Akşama Ne Yemek Var ?

ÖĞLE
ezogelin çorba
köfte-patates kızartması
ayran
kabak tatlısı

AKŞAM
kuru fasulye
havuçlu bezelyeli pilav
turşu
cacık
kabak tatlısı

Öğlen kıymalı ve peynirli börek vardı...

Akşama ise:
Kaşarlı domates çorbası
Sebzeli sulu köfte
Bezelyeli pilav
Domates salatalık söğüş
Ayran (Eşime)
Portakal suyu (Bana)

ben bu akşama
karnı yarık ilkez yapıcam bu arada
pilav mor lahana salatası
eşim patlıcan sevmediğinden ona şinitsel bu arada inşallah becerbilirim karnıyaığı tecrübeli olan hanımlar öneride bulunursa sevinirim bu yemek hakkında

yayla çorbası
kıymalı ıspanak
yoğurtlu patlıcan salatası
ve kakaolu-tarçınlı kek..
yarın için de yeşil fasulye pişireceğim akşam ..
herkese afiyet şeker olsun..
:103:

ben bu akşama
eşim patlıcan sevmediğinden ona şinitsel bu arada inşallah becerbilirim karnıyaığı tecrübeli olan hanımlar öneride bulunursa sevinirim bu yemek hakkında

karnıyarıga bayılırım :56: canım patlıcan önemli..patlıcanların ince olsun mümkünse..değilse içi çiğ kalır bu sefer acımsı bir tat gelir ağzına..patlıcanları alacalı boyudan kes..ortadan ikiye böl.bıcakla üst kısma gelecek kısmına bir çizik at.kızart sonra o çizikleri iki çatal yardımıyla hafifçe ayır.hafifçe tuzla.patlıcanların hazır.başka bir tavada sogan et yaz olsa domates biber onları kavur.baharat tuz ekle.istersen maydonuzu bu aşamada at (ama en son iyice ölmesin) istersende içlerini doldurduktan sonra üstüne dök süs için.sonrasında hazırladıgın eti patlıcaların açtıgı kısımlarından doldur.başka bir kapta salçayı sulandır.onuda tencerene/ tepsine dök.ister fırında ister tencerede pişir.işte bu kadar:16:

Efenime söyliyim
Karnıbahar köftesi
Rus salatası
şehriyeli tarhana çorbası (benim bebeler birtek tarhana çorbası içtiğinden içine ne bulursam katıyorum:27:)
zeytinyağlı taze fasülye

sarmısaklı yoğurt da olmzsa olmazı tabi karnıbahar köftesinin.

ahanda bu kadar menüm, bitti.:81:

bugun benım menumde yogurt corbası, zeytınyaglı barbunya, yesıl mercımeklı bulgur pılavı, yogurt, marul salatası var kızlar.. herkese afıyet olsun..

-zeytinyağlı barbunya
-kısır
-belki önden tarhana çorbası

ben bu akşama

karnıyarıga bayılırım :56: canım patlıcan önemli..patlıcanların ince olsun mümkünse..değilse içi çiğ kalır bu sefer acımsı bir tat gelir ağzına..patlıcanları alacalı boyudan kes..ortadan ikiye böl.bıcakla üst kısma gelecek kısmına bir çizik at.kızart sonra o çizikleri iki çatal yardımıyla hafifçe ayır.hafifçe tuzla.patlıcanların hazır.başka bir tavada sogan et yaz olsa domates biber onları kavur.baharat tuz ekle.istersen maydonuzu bu aşamada at (ama en son iyice ölmesin) istersende içlerini doldurduktan sonra üstüne dök süs için.sonrasında hazırladıgın eti patlıcaların açtıgı kısımlarından doldur.başka bir kapta salçayı sulandır.onuda tencerene/ tepsine dök.ister fırında ister tencerede pişir.işte bu kadar:16:

prensesperi'den farklı olarak bizde patlıcanlar bütünken (ince patlıcan tabii ki) ortadan boyuna yarık açılır, bütün kızarır.

ek olarak; bir tencerede kaynar su hazırlar ve kızgın yağdan çıkan patlıcanları 2-3 dakika atarsanız, çok hafif olacaktır. ama bu mevsimde hayatta yapmayız karnıyarık, o kadar emek malum mevsimi değil boşa gitmesin diye :78:

vallahi bu akşam bulgur pilavı salata yanında turşuyla geçiştirdim. :9: her gün ne yemek yapacağımı şaşırıyorum. benim kız beğenmedi tabi mecbur et pişirdim ona :19:

menümüzde ıspanak kavurmasııı
musakkaaa pirinç pilavıı
yogurt sütlaçç

bide sarmaaa muzlu yaşpastaa hazırrr :1:

Back
X