Akşama Ne Yemek Var ?

uzunca bir aradan sonra tekrar yazmak çok güzel kızlar umarım herkes iyidir=)=)

bugun menumde

domates çorbası
etli biber dolması
yoğurtlu brokoli ve kereviz salatası olucak inş. =)

evet bende dün ilk defa yaptım. güzel oldu..
tarifini vereyim canım:
2 su bardağı ince bulgur(çiğköftelik bulgur olursa daha iyi olur),1 büyük rendelenmiş soğan,1 rendekenmiş domates,doluca 1 tatlı kaşığı domates,1tatlı kaşığı biber salçası,1 çay bardağı kaynar dercede su,pulbiber,karabiber,tuz
hepsini genişçe bir kaba alıp 15-20 dk yoğuruyosun. bulgur yumuşayana kadar.
daha sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz kıyılmış maydanoz ekleyip birazdaha yoğurdum. sonrada köfte şekli verdim...

tşk ederım tarif için

-çok az etli nohut (öğlenden kalma)
-kıymalı makarna
-üzerine yoğurt

evet bende dün ilk defa yaptım. güzel oldu..
tarifini vereyim canım:
2 su bardağı ince bulgur(çiğköftelik bulgur olursa daha iyi olur),1 büyük rendelenmiş soğan,1 rendekenmiş domates,doluca 1 tatlı kaşığı domates,1tatlı kaşığı biber salçası,1 çay bardağı kaynar dercede su,pulbiber,karabiber,tuz
hepsini genişçe bir kaba alıp 15-20 dk yoğuruyosun. bulgur yumuşayana kadar.
daha sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz kıyılmış maydanoz ekleyip birazdaha yoğurdum. sonrada köfte şekli verdim...

teşekkürler :71: haliyle suyu az tutup yoğurarak güzel bir kıvam çıkar ama ben ir üşengeç olarak suyu biraz çok tutup daha kısa sürede yoğurarak tembel işi versiyonunu deneyebilirim ancak sanırım.:78:

[

ben de burada bir arkadaş mönüye yazınca merak etmiştim ama arkadaşı getirmişti o arkadaşın. internette arama yapınca kısır tarifi gibi çıktı resmen.

geçen gün migrosta etsiz çiğ köfte karışımı vardı. patates püreli yazıyordu.

buradan çıkan fikir: nar ekşili kısırımdan (ama tazesoğan yerine kuru soğanla-kavrulmuş- ) yapıp kıvam katmak için de biraz patates püresi ekleyeceğim.

tabii ne zaman aşka gelirim o ayrı:1:

bizim mardinli bir komşumuz yapardı etsiz çiğ köfteyi et yerine 1 orta boy haşlanmış patates koyardı ve enfes olurdu
bak canım istedi şimdi şöyle ince lavaş arasında :56:

neyse ağzımı bir toparlarsam menümü yazacam :27:
yayla çorbası
kıymalı bol acılı lahana yemeği(nam-ı diğer kapuska)
salata

bizim mardinli bir komşumuz yapardı etsiz çiğ köfteyi et yerine 1 orta boy haşlanmış patates koyardı ve enfes olurdu
bak canım istedi şimdi şöyle ince lavaş arasında
:56:

neyse ağzımı bir toparlarsam menümü yazacam :27:
yayla çorbası
kıymalı bol acılı lahana yemeği(nam-ı diğer kapuska)
salata

kıvam olması daha kolay oluyor sanırım o pakette doğru okumuşum demek ki, benim gibi tembel çabuk yoğurur öyle:1:

ızgarada tavuk pirzola
bulgur pilavı
yoğurt çorbası
karışık salata
afyondan taze yeni geldi kaymaklı lokummmmm

Back
X