Akşama Ne Yemek Var ?

yayla çorbası
patatesli - kıymalı gül böreği
kereviz salatası

tatar (sarımsaklı yoğurtlu makarna)
yanına ne yapacağımı bilmiyorum, fikri olan paylaşırsa çok sevinirim :44:

makarnayla salata guzel gıder bıde corba olursa(domates,mercımek gıbı,)tamamdır sımdıden afıyet olsun

tam da ben salatayı düşünmüşüm , teşekkürler canım, çorba eşim pek sevmiyor ama salatayı kesinlikle yapıcam

maklubenin tarifini yazar mısın derincim canım..
makbule gibi :86:

Tatlım hemen yazıyorum. Ben normalde tariflerde verildiği gibi yapmıyorum...

2 tavuk but
1 orta patlıcan
2 3 tane biber
2 domates
Azıcık salça
1 kase pirinç

Pilav yapacağım tencerede domates ve salçayı kavuruyorum. Başka bir tavada önce patlıcanları kavurup domatesin üzerine diziyorum. Sonra da biberleri kavurup patlıcanların üzerine diziyorum. Tavuğu haşlayıp onları da üzerine koyup pirinci döküyorum. Altını açıp tencere ısınınca suyunu koyuyorum. Tuzunu ayarlıyorum. Karabiber atabilirsin istersen. Pişince de küçük bir tepsinin içine ters çeviriyorum pilavı bu kadar

hem de lezzetinin yanı sıra görsel bir şölen oluyo demekki bu pilav
''yeme de yanında yat makbile pilavı'' ismi
bende bi ara özbek pilavı tarifi yazayım bari,o da hem şık hem lezizdir..

teşekkürler derincim kuzum

benim bildiğim etle ve patatesle yapılıyor aynı şekilde, ama buda ddeğişikmiş.
bizimde akşam yemeğinde lahana sarma ve pilav var, kayınvalidem yapacak biz yiyecez

maklubeyi ben çok severim ama denemek nasip olmadı daha, şöle 10 kişi olucaksin ki tadı çıksın, tepsiye salata ve yoğurtları sıralıycan görsel şölen gerçekten...

Ne demek rica ederim tatlım
Görüntüsünden ziyade tadına bayılıyorum...
patlıcan ve biber yemememe rağmen süper yani

benim bildiğim etle ve patatesle yapılıyor aynı şekilde, ama buda ddeğişikmiş.
bizimde akşam yemeğinde lahana sarma ve pilav var, kayınvalidem yapacak biz yiyecez

Değişik şekillerde yapılıyor ben böyle öğrendim böyle yapıyorum :)

maklubeyi ben çok severim ama denemek nasip olmadı daha, şöle 10 kişi olucaksin ki tadı çıksın, tepsiye salata ve yoğurtları sıralıycan görsel şölen gerçekten...

Tabiki kalabalıkla daha güzel oluyor canım...
Ama eşim de ben de çok sevdiğimiz için iki kişi için de sık sık yapıyorum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…