Akşama Ne Yemek Var ?

somatesli biberli yemiştim bi kere güzeldi nasıl yapılır o ? Bide eşim poşette sevmiyo kiiiiii :44:

nasıl seviyosa öle yap madem tatlım
pilava gelince ben tarif edeyim sen malzemeyi kendinize göre ayara şekerim olur mu
önce kuru soğanı ve bolca yeşil biberi normal yemek yapar gibi kavur yağını iyi ayarla ama bulgur yağı sever çünkü o arada bolca domates rendele bol olursa güzel olur biberler kavrulunca domatesi ekle suyunu çekene kadar pişir sonra bulgurunu ilave et 1 dakika falan oluşan harçla bulguru çevir ocakta sonra suyunu ekle suyunu çok veya az katma ama tadına bakıp ekleme yapabilrsin tuzunu baharatını koy orada kısık ateşte pişir cnm afiyet olsun şimdiden

Kızlar ben yeni evliyim bana da bi fikir verin soslu parça tavuğum var dolapta fırında nasıl yapim ben onu?

BİDE BULGUR PİLAVI NASIL LEZZETLİ OLUR NASIL YAPILIR?

canım ben bulgur pilavını söyle yapıyorum.1 su bardagı 2 kişi için ideal.

1 su bardagı kaynar suyu bir tencereye alıyorum.içine az sıvı yag tuz.1 tablet bulyonun 3 te birini koyuyorum.hepsini suya karıştırıyorum.üzerine 1 su bardagı pilavlık bulguru döküp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.kavlu kagıt kapatıp 10-15 dk dinlendiriyoruz.ayrı bir tavada tereyag ve toz kırmızı biberi kzıdırıp pilavımızın üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.harika oluyor.artık sebzeli yapmıyorum desem yeridir.pilavın aslı fazla su koyulup süzdürülmesitle oluyormus ama öyle hiç denemedim ben.

Ne kadar güzel bi şeydir bu ... Hiç tanımadığın bi insan için vakit ayır yorum yaz yardımcı olmaya çalış allah sizlerden razı olsun teşekkür ederim hepinize afiyet olsun çokkk keyifli bi akşam olur inşallah şimdiden afiyet olsun...

Dolaptaki bütün sebzeleri pişirdim.Eşim gelsin bakalım hangisini canımız isterse...
Zeytinyağlı barbunya
Etli bamya - Pilav
Kabak biber karışık dolma
Patates salatası
Yoğurt
Karpuz

Kızlar ben yeni evliyim bana da bi fikir verin soslu parça tavuğum var dolapta fırında nasıl yapim ben onu?

BİDE BULGUR PİLAVI NASIL LEZZETLİ OLUR NASIL YAPILIR?
ben de şöyle yaparım :)
1 soğan, 2 yeşil biber, 1 kırmızı biberi güzelce kavururum.. (becel'le) tuz eklemeyi unutma :)
sonra 3-4 kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domatesi eklerim kavururum yine
en son, yıkanmış 1 su bardağı bulguru ekler biraz daha kavururum :)
sonra da 1,5 su bardağı su ekler pişmeye bırakırım :) bukadar
kavurduğun sebzelerinin içine küp küp doğranmış patlıcan da ekleyebilirsin, öyle de süper olur :))

valla bende bulguru sebzeli severim benimkide şöyle:

az yağ koyup düdüklü tencereye 1 orta boy soğan,4-5tane yeşil biber kavuruyorum sonrada 2orta boy domatesi kabuklarını soyduktan sonra katıyorum içine azcık daha kavurduktan sonra üstüne 1 su bardağı yıkanmış bulguru katıyorum üzerine 2 su bardağı(bulguru kattığın bardakla) su ekleyip tuz atıyorum yarım çorba kaşığı salça katıp kapağını kapatıyorum, düdük ötmeye başladığı andan itibaren 3-4 dakika sonra altını kapatıyorum bi 10dk açmadan bekliyorum ama hemen açtığımda oluyo ama bekleyince demlenmiş daha güzel oluyo afiyet olsun muhteşem bi tat

ben bugun süzme mercimek çorbası bide etli yaprak sarma yaptım.yanınada salata yaptım mı ohh miss gibi yeriz..

Taze Fasulye (difirizden çıkardım, tatil dönüşü alışveriş yapamadık daha)
Pirinç Pilavı
Ayran
Biraz da etsiz çiğ köfte alacak eşim bugünlük menümüz bu kadar

annem -
tavuk ızgara
mücver
kıymalı bezelye yemeği
salata
yapmış
karpuz da vardı :))

Dün mangalla yırttık derken bugüne de kaldı misafirler, ben bu beceriksizlikle şu menüyü yapsam nasıl olur aceba kızlar :)

Mercimek Corbası
Dolma Biber
Karnıyarık
Pilav(var biraz)- Makarna
Cacık
Salata

Ve en can alıcı sorumu soruyorum, ben bu yemekleri ne kadar zamanda yaparım

nasıl yapacagımı ogrenebılırsem kabak mucver yapıcam
yanına makarna kavun karpuz vs. gecıstırmeyı dusunuyorum
beceremezsem kahvaltıya talım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…