Akşama Ne Yemek Var ?

MALZEMELER
1 kilo çiriş otu
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı pirinç
Tuz,1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı salça veya 2 adet domates
YAPILIŞI
Çirişler resimdeki şekildeki gibi ayıklanıp yıkanır. Soğanlar yemeklik doğranır havuçlar istenen şekilde doğranır , sıvıyağda soğanlar ve havuçlar penbeleşene kadar kavrulur, 1 tatlı kaşığı salça veya domatesler doğranıp eklenerek biraz kavrulur, çirişler eklenir bir iki çevrilir pirinçler tuzu ve şekeride ilave edilerek, sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır, pirinçler piştimi çirişler çabuk piştiği için ateşten alınır üzerine limon sıkılarak soğuk servis yapılır.

mesela :44:

tadını merak ettim şimdi iyice

buldummmm
rus salatası
tavada yufkayla yapılan pratik börekten
kola

yeter çalışan bayana çok bile

rus salatasinda mayonez yokmu bacim nasil yiyeceksin hamis, hamis

mayonezdeki cig yumurta oldugu icin hamilelere yasak bende cok seviyorum rus salatasini ama artik yemiyorum.sen yazinca nasil canim cekti anlatamam.

rus salatasinda mayonez yokmu bacim nasil yiyeceksin hamis, hamis

mayonezdeki cig yumurta oldugu icin hamilelere yasak bende cok seviyorum rus salatasini ama artik yemiyorum.sen yazinca nasil canim cekti anlatamam.

aaa evet çiğ yumurta var hiç düşünmemiştim bunu. ama hiç yediklerime dikkat etmiyorumki canım ne isterse yiyorum kilo problemim yok diye abarttım olayı.

aaa evet çiğ yumurta var hiç düşünmemiştim bunu. ama hiç yediklerime dikkat etmiyorumki canım ne isterse yiyorum kilo problemim yok diye abarttım olayı.

icerisinde cig yumurta olan urunler,mayonez ve bazi dondurma cesitleri,pasta kremalari, tiramisu gibi hamilelere zararli canim doktorum soyledi ve heryerde yaziyor.yumurta pismedigi icin mikrop kapma riski oluyormus,hergun 1 yumurta yiyorum ama iyice pisiriyorum rafadan felanda yemiyorum.

yayla çorbası
bulgurlu pırasa yemeği
soslu makarna(yapsammı acaba diye düşünmekteyim hala)
fasülye turşu kavurması
mısır ekmeği
yoğurt

bende çiriş otunu nohut ve mercimekle sulusunu yapıyorum öok güzel oluyor.
bu günkü menüm
barbunya
etli sarma dünden
etli patates
turşu
cacık

çorba (ne çorbası yapacağıma henüz karar vermedim)
hamsi tava
mevsim salatası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…