Akşama Ne Yemek Var ?

köfte demisken bence salcasiz köfte olmaz :) yada ben öyle alistim o yuzden disarda asla köfte yiyemem.
yumurtanin sadece sarisini koyarim.ve ekmek ici yerine 1 cay bardagi (yarim kilo kiyma icin) misir unu kullanirim.
ayriyetten 1 cay kasigi köri ve 1 tatli kasigi hardal mükemmel oluyor.

köfte müthişdi neyseki kurban bayramı geliyo bol bol et yeriz artık:1: benim menüm çalışan hanımın en basit yemeği
makarna
salata
meyve suyu
acaba makarnayı sucuklu sosla mı yapsam ki :28:

köfte demisken bence salcasiz köfte olmaz :) yada ben öyle alistim o yuzden disarda asla köfte yiyemem.
yumurtanin sadece sarisini koyarim.ve ekmek ici yerine 1 cay bardagi (yarim kilo kiyma icin) misir unu kullanirim.

salçalı derken etin içerisine mi yoksa salçalı sosla mı

Pilav ya da makarna türü birşey yapabilirsin...
Fırında makarna ya da domates soslu makarna olabilir...
ne kadar suslu yemekler yaw calısıyoz yapamıyoz yaparsakk evı batırıyorz

dun akasm fasulye yanına pilav
salata ve sarımsaklı yogurtlu havucu karıstırdım
guzel olduu

tavuk incik iptal arkadaşlar,eşim öğlen kızarmış tavuk yemiş o yüzden yapmasan olmazmı dedi bende hemen köfte yaptım kurstan gelir gelmez
kremalı patates fırında şu an ve pudingimse hazır
köftede benim meşhur kasap köftem.
merak edenlere tarifini verebilirim,dışarıda köftecilerde yediğimiz köftelerden asla bi farkı yok ve herkes bayıla bayıla yer kasap köftemi:)
yapım aşamalarını resimledim sanıyorum yakında yaptıklarımdan ve tariflerimden topik açmak şart oldu bana:52::52::52:

herkeslere afiyetler olsun sofralarımız bereketli olsun:56:

Eki Görüntüle 521696 Eki Görüntüle 521697 Eki Görüntüle 521699 Eki Görüntüle 521700 Eki Görüntüle 521698 Eki Görüntüle 521701 Eki Görüntüle 521702 Eki Görüntüle 521703 Eki Görüntüle 521705 Eki Görüntüle 521706

sağol canımm bizde bizdeee :))
hemen yazayım;biz kocişle biraz obur olduğumuzdan ben hep 1 kg kıyma kullanıyorum,kalırsa dondurucuya atıyorum,pişmiş halde bile olsa mikrodalgada ısıtıyorum yeni yapmışcasına güzel oluyor canım aklında bulunsun.
ben kendi tarifim şaşmadan yazayım olur mu canım,ama yarım kg kıymayada aşağıdaki diğer tüm malzemeleri kullanabilirsin sadece soğanı 2 adet kullanırsın.
1 kg dana kıyma
3-4 adet küçük kuru soğan
10-15 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon(mutlaka olmalı)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber(acı-tatlı isteğe göre)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yumurta
1-2 dilim ekmek içi (benim evde bayat ekmek yoktu 2 ince dilim ekmeğin içini ufaladım)
yarım çay bardağı dolapta bekletilmiş soğuk su

tüm malzemeler minik minik kıyılıp kıymaya eklenir..baharat miktarları arzuya göre arttırılıp azaltılabilir..ama kimyon ve yenibahar mutlaka konmalı...acı sevenler acıyı bassın yani benim gibi:)
sonrada köfteler şekillendirilip teflon tavada çok az yağ kullanarak pişirilir..
bu kadar:)
yenı bahar ne oluyor ? salca koymuyormusunnn soguk su nedennn ? su k oymuyorumda bennn

bende salcasız yıyemem gıbı gelıyorr
hardal korı ve mısır unuda cok degısık geldı sahsen bana

bu aksam
ne yapıcamı bılmıyorummm

bende kremalı patates tarıfını merak ettım

kremalı patates acayip lezzetli bi aparatif bence kişi sayısına göre patates soy yuvarlak dilimle tuzla kremayla karıştır fırına sür pişince kaşar rendele fırına üzeri hafif kızarana kadar pişir al bu kadar ama nefis bişey

kremalı patates acayip lezzetli bi aparatif bence kişi sayısına göre patates soy yuvarlak dilimle tuzla kremayla karıştır fırına sür pişince kaşar rendele fırına üzeri hafif kızarana kadar pişir al bu kadar ama nefis bişey

da once bı kac kere nıoyetıne gırdım kremalar cok pahalı geldı ama bu aksam yapmak ıstıyorumm

3lira falan galiba bende tam bilmiyorum ama bimde falan daha ucuz ayda 1 kere yapsan yeter zaten 3lirada okadar daçok değil

kizlar itiraf etmek gerekirse ben kremali yiyeceklere bayilirim. yurtdisindan türkiyeye geldim, esim genelde salcali ketcapli soslar seviyor. ama ben buna hic alisik degilim. bi zamandan sonra bikiyor insan yagli yagli. söyle kremali mantarli tavuklu pilav,makarna o kadar özledim ki.
krema da oldukca pahali.süt ürünlerinin bu kadar pahali olmasina aklim sasti dogrusu. neyse topigi daha fazla mesgul etmiyeyim.
bugun benim menüde
kahvaltilik var buyuk ihtimalle. cunku evde olmicam :)

Çok güzel olur yapmanı tavsiye ederim :56::56:

Patatesi kabuklu elma dilimi gibi doğruyırsun,sonra tepsinin içine at patatesi az bişey tuz k.biber,karabiber kekik kat kremayıda dök karıştır ver fırına pişsin ..

İstersen inmesine yakın kaşar rendeside koyabilirsin üzerine daha lezzetli olur..

Sonrada afiyetle mideye indiriyorsun :34:

ben daha pahalı dıye hatırlıyorum bıde bır kutu krema yetermı cok canım cektııı

ben salça eklemiyorum canım,benim tarifim Edirne de meşhur bir köftecimizin tarifi..
yerken acılı sosa batırıyoruz o sosta salça var..

ne kadar suslu yemekler yaw calısıyoz yapamıyoz yaparsakk evı batırıyorz

dun akasm fasulye yanına pilav
salata ve sarımsaklı yogurtlu havucu karıstırdım
guzel olduu

yenı bahar ne oluyor ? salca koymuyormusunnn soguk su nedennn ? su k oymuyorumda bennn

bende salcasız yıyemem gıbı gelıyorr
hardal korı ve mısır unuda cok degısık geldı sahsen bana

bu aksam
ne yapıcamı bılmıyorummm

yenibahar bir baharat çeşiti canım

hım çayın yanınada elossa nın yaptığı pudingden yapayım içinede tokek koyayım diyorum ama vanilyalı pudingle yapcam olır mu elossaa

Back
X