Akşama Ne Yemek Var ?

Evde nasıl yapıyorsunuz kardeşim bir kere evde denedi tüm evi hatta apartmanı koku aldı 🤣 marketten almıştı o dönük haldeydi galiba beğenmedik biz .
Bizimki de donuk, kayınvalidem yapmıştı evde ama ben hiç denemedim, korktum şimdi alev atmayız inşallah 😅

Eksili, nohutlu, sarımsaklı, yeşil mercimekli patlıcan yemeği .
Sebzeli salçalı tavuklu bulgur pilavı
Semizotlu cacık ve karışık turşu
Şu ekşili, nohutlu, sarımsaklı, yeşil mercimekli patlıcan yemeği adı kadar zahmet değilse tarifini alabilir miyim.. Valla okurken canım çekti hiç yemediğim şeyi

Gene evde tekim, gene yemek yok. Niye ben yalnızken yemek yapasım gelmiyor yahu.
Acaba ne hazırlasam en pratiğinden?

Gene evde tekim, gene yemek yok. Niye ben yalnızken yemek yapasım gelmiyor yahu.
Acaba ne hazırlasam en pratiğinden?
Evde varsa ton balıklı bişeyler olabilir. Mesela karabuğday ton balığı çok severim salata tarzı hazırlıyorum. Nar ekşili falan

Şu ekşili, nohutlu, sarımsaklı, yeşil mercimekli patlıcan yemeği adı kadar zahmet değilse tarifini alabilir miyim.. Valla okurken canım çekti hiç yemediğim şeyi

Aynen bende ilk duydum nasıl oluyor acaba
Adı uzun ama zahmetli değil 🤣

1 kilo patlıcanı küp küp doğruyorum.1 su bardağı yeşil mercimek ve yarım su bardağı nohut bunları önceden ıslatıp pişiriyorum.

Zeytinyağında küp küp doğranmış olduğum domates ve Kuru soğanı kavuruyorum.Daha sonra biraz salça ekleyip öyle kavuruyorum.Kup küp doğranmış olduğum patlıcanı ekliyorum ,nohut,yeşil mercimeği ekliyorum.Tuz, karabiber,toz sumak, pulbiber,kimyon limon suyu,1-2 yemek kaşığı nar ekşisi ve suyunu katip pişiriyorum.Sarimsagi piştikten sonra doğruyorum.Daha lezzetli oluyor isterseniz kavurabilirsiniz

Adı uzun ama zahmetli değil 🤣

1 kilo patlıcanı küp küp doğruyorum.1 su bardağı yeşil mercimek ve yarım su bardağı nohut bunları önceden ıslatıp pişiriyorum.

Zeytinyağında küp küp doğranmış olduğum domates ve Kuru soğanı kavuruyorum.Daha sonra biraz salça ekleyip öyle kavuruyorum.Kup küp doğranmış olduğum patlıcanı ekliyorum ,nohut,yeşil mercimeği ekliyorum.Tuz, karabiber,toz sumak, pulbiber,kimyon limon suyu,1-2 yemek kaşığı nar ekşisi ve suyunu katip pişiriyorum.Sarimsagi piştikten sonra doğruyorum.Daha lezzetli oluyor isterseniz kavurabilirsiniz
Teşekkür ederim tarif için 🎈🥰 en kısa zamanda deneyeceğim. Kuru dolmadan biliyorum, patlıcan nar ekşisi çok yakışıyor😋

Benim karnabahar surunuyo hala dolapta 😄 sabahlari cok dinc ve enerjik oluyorum burayi okuyorum her seyi canim cekiyo aksam diyorum yapcam yicem.Aksam oluyo mide bulantisi mide yanmasi basliyo gunu cubuk krakerle kapatiyorum :D canim dun sarimsakli yogurt istemisti aksam igrenmistim,simdi uyandim yine cekiyo aksama yine igrenmezsem manti yapicam 😄

Back
X