Akşama Ne Yemek Var ?

Kreması ;
1 Lt süt
1 Su bardağı şeker Kek 2 aşamalı yapılıyor.Önce 2 yumurta ,2 fincan şeker köpük haline gelene kadar çırpılır unu ve vanilyası ilave edilir.Başka bir kapta aynı işlemin kakaolusu yapılır.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yarısına kakolu yarısına beyaz kek dökülür.170 derecede 8 dakika pişirilir.Ilıyan kekin kenarına 2 adet muz konularak sıkıca rulo yapılır.Rulo halinde yarım saat dinlendirilen kek 1cm kalınlığında kesilerek çukur bir kasenin içine en tipten başlıyarak dizilir.İçerisine krema dökülür kalan kekler kremanın üzerine kapatılıp buz dolabında 1 gece dinlendirilip servis tabağına ters çevrilir.
1 Su bardağı un
25 Gr tereyağı

Yoğurtlu pirinç çorbası
Etli biber dolması(doldurup buzluğa atmıştım onlardan yapıcam,bu gün gezmedeyim gelince yapıcam İnşallah :teytey:)
Makarna
Salata

valla kızlar bugun ben hazıra konucam kayınvaldemdeyiz akşam ne var menude hiç fikirm yok ama yarın yazarım ne yapmış die
bende yarın ymk olrak
etli biber dolması doldurmayı düşünüyorum
yanınada uyduruurm bişiyler =)=)
yarın yazarım ne uydurcamıda mucukss öpüldünüzz

kuzuum biberleri doldurup buzluğa koyunca prnçlerin tadı değişmiomu ben yaprak sarıp koyyuuyorum onda sorun oljmuoda biber prinçli konmaz die biliyorum yaptınmı daha önce

dün fırında mantı yapıyordum ki muftaktaki prizlerim bozuldu aniden kalakaldım öylece mecburen ocakta yaptım.
bugün tavuk ızgara
pilav
barbunya

mercimek çorbası
var sadece bide eşim isterse eve gidince ev yapımı iskender yaparım yanına hazır kıtır ekmeklerim var dolapta istemezsede dışarda yeriz
çikolatalı pasta var bide dünden

kuzuum biberleri doldurup buzluğa koyunca prnçlerin tadı değişmiomu ben yaprak sarıp koyyuuyorum onda sorun oljmuoda biber prinçli konmaz die biliyorum yaptınmı daha önce

Canım ben daha önce boş olarak koyuyordum,ama bana böyle çok güzel oluyo dediler,ben de bu sene dolmalık biberleri doldurup öyle attım.Tadı da gayet güzel,biraz önce yedim,İstersen bi dene İnşallah memnun kalırsınopuyorumnanaktan

Bnm de eşim diyette listesine göre yapıorum çokmiyi ya zahmeti az bende ona uyuyorum
haşlanmış 3 köfte kadar tavuk
1 kase çorba
bol salata
yoğurt
3 dilim kepekli ekmek
meyve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…