Akşama Ne Yemek Var ?

Yağmur Oktay ustanın bir tarifi var mantarlı.O çok güzel oluyor bir bak istersen.Altı küp küp patates.üstüne sotelenmiş mantar.

Merhaba hanımlar :80:

Bugün dünden kalan yemekleri yiyeceğiz. zaten çok hastayım valla iyi ki yemeğim var hiç yapamazdım bugün :97:

Tavuk etli patates yemeği
Pirinç pilavı
Ayran

Yağmur Oktay ustanın bir tarifi var mantarlı.O çok güzel oluyor bir bak istersen.Altı küp küp patates.üstüne sotelenmiş mantar.

ben de merak ettim canım, yemeğin ismi ne olarak geçiyor acaba? ya da oktay ustanın sitesinden mi baktın sen?:44:

Canım google da mantar tarifleri diye arat orda cıkıyor oktay ustanın yemek tarifleri diye.Yemeğim adı mantar sote diye geciyor.

benimde eşim sevmiyor aksine bende kendime kadar yapıyorum..:9: canım ben doğradıktan sonra çok küçük doğrama ama piştikten sonra minnacık kalır..bol suyla yıkıyorum tencereye koyup 10 dk haşlıyorum suyunu süzüp azcık yağ salça ve nane tuz ekleyip birazda öyle kavuruyorum. çok güzel oluyor içine sarımsak eklersen daha güzel olur

sarımsak iyi fikir, ben de deneyeyim :56:

kızlar bi etsiz çiğ köfte tarifi verebilen olursa çok sevinirim:71:nasıl yapılıyo, denemeliyim :39:

hiç yapmadım, aslında yardım etmiştim çok uzun yoğuruluyor bulguru:53: böle şaşıp bakakalmıştım, epey zahmetli, uğraşırsam yaparım diyorum ama tabi bilemiyorum yinede :26:

valla ben o kadar zaman harcayamam yemek işine, yaptığım tarifi yazayım, ama lütfen markettten çiğ köftelik bulgur al, üzerinde yazıyor, daha koyu renk daha güzel görüntüsü oluyor açık renk bulgurla tadı güzel ama görüntü öyle koyu renk olmuyor:34:

2 su bardağı bulgur
2 patates
1 yemek kaşığı domates salçası
2,5 yemek kaşığı biber salçası
sıvıyağ
tuz
1'er tatlı kaşığı karabiber, pul biber, sumak
1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 tatlı kaşığı isot
kimyon
1küçük soğan
yarım limon

en son ilave etmek üzere de;
3-4 diş sarımsak ve maydanoz

-Patatesleri haşla,bulguru sıcak suyla ısla.
-patatesleri ez,sıcak sıcak bulgura ekle, karıştır, kapaığını kapa.
-soğanı kavur, salçaları ekle, sıcakken bulgura karıştır.

baharat,sarımsakları ve maydanozu ekle. Afiyetle yeeeeeeeee :56::56::56:

hiç yapmadım, aslında yardım etmiştim çok uzun yoğuruluyor bulguru:53: böle şaşıp bakakalmıştım, epey zahmetli, uğraşırsam yaparım diyorum ama tabi bilemiyorum yinede :26:

2 su bardağı çiğköftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası (arzuya göre acı )
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
sarımsak
incecik doğranmış 1 kuru soğan
baharatları da isteğine göre koyabilirsin karabiber pul biber kırmızı toz biber
yeşillik olarakta maydanoz ve taze soğan
yeşillik hariç bütün malzemeleri karıştır toplamda 2 bardak suyu geçmeyecek şekilde azar azar suyu ekleyerek bir saat yoğur bulgurlar ağızda çıtırtı çıkarmayacak kadar çok ezilmiş olacak
burda bir tüyo vereyim :) yoğururken ellerinin arasındaki bulgurları birbirine sürterek yoğuracaksın
yoksa ellerin çok acır bir de ameliyat eldiveni takmanı öneririm acı biber ve salçanın acısı yıkayınca hemen çıkmıyor .

bulgurlar iyice ezilince yarım çay bardağı sıvı yağı ocakta kızdırıp yoğurduğun köfteye dökeceksin
biraz soğuduktan sonra yıkanmış ve ince doğranmış yeşillikleri ekleyip köfteye son halini verebilirsin
bol limon ve marulla servis yap tadına bayılacaksın
ben etsiz çiğköfteyi urfa da büyümüş bir abimden öğrendim ve yıllardır bu şekilde yaparım
her yiyen de beğenir
hazır aldıklarımızdan daha lezzetlidir ama daha serttir canım
umarım tarifimi denersin banada yorumlarını yaz merak ederim

önümüzdeki günlerde taşınma telaşımız olacak ama unutmıycam deniyince yorumumu yazıcam fotoğrafını da eklerim görüntüsü nasıl olucak bilemiyorum ama olsun acemi olsamda başlamak öğrenmenin yarısı diyim :) bi kopyala yapıştır yapıyorum şimdi

kocaman bı mantarlı ıspanaklı lorlu gül böregi
ve çay

tabı kı kahvaltılıklar :)

bizde bu akşam;
ezogelin çorba
karnıbahar yemeği
bulgur pilavı
yoğurtlu havuç meze

bizde de sezonun son hamsisi olacak bu akşam :5:

yanında tabii ki

şalgam suyu
sumaklı soğan
yeşil salata

aaa buzlukta mısır ekmeği vardı onu çıkarıp ısıtayım tam olsun :52:

sağol canım bende aratım nette öyle yaptım omu bilmiyorum ama ona benzer bişi
tariflerin çoğu hemen hemen aynıydı malzemeler ben mantar yemiyorum ama yinede eşim ve oğluş için yaptım.

Back
X