Akşama Ne Yemek Var ?

dün akşam misafirim vardı yemek yapamadım halada işte olduğum için
dışarda yicez
evde sadece kabak tatlısı ve pasta var:27::27:

Benim de Brokoli çorbası
köfte-patates ayrılmaz ikilisi
salata
cola
bir de kabak tatlısı yaptım ama hala anlamadım ağda gibi oldu tabağa yapıştı bir tadına bakayım dedim dişime yapıştı:89:acaba şekerini mi çok koydum, çok mu pişirdim?:31: 1 kg kabağa 1.5 sb şeker koydum

1 kilo kabak için şeker çok deil sanırım ama fazla pişirmekten olabilir beşl :44::44:

Mercimek çorbası
Et kavurma
Pirinç pilavı
Havuç salatası

Perşembe günü köye gideceğim birkaç gün kalıcam...
O yüzden bugünden eşime yemek yapıp dolaba koyacağım...

Sulu köfte
Kıymalı börek
Türlü
Pilav
yapıp bırakıcam inşallah

b_i_o'cum geçen gün menünde ton balığı köftesi diye birşey gördüm...
Onu nasıl yapıyorsun, çok ilgimi çekmişti...

Derinciğim ilk kez yaptım ben de
iki paket light ton balığı (100grlık poşetlerden), bir büyük (hatta dev) haşlanmış patates, bir büyük rondoda kıyılmış soğan, bir diş sarımsak, bir-iki sap dereotu, bolca maydanoz, çekilmiş bayat ekmek (galeta unu), bol kimyon, kekik ve tuzu yoğurdum, 1-2 saat buzdolabında beklettim bol yağlı teflon tavada köfte gibi pişirdim, lezzeti güzel oldu ama biraz cıvık kaldı bu kez un ekleyip tavada omlet gibi pişirdim sonuç daha iyi oldu :17:
bir dahaki sefere daha mücver gibi yapmayı planlıyorum, orijinal tarifte toplam 160 gr ton balığı, bir haşlanmış patates veya bayat ekmek, baharatlar, soğandan köfte harcı yapıp harcı 1-2 saat dinlendirdikten sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartmak gerekiyordu, kızartma yapmamak için modifiye ettim ben :82:

bu akşama da... bilmiyorum kısmet... belki pizza söyleriz

Son düzenleme:
iki gündür misafir vardı bizde
pzrtsi günki menü
herkesin yediği şeylerden yaptım :)
zeytinyağlı biber dolması
barbunya pilaki
kıymalı peynirli börek
pilav eşliğinde et sote
portakallı sütli irmik tatlısı üzerine portakal joleyle :56:

dünki menüm
şehriyeli un çorbası
diğer günden dolma ve pilaki :61:
pilav ve karnıyarık
rus salatası
tatlı olarak
dilber dudağı :56::56:

bugünde artık başbaşa kaldık eşimle :27:
kıymalı karnıbahar oturtma
sade bulgur pilavı
salata :56:

Derinciğim ilk kez yaptım ben de
iki paket light ton balığı (100grlık poşetlerden), bir büyük (hatta dev) haşlanmış patates, bir büyük rondoda kıyılmış soğan, bir diş sarımsak, bir-iki sap dereotu, bolca maydanoz, çekilmiş bayat ekmek (galeta unu), bol kimyon, kekik ve tuzu yoğurdum, 1-2 saat buzdolabında beklettim bol yağlı teflon tavada köfte gibi pişirdim, lezzeti güzel oldu ama biraz cıvık kaldı bu kez un ekleyip tavada omlet gibi pişirdim sonuç daha iyi oldu :17:
bir dahaki sefere daha mücver gibi yapmayı planlıyorum, orijinal tarifte toplam 160 gr ton balığı, bir haşlanmış patates veya bayat ekmek, baharatlar, soğandan köfte harcı yapıp harcı 1-2 saat dinlendirdikten sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartmak gerekiyordu, kızartma yapmamak için modifiye ettim ben :82:

bu akşama da... bilmiyorum kısmet... belki pizza söyleriz

Tatlım çok teşekkürler...
Bence de patatesten dolayı cıvık olmuştur az un konsa ve mücver gibi olsa daha lezzetli olur gibi...

Back
X