Akşam yemeği

Seslisesli

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2017
88
72
18
Selam bayanlar beni de alın aranıza Eşim hep et,balık,tavuk bunlardan birinin yanında pilav ve çorba yer ama ben sıkılıyorum her akşam bunları yapmaya günde 1 çeşit bile olsa seçmem yerim ama 3 senedir böyle sorun edecek bir şey değil belki ama bunları yese de çok zayıf zaten bu akşam şehriye çorba yaptım yaprak sarmam vardı. Salata yoğurt azıcık yedi gitti. Çok yemek seçiyor bunaldım. Bi de çalışıyorum ve küçük bebeğim var

vala koca/çocuk yemek seçiyor diye kendini paralayan kadınları anlayamadım. ben bir yandan çalışayım, bir yandan yemek yapayım yemesinler. e zıkkım yesinler o zaman. kocam da oğlum da yemezse hiiç kafama takmam aç yatarlar. onlar yesin diye kendimi paralayamam.
kocam yemek seçmez ama bazen sebze var et yok diye yemez. annesinden alışmış doymadım diyince kendini paralayan kadına benim umrumda olmaz. onun için alıştı yaptığım yemeği beğenmiyorsa gidip kendine yumurta kırar, tost yapar vs.
oğlan da yemicem diyince tamam yeme diyorum aç kalıyor 1 saat sonra anne yicem diyip geliyor.
kocalarınızı anaları gibi arkasında dönen kadınlara alıştırmayın.

Beğenmemek gibi değil de her akşam aynı şeyler istiyor ben de ona uyuyordum ama koca adam zaten onları yese de değişmiyor. Aynı kilo da zayıf bayağı. Bunaldım aynı şeyleri yemekten. Şu an izindeyim bebekten dolayı

Ayni durum bende de var. Benim kv düzenli yemek pişiren bir kadın değil.
Bende bu yüzden ilk baştan beri; yemeğe özen gösterdim ama eşimde fena alıştı. Beklenti yükseldi yani.

Çorba,etli ana yemek, zeytinyağlı, pilav, salata, yoğurt, tatlı.
Lokanta gibi.
Eksiksiz fazla fazla çeşit çeşit yaparım.
Nasıl alıştırırsan öyle gidiyor. Şimdide sıkıntısını ben çekiyorum maalesef. Herşeyi seçiyor. Senin gibi bende sıkıldım.
Bu aralar daha az çeşit yapmaya başladım. Yavaş yavaş alıştırayım diye.
Sende ağırdan al canım, yavaş yavaş alışsın. O zaman seçmez.

Ayni durum bende de var. Benim kv düzenli yemek pişiren bir kadın değil.
Bende bu yüzden ilk baştan beri; yemeğe özen gösterdim ama eşimde fena alıştı. Beklenti yükseldi yani.

Çorba,etli ana yemek, zeytinyağlı, pilav, salata, yoğurt, tatlı.
Lokanta gibi.
Eksiksiz fazla fazla çeşit çeşit yaparım.
Nasıl alıştırırsan öyle gidiyor. Şimdide sıkıntısını ben çekiyorum maalesef. Herşeyi seçiyor. Senin gibi bende sıkıldım.
Bu aralar daha az çeşit yapmaya başladım. Yavaş yavaş alıştırayım diye.
Sende ağırdan al canım, yavaş yavaş alışsın. O zaman seçmez.

Ya o biraz da yapı meselesi keşke umursamayabilsem belki sizlerle konuşursam başarabilirim diye geldim. Kafaya takmamaya başarabilsem her şey olacakta işte başaramıyorum.

o zaman karma yemekleri deneyin, herkesin gonlu olsun.

ben de esim surekli et et et deyince sinir olurdum ama kucuk sipalar da etci ciktilar :işsiz:
mecburen cogu sebze yemegine et katiyorum.
ispanagi yumurtali, kapuskayi kiymali, sebzeli noddlei da tavuklu :silah:

Yemek seçiyorsa kendi yapsın.
Şikayet etmiyorsa dert etme.

Sorun sürekli aynı yemek istememenizse köfte yaptığınız zamanlarda 1 porsiyonluk ayırıp buzluğa atın.
Kendi istediğiniz yemeği yaptığınız gün köfteyi pişirin yesin.

Hem çalışiyorsunuz hem cocugunuz var eşiniz hala balığın yanındaki çorbanın derdindeyse beyefendi bir zahmet kalkıp kendi yapsın sizde yiyin o da yesin

Misafir yoksa ya da Ramazan değilse ana yemeğin yanına çorba yapmam. Daha neler. Pilav yemek salata/cacık yeriz. Canım istemişse bir de tatlı yaparım belki yoksa Çay yanına abur cubur. Eşim garibim yemek seçen bir adam değil ama pilav+yemek sever ben de öyle. Yuvarlanıp gidiyoruz. Sürekli yeni ve pratik yemek tarifleri araştırırım. Hem değişiklik olur hem yeni lezzetler kesfederim.

Eşim de yemek yanına pilav-makarna isterdi. İsterdi diyorum çünkü yapamam her zaman. Şimdi tek çeşit yemeği bulduğuna şükreder. Etmeli de bebeğim var çünkü. Ben de ücretsiz izindeyim. Evlendiğimizden beri de böyle yapıyoruz. Bu demek değil ki yemeğim güzel olmaz ya da misafir sofrası kuramam. Zamanım olmuyor.
Yoğurt turşu falan istiyorsa çıkarır gelir.
Salata ben severim iki üç günde bir yaparım.
Çorbayı oğlum için yapıyorum ama sadece mercimek yediği günler çok yaparım biz de yeriz.

Yapmayın bunu kendinize çok zor çünkü.
Yapmak belki on beş dakika gibi geliyor ama tenceresi bulaşığı falan zor olabiliyor. Bazı yemeklere çok yakışır sizin de canınız çekerse o zaman yaparsınız.

Madem hergün aynı tür şeyleri yiyor koca tencere çorba yap 2 3 gün gitsin.
Tavuğu da sosla yemek saatinden yarım saat önce kızart ya da at fırına oldu bitti.
Her gün çorbayla uğraşma.
Kendin de ne istiyorsan onu pişir ye.
Ona uymak zorunda değilsin.

İnsanın kocası ile çocuğu arasında bir fark olmalı. Kendini evin küçük çocuğu sanan kocaları ve kocasını küçük çocuğu gibi görüp bakmaya çalışan kadınları inanın anlayamıyorum. 3 yıllık evliyim. İkimiz de çalışıyoruz. Hiçbir zaman kocama bakma zorunluluğu hissetmedim, kocaman adam ya adam. Yaşça da büyük üstelik. Yemeği beraber yaparız, sabah kalktığımızda ben hazırlanırken ütüsünü kendi yapar. Çamaşırları makineye atıp gayet güzel çalıştıradabilir. Temizliği de beraber yaparız. Bende olanın aynısı iki kol, iki el, iki bacak onda da var. Hatta benden de beceriklidir eli. Erkektir yapamaz diye birşey yok kusura bakmayın bizden becerikliler özellikle yemek konusunda.. Bunun aksi hayat arkadaşı olmuyor çocuğun oluyor zaten. Beyefendinin önüne yemeğini koyduğunuz yetmiyor beğenmiyor birde. Seçiyor falan. Bu kadar taviz vermeyin. Verecekseniz de şikayet etmeyin. :KK12:

Benim eşim de öyle çalışan bir kadın olduğum için yemeği yaptım mi çok yaparım, çorbayı da öyle her gün yeni bir şey yapmam aynı menüyü iki gün yediğimiz olur, ağzının ucuyla söylenecek gibi olur senden bir farkım yok aynı saatte evden çıkıp aynı saatte giriyoruz ben üstüne bir de yemek yapıyorsam iki gün aynı yemeği de yiyiver ha yemeyeceğim dersen de buyur mutfak orada derim susar yer yemeğini. Kadın olmak neden bu kadar zor onun üzerine düşünüyorum cidden kaç gündür

Beğenmemek gibi değil de her akşam aynı şeyler istiyor ben de ona uyuyordum ama koca adam zaten onları yese de değişmiyor. Aynı kilo da zayıf bayağı. Bunaldım aynı şeyleri yemekten. Şu an izindeyim bebekten dolayı

Nesi aynı ?
Çorba et veya etli yemek pilav zaten olması gereken şey
Akşam yemeğinde yumurta yemek mi istiyosunuz ya da hergün aynı çorbayı pilavı mı yapıyosunuz?

• Beğen
Reactions: csi
Şimdi yatıyor başı ağrıyormuş kalkıp ekmek yedi geri yattı çay yapayım içelim dedim yok dedi yattı önceden sana ne hazırlayayım diye sorardım ama bunaldım yapamıyorum bi de sürekli gergin bi insan yemekten önce Pazar’a gittik Pazar’ın sokağında trafik sıkışıktı söylene söylene gitti. Hiç ses etmedim zabıta Pazar etrafına şerit çekmiş araba park etmesinler diye arabanın yarısını Şeritin altına soktu biz alışveriş yapıp dönene kadar ceza yemişiz ona da kızdı ben de dedim eve gelince herkesin hayatı zor insanlar mücadele ediyor en ufak biley de sinirleniyorsun her şey de olumsuza odaklanıyorsun diye eve gelince de onainirle yemek yapasım gelmedi Pazar uygun diye Pazar’a gidelim ben dedim kendi rahatına aşırı düşkün manavdan alır hep

Back
X