bir kahvaltı yaptık.Saat 13.30 civarı annemlerden çıkarken annem dedi ki aslında yemeğe sen alsan güzel olur.Benm gelinimizin geleceğinden de gece 23 gibi haberim oldu.

Anne hazırlığım yok,düşünmedim bile dedim.Bi iki iyi olurdu güzel olurdu dedi.(Ben aniden buraya taşındım.Eşim genelde harekatta,annesinin alt katındayız.Annesinde Beraber yiyip içiyoruz.)

Uzadı galiba,sen yapamaz mısın dedim ayarlarım dedi.Bişey demedim artık.Dünden belki haberim olsa olurdu,ona göre hazırlık yapardım,alışveriş yapardım.Zaten yiyecekleri ne vs dedi ama hazırlığın 2 kişisi olmaz ki,onları alıp ailemi çağırmayacak değilim.

Yanlış mı yaptım :/ Sürekli son an emrivakisi yoruyor.

2 yaşında gece gündüz uyumayan,genelde ağlayan bir kızım var.İlk kez geleceği için de afalladım.

Benm hazırlık yapmam demek ya kv çoçuğa bakması ya da yemekleri yapması demek.Birini bağlıyor kesin

Emrivakiyi anneniz yapmis, gelinlik bi durum yok. 2-3 cesit hazirlamak 1 saati bulmaz bence

Akşam için dısarda bir yemek daveti yapsanız nasıl olur.Ben misafir geldiginde sabah kahvaltıyı evde yapıp akşamda disarda yemege götürüyorum böyle ani durumlarda.Hem sorumlulugumu savıyorum hem de biraz hava almış gezmis oluyoruz.

Bence iyi yapmışsınız. Size çağıracaksınız diye bir şey yok. Gece kalıyorsa sabah kahvaltıya çağırın yarın için. Gelinin haberi bile yokmuş zaten.

Kendinizi strese sokmayın.

Bu da geldi aklıma eşim şehir dışına çıktı kahvaltıdan erken kalkıp,bi arayıp söyleyeyim diyorum

Geldi aklıma ,eşime ulaşabilirsem söyleyeceğim.Yapısı ve mesleği gereği planlı olmak istiyor.Şaşıracak,annen yemeğe alın demiştir diyecek.

Aslında bu dert bile değil ani olunca ben panik yapıyorum.Herşey düzgün olsun ,ev tertemiz olsun eksik olmasın derken

Aslinda alabilirdiniz. Dert olacak bir konu degil diye dusunuyorum. Aksama cok var daha. En basitinden bir corba , firinda patatesli tavuk , pilav, salata yanina da ayran yapardiniz. Bunlar 1 saatini almaz insanin.

Aynı gün haberim olan yemekli misafiri ben agirlayamam. Evi hangi ara temizleyim yemeği hangi yapayım çocuğa hangi ara bakayım. Benim harcim değil. O yüzde ben size hak verdim. Ertesi gün kahvaltıya cagirin veya da anneniz yemekleri yapsın siz evi derleyin gelirken yemekleri getirsin

Ne kadar düşünceli bir annesiniz
Kızınız şanslı

Aslinda alabilirdiniz. Dert olacak bir konu degil diye dusunuyorum. Aksama cok var daha. En basitinden bir corba , firinda patatesli tavuk , pilav, salata yanina da ayran yapardiniz. Bunlar 1 saatini almaz insanin.

Arada kalıp sonra da pişman oluyorum evet.Çok zor değil.3 gün şehir dışındaydık,Arife günü gelip köye gittik kurban için.O arada eve bakamadım.Eşim araziden geldiği için çokça eşya ile geldi.Bir de beraber gittiğimiz kısa tatil eklendi.Şöyle sakin tek düze hayatım olamadı.Hep acelem işim var zorlanıyorum .

Bi de şu var yaklaşık 19 aydır eşim arazide.Eşim yokken geldiklerinde anne çaya bize getir vs dedim.Olmaz uygun değil başka zaman dedi.Adam zorla iZin alıp geliyor annem bizden habersiz bizim evde plan yapıyor.

Bu zaman zarfında biz toplasak 3 ay görüşemedik çekirdek aile olarak.

Ben de aynı düşünce ile şaşırıp istemedim.Zorlanıyorum gerçekten.Evin gene üstünden geçmem gerek.Başladım yapıyorum şimdi.Çağırmadım ama heralde çağıracağım.Annemin yemek yapıp getirme gibi bi durumu yok,gelmez aklına.

Öyle evet.Benm annem kendi evine almaz da günüm olunca bazen belki bi çeşit yapar.Rica ederim çocuğu alırlar,o da baya rahatlatır.

Emrivaki sevmem gerekte yok anne bile olsa herkesin kendi düzeni var ,
Sorun yok

Alsanız olur diyenlere şaşıyorum ben ya.

Yemeğin nerde yendiğinin o kadar önemi var mı?

Son anda neden kendinizi boş yere bu kadar zahmete sokasınız?

Şartlar uygun olsa (muhtemelen temizlik sizde, alışveriş sizde, çocuk bakımı başkası ilgilenecek olsa bile apayrı) tamam zorlayın ama şu durumda hiç gerek yok, iyi yapmışsınız kafanızı bulandırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…