Emrivakiyi anneniz yapmis, gelinlik bi durum yok. 2-3 cesit hazirlamak 1 saati bulmaz benceHayrlı bayramlar herkese.Derdim basit ama çeşitleri hep olagelen birşey.
Bir ay kadar önce erkek Kardeşim nişanlandı.Bugün gidip nişanlısını aldı(Bir saatlik mesafeden).
Annemlerde toplu bir kahvaltı yaptık.Saat 13.30 civarı annemlerden çıkarken annem dedi ki aslında yemeğe sen alsan güzel olur.Benm gelinimizin geleceğinden de gece 23 gibi haberim oldu.
Anne hazırlığım yok,düşünmedim bile dedim.Bi iki iyi olurdu güzel olurdu dedi.(Ben aniden buraya taşındım.Eşim genelde harekatta,annesinin alt katındayız.Annesinde Beraber yiyip içiyoruz.)
Uzadı galiba,sen yapamaz mısın dedim ayarlarım dedi.Bişey demedim artık.Dünden belki haberim olsa olurdu,ona göre hazırlık yapardım,alışveriş yapardım.Zaten yiyecekleri ne vs dedi ama hazırlığın 2 kişisi olmaz ki,onları alıp ailemi çağırmayacak değilim.
Yanlış mı yaptım :/ Sürekli son an emrivakisi yoruyor.
Evet ,Zaten annemden bahsediyorumEmrivakiyi anneniz yapmis, gelinlik bi durum yok. 2-3 cesit hazirlamak 1 saati bulmaz bence
Bu da geldi aklıma eşim şehir dışına çıktı kahvaltıdan erken kalkıp,bi arayıp söyleyeyim diyorumAkşam için dısarda bir yemek daveti yapsanız nasıl olur.Ben misafir geldiginde sabah kahvaltıyı evde yapıp akşamda disarda yemege götürüyorum böyle ani durumlarda.Hem sorumlulugumu savıyorum hem de biraz hava almış gezmis oluyoruz.
Geldi aklıma ,eşime ulaşabilirsem söyleyeceğim.Yapısı ve mesleği gereği planlı olmak istiyor.Şaşıracak,annen yemeğe alın demiştir diyecek.Akşam için dısarda bir yemek daveti yapsanız nasıl olur.Ben misafir geldiginde sabah kahvaltıyı evde yapıp akşamda disarda yemege götürüyorum böyle ani durumlarda.Hem sorumlulugumu savıyorum hem de biraz hava almış gezmis oluyoruz.
Anneler böyle şeylere bayilir zaten. Hepsi yapar :))Evet ,Zaten annemden bahsediyorum
Ne kadar düşünceli bir annesinizbence gerek yok...ben kızıma gelecekleri bile kendi evime yönlendiriyorum...çocukla misafir ağırlamak çok zor...uykusu falan rutini değişti mi çocuklar çok huysuzlanıyor...ne gelen anlıyor misafirlikten ne ev sahibi...
Aslinda alabilirdiniz. Dert olacak bir konu degil diye dusunuyorum. Aksama cok var daha. En basitinden bir corba , firinda patatesli tavuk , pilav, salata yanina da ayran yapardiniz. Bunlar 1 saatini almaz insanin.
Aynı gün haberim olan yemekli misafiri ben agirlayamam. Evi hangi ara temizleyim yemeği hangi yapayım çocuğa hangi ara bakayım. Benim harcim değil. O yüzde ben size hak verdim. Ertesi gün kahvaltıya cagirin veya da anneniz yemekleri yapsın siz evi derleyin gelirken yemekleri getirsin
bence gerek yok...ben kızıma gelecekleri bile kendi evime yönlendiriyorum...çocukla misafir ağırlamak çok zor...uykusu falan rutini değişti mi çocuklar çok huysuzlanıyor...ne gelen anlıyor misafirlikten ne ev sahibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?