Akşama Ne Yemek Var ?

mercimek çorbası
fırında çupra (çipura)
piyaz
havuç salatası
marul salatası
pırasalı tava böreği
aşure

misaifirimşz vardı yemeğe :56:

Patlıcan ve patatesleri kızarttım bi tabağa dizdim üzerine domatesle kavrulmuş eti yaydım.
Biber kızarttım. Pilav ve salata yaptım yedik ;)

Domatesli şehriye çorbası
Fırında dana incik
Yoğurtlu karnabahar salatası
Pirinç pilavı..

akşama;
-pırasa kavurma yumurtalı
-önüne çorba ya da öğlenden kalan pilav olabilir.

yumurtalı pırasa kavurması (ilk defa denedik) yanına patates haşlaması harika oldu, harikaaa :56::52::56::52:

hazır canım ama kıymayı felan kendin koyuyosun sulu kıymalı bir sos yapıp makarnayı haşlamadan üzerine döküp fırında kaşarlayıp pişiriyosun
maggi nin sosu bi de aç göz gibi iki paket almıştım :86::86:

hmm, italyanlar hep öyle sos içinde pişirirmiş makarnayı, nasıl oldu peki acilen yorum bekliyorum :52: umarım çok güzel olmuştur da bir yemek daha kazanırız! :56::52:

öyle üşeniyorum ki;hazır yicez bu akşam sanırım..
Allahtan eşim ne olsa seviyor ve yiyor;bu konuda ters bir kişiyle evlenmediğim için çok şanslı hissediyorum kendimi:69:

kesinlikle öyle hissetmelisin, yemek seçen insan çok zor, hele ki erkekse! malum kadınlara kalıyor genelde yemek olayı :84:

Kuru Köfte
Rus Salatası
Mevsim Salata
Ayran vardı bu akşam yemekte, biraz geç yedik ama güzeldi ohhh afiyet olsun hepinize de :34:

-hiç denemeyelim ben mücveri de pek sevmem yağlı gelir genelde, karnabaharı üzerine sosla fırında devam o zaman :56:

her tür mücveri fırında tepsiye yayarak pişirirseniz yağ sorununuz ortadan kalkar :42: hemen her sebzeyle mücver denemişliğim var hatta karma mücver bile yapmışlığım var (patlıcan, lahana, karnıbahar, kabak, patates birarada bile denedim) sebze seviyorsanız hepsinde sonuç son derece başarılı :46: işin sırrı mücveri çok kalın dökmemekte, çok ince olursa peksimet kıvamında oluyor ona da dikkat etmek gerek.. yani doğru kalınlıkta (maksimum 3-4 cm gibi) 170-180 derece fırında pişirirseniz siz de mücver sever olabilirsiniz :34:

etli nohut
başamel soslu karnıbahar (dünden)
yoğurtlu sarımsaklı mor lahana salatası
tv karşısında da kestane kebap :40:

:44::44::44:
ne yapsak, ne yapsak, dondurucudaki haşlanmış karnabaharları fırına mı soksak?:44:

her tür mücveri fırında tepsiye yayarak pişirirseniz yağ sorununuz ortadan kalkar :42: hemen her sebzeyle mücver denemişliğim var hatta karma mücver bile yapmışlığım var (patlıcan, lahana, karnıbahar, kabak, patates birarada bile denedim) sebze seviyorsanız hepsinde sonuç son derece başarılı :46: işin sırrı mücveri çok kalın dökmemekte, çok ince olursa peksimet kıvamında oluyor ona da dikkat etmek gerek.. yani doğru kalınlıkta (maksimum 3-4 cm gibi) 170-180 derece fırında pişirirseniz siz de mücver sever olabilirsiniz :34:

haklısın yağda sevmeyen ama fırında seven bir arkadaşım var.

fırında da yaptı annem zamanında çok ama cık yıldızım barışmadı :1: kabak mücverini taze pişmiş ılıkken severim aslında ama sonradan soğuyunca ve sonraki güne kalınca soğukken çok yağlı bir tat veriyor. az kişi olunca da 6-7 parça mücver için tava bulaştırdığına değmiyor. :78:

Back
X