Akşama Ne Yemek Var ?

Selam hanımlar.. diyette olduğum için benim menüler hafif ve sebze ağırlıklı

ıspanak yemeği
kepekli makarna
yoğurt
salata

:44::44::44:
ne yapsak, ne yapsak, dondurucudaki haşlanmış karnabaharları fırına mı soksak?:44:

haklısın yağda sevmeyen ama fırında seven bir arkadaşım var.

fırında da yaptı annem zamanında çok ama cık yıldızım barışmadı :1: kabak mücverini taze pişmiş ılıkken severim aslında ama sonradan soğuyunca ve sonraki güne kalınca soğukken çok yağlı bir tat veriyor. az kişi olunca da 6-7 parça mücver için tava bulaştırdığına değmiyor. :78:

Ben marketten superfresh dondurulmuş mısır alıyorum salatalara vs eklemek için.. paketin arkasında mısırlı mücver tarifi vardı çok hoşuma gitti ama yağda kızartılarak hazrlandığı için şu aşamada yapamam maalesef ama denemek isteyen varsa tarifi yazabilirim.. :34:

Ben marketten superfresh dondurulmuş mısır alıyorum salatalara vs eklemek için.. paketin arkasında mısırlı mücver tarifi vardı çok hoşuma gitti ama yağda kızartılarak hazrlandığı için şu aşamada yapamam maalesef ama denemek isteyen varsa tarifi yazabilirim.. :34:

şu dışarıda satılan soslu bardak mısırlardan çekti canım, ama güvenemiyorum zorda kalmadıkça almıyorum. süperfresh le denediniz mi hiç acaba, bir de fiyatı nasıl dondurulmuş mısırın? ben konserveyle yapıyorum da evde.

etsiz çiğ köfteyı sızmı yapıyorsunuz tarifini verebilirmisin

ben de burada bir arkadaş mönüye yazınca merak etmiştim ama arkadaşı getirmişti o arkadaşın. internette arama yapınca kısır tarifi gibi çıktı resmen.

geçen gün migrosta etsiz çiğ köfte karışımı vardı. patates püreli yazıyordu.

buradan çıkan fikir: nar ekşili kısırımdan (ama tazesoğan yerine kuru soğanla-kavrulmuş- ) yapıp kıvam katmak için de biraz patates püresi ekleyeceğim.

tabii ne zaman aşka gelirim o ayrı:1:

şu dışarıda satılan soslu bardak mısırlardan çekti canım, ama güvenemiyorum zorda kalmadıkça almıyorum. süperfresh le denediniz mi hiç acaba, bir de fiyatı nasıl dondurulmuş mısırın? ben konserveyle yapıyorum da evde.

Ben de canım çektikçe konserve mısırla yapıyorum ama dışardakinin tadını vermiyor nedense :50: Dondurulmuşla denemedim hiç, fiyat olarak da konserveyle aynı diye biliyorum ben :34:

patates püreli bende duymuştum ama hiç denemedım
güzel bir tarif istiyorrum ılk defa yapıcam
kim önce öğrenirse buradan paylaşsın o zaman, ben de denenmiş tarif bulsam hemen yapacağım da, cesaret edemiyorum işte:18: bir de kötü olursa diye üşeniyorum:78:

:44::44::44:
ne yapsak, ne yapsak, dondurucudaki haşlanmış karnabaharları fırına mı soksak?:44:

ben hep karnabaharı üzerine beşamel sos ya da yoğurtlu sosla atardım fırına ama 1 saat sürerdi pişmesi,

bugün sadece sıvıyağ, yumurta, galeta ununa bulayıp dizdim tepsiye 30 dakikada kızarmış oldu, üzerine sarımsaklı yoğurtla harikaaaa :56::64:

Ben de canım çektikçe konserve mısırla yapıyorum ama dışardakinin tadını vermiyor nedense :50: Dondurulmuşla denemedim hiç, fiyat olarak da konserveyle aynı diye biliyorum ben :34:

ah işte güvenip de aldığım tek yer var 40-60 dakika evime uzaklığı, fırsat olursa ancak oradan geçerken alıyorum yoksa dediğin gibi konserveye talimiz ama sudan çıktığı için biraz, bir de onlardaki baharat, peynir kattıkları şeyler olmadığından sanırım :5: köri falan karıştırıyorum ama parmesanlısı çok güzel oluyor ama evde yoook :84:

bir kere de dondurulmuşla deneyeyim diyorum hani kuru ya onlar yağla teflonda çevirince hemen kıvama gelir belki ay canım çektiiiiiiiiiii:84:

etsiz çiğ köfteyı sızmı yapıyorsunuz tarifini verebilirmisin

evet bende dün ilk defa yaptım. güzel oldu..
tarifini vereyim canım:
2 su bardağı ince bulgur(çiğköftelik bulgur olursa daha iyi olur),1 büyük rendelenmiş soğan,1 rendekenmiş domates,doluca 1 tatlı kaşığı domates,1tatlı kaşığı biber salçası,1 çay bardağı kaynar dercede su,pulbiber,karabiber,tuz
hepsini genişçe bir kaba alıp 15-20 dk yoğuruyosun. bulgur yumuşayana kadar.
daha sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz kıyılmış maydanoz ekleyip birazdaha yoğurdum. sonrada köfte şekli verdim...

Back
X