Akşama Ne Yemek Var ?

bugün kayinvalidelere gidicez o yuzden bilmiyorum ne yemek var :)

ama cuma gunu ilk kez misafirlerim geliyor arkadaslar! napicam ben? kadini taniyorum benim sevdigim bi ablam ama esiyle cocuguyla gelicek. esini ilk kez görcem yani. ablam isten sonra cocuguyla direk bana gelicek dedi ki makarna yaparmisin kücük icin tabi dedim.
simdi o zaman yemek hazirlasam daha mantikli demi? yani pasta falan olmaz? esi de is cikisi gelicek cunku?

ne yapayim peki? makarnayi her türlü yermis. bi akil verin :)
öptümmm

bızdeden annelerden toplama yemekler var

pizza(annem yapıyor muhtıs)
sigara boregı
biber dolması
cola tamam ıste

nasıl yapıyorsun sosunu analtırmısın ? bırde fırında makarna nasıl oluyor kızlar?

yayla çorbası (dünden)
soya soslu, baharatlı tavuk göğüs kavurma
tereyağlı şehriye pilavı
brokoli salatası
biber pane (dünden)

kremalı mantar çorbası(hazır değil)-lahana sarması-börülce salatası-yeşil salata-lokumlu milföy bohçası

nasıl yapıyorsun sosunu analtırmısın ? bırde fırında makarna nasıl oluyor kızlar?

Canım soğanları küçük küçük doğruyorum. Sarımsakları da öyle doğruyorum. Ezmiyorum çünkü o zaman kokusu yoğun oluyor. Doğramayı tercih ediyorum. Onları sıvıyağda az tuz atarak yumuşayana kadar kavuruyorum. Sonra küp küp doğranmış 2 3 domatesi ekleyip suyunu çektiriyorum. En son yarım kaşık salça ekliyorum bu kadar. Makarnaya döküp karıştırıyorum. Harika oluyor...

ben daha akşam yaptım taze fasulye kavurmasını ama senin yaptığın gibi değil:)
biz fasulyeleri haşlayıp düdüklüde süzeriz
sonra yağ soğan kavurup fasulyeyi ekleriz
onlarda iyice kavrulunca yumurtaları ekleyip,güzelce biraz daha kavurup afiyetle yeriz:)))

bugünkü menüm
ayran çorbası (önceki günden)
salçalı soğanlı patates kavurması
et bonfile kızartıcam
salata

kızlar yarın kayınvalidemler gelicek, beraber mantı yapıcaz, tatlı olarak da ağlayan pasta düşündüm, bu akşamdan yapayım diyorum, yarın okuldan gelince biraz dinlenirim, sonra onlar gelir mantı yaparız, pastayla uğraşamam daha diyorum ama pastayı yapınca nasıl muhafaza edeyim, streçliyemem, çikolata sos bulaşır diye, tepsi çok derin değil zaten, bi akıl verin bana :26:

borcama yaparsan strecleyebilirsin bence, bulasmaz o sekilde. diger turlu boyle derin bir tepsiyle filan kapatabilirsin uzerini.

borcama yaparsan strecleyebilirsin bence, bulasmaz o sekilde. diger turlu boyle derin bir tepsiyle filan kapatabilirsin uzerini.

yuvarlak borcama yapmayı düşünüyordum, ama o derin değil, kare borcama yapsam, ama kek üzerine sürdüklerimle yükselmiş olmıcak mı, bu arada acaba kekini yapsam, şanti ve sosunu yarın yapıp döksem üzerine olur mu? ilk defa deniycem bu arada. ha bir de aklıma takılan şöyle bir şey var, şimdi keki ıslatıyoruz ya, kekin üst yüzeyi kaygan oluyor, sütü içine çeker mi rahatlıkla, eğer keki akşamdan yaparsam sütle ıslatayım mı, yoksa ıslatma işlemini de yarına mı bırakayım?

bana kalırsa hepsini de yap hazırla .. dolapta bi gün beklerse çok çok güzel olurr :)

derin birseye yap o zaman canim.

canim taze taze daha guzel olur ve kek daha iyi alir icine nemi diye biliyorum ama belki yarin firinda az isitabilirsin kekini..cok zorluyorsa bu tarif baska bir tatli yapabilirsin bence. bazi sutlu tatlilar 1 gun sonra daha guzel oluyor, aglayan pastada nasil olur bilmiyorum.

belki herseyini yapip dolaba atsan iste yarina kadar dahada bi guzellesir :44:

işte bende bnu diyorum :) ben bu şekilde olan pastaları bi gün önceden yapıyorum ve dolapta durdukça daha da güzel oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…