nasıl yapıyorsun sosunu analtırmısın ? bırde fırında makarna nasıl oluyor kızlar?Dün son anda sular geldi ve yemek işini halledebildim şükür...
Dün akşam:
Bezelyeli patates yemeği
Pirinç pilavı
Salata
Ayran
Bu akşam:
Tavuk suyuna tavuk parçalı erişte çorbası
Dünden azıcık patates yemeği ve azıcık pilav
Soslu makarna (Sosunu soğan, sarımsak, domates ve salçadan yapıyorum)
Tavuk kızartma
nasıl yapıyorsun sosunu analtırmısın ? bırde fırında makarna nasıl oluyor kızlar?
yumurtalı taze fasulye kavurması şöyle oluyor sanırım, fasulyeleri haşlayıp süzüyorsun, tencereye yağ koyup yumurtaları kavurup fasulyeleri içine döküyorsun, bir iki dk da öyle kavuruyorsun. eğer böyle yapıyorsan -ki biz böyle yaparız- annem bu yemekte fasulyelerin çok pişmiş olması daha iyidir diyor, hatta kavururken ezilsin ister, bizde böyle daha makbul
benim bugünkü menüm
dünden ayran çorbası
dünden patlıcan salatası (kıymalı :))
tavuk pirzola kızartması
bugünkü menüm
ayran çorbası (önceki günden)
salçalı soğanlı patates kavurması
et bonfile kızartıcam
salata
kızlar yarın kayınvalidemler gelicek, beraber mantı yapıcaz, tatlı olarak da ağlayan pasta düşündüm, bu akşamdan yapayım diyorum, yarın okuldan gelince biraz dinlenirim, sonra onlar gelir mantı yaparız, pastayla uğraşamam daha diyorum ama pastayı yapınca nasıl muhafaza edeyim, streçliyemem, çikolata sos bulaşır diye, tepsi çok derin değil zaten, bi akıl verin bana :26:
borcama yaparsan strecleyebilirsin bence, bulasmaz o sekilde. diger turlu boyle derin bir tepsiyle filan kapatabilirsin uzerini.
yuvarlak borcama yapmayı düşünüyordum, ama o derin değil, kare borcama yapsam, ama kek üzerine sürdüklerimle yükselmiş olmıcak mı, bu arada acaba kekini yapsam, şanti ve sosunu yarın yapıp döksem üzerine olur mu? ilk defa deniycem bu arada. ha bir de aklıma takılan şöyle bir şey var, şimdi keki ıslatıyoruz ya, kekin üst yüzeyi kaygan oluyor, sütü içine çeker mi rahatlıkla, eğer keki akşamdan yaparsam sütle ıslatayım mı, yoksa ıslatma işlemini de yarına mı bırakayım?
yuvarlak borcama yapmayı düşünüyordum, ama o derin değil, kare borcama yapsam, ama kek üzerine sürdüklerimle yükselmiş olmıcak mı, bu arada acaba kekini yapsam, şanti ve sosunu yarın yapıp döksem üzerine olur mu? ilk defa deniycem bu arada. ha bir de aklıma takılan şöyle bir şey var, şimdi keki ıslatıyoruz ya, kekin üst yüzeyi kaygan oluyor, sütü içine çeker mi rahatlıkla, eğer keki akşamdan yaparsam sütle ıslatayım mı, yoksa ıslatma işlemini de yarına mı bırakayım?
derin birseye yap o zaman canim.
canim taze taze daha guzel olur ve kek daha iyi alir icine nemi diye biliyorum ama belki yarin firinda az isitabilirsin kekini..cok zorluyorsa bu tarif baska bir tatli yapabilirsin bence. bazi sutlu tatlilar 1 gun sonra daha guzel oluyor, aglayan pastada nasil olur bilmiyorum.
belki herseyini yapip dolaba atsan iste yarina kadar dahada bi guzellesir :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?