Akşama Ne Yemek Var ?

ben yemek yapmayı seviyorum eşim farklı lezzetlere bayılıyor özellikle tatlı konusunda pasta konusunda farklı tarifler paylaşsak keşke

ben sakadat hiç bir şey yemezdim bir kere tadına baktım sonra kopamadım çiğer kelle paça çorba bayılırım mumbar ama kalp böbrek dalak hala yemem birde derler hayvanın derisi ile gerisi yenir hakkaten öyleymiş tavuk poposu yedim tadına doyulmaz
hele bizim şehirde bi hayat kelle var harika baş soğan birde pide ile kelle eti sanırsın konya tandır aynen o lezzet

Tavuk poposu mu o da mı yeniyormuş :53:
Valla ben kokularından dolayı tadına bile bakmam.
Ciğeri her seferinde yemeye niyetleniyorum 1 kaşık pilavla tırnak ucu kadar ciğeri ancak yutuyorum :1:

Tavuk poposu mu o da mı yeniyormuş :53:
Valla ben kokularından dolayı tadına bile bakmam.
Ciğeri her seferinde yemeye niyetleniyorum 1 kaşık pilavla tırnak ucu kadar ciğeri ancak yutuyorum :1:

ben bekarken ankaraya büyük teyzeme tatile giittim kadın bana ciğer yapmış yememde yemem diye tutturdum bi tadına bak başka yeme dedi normal siyah olan büyükbaş hayvan ciğerini una bulayıp kızartmış yanına yeşil soğanla domatesle bol limonlu bir salata yapmış ciğerede limon sıktım bir yemişim bir tava bitti o gün bu gündür yerim valla affetmem:56::56::56:

ben bekarken ankaraya büyük teyzeme tatile giittim kadın bana ciğer yapmış yememde yemem diye tutturdum bi tadına bak başka yeme dedi normal siyah olan büyükbaş hayvan ciğerini una bulayıp kızartmış yanına yeşil soğanla domatesle bol limonlu bir salata yapmış ciğerede limon sıktım bir yemişim bir tava bitti o gün bu gündür yerim valla affetmem:56::56::56:

bide balık yemezdim artık onuda yiyom ama ben pişşiremem hamileyken mecbur yedim alıştım bebeğim için ama başkası pişircek ben sadace yicem

Keşke ben de alışabilsem. Ciğer tam kan yapıcı birşey. Ama yok yiyemiyorum :)

kızlarr bugün yoğurtlu kabak kızartmamız ve makarnamız var. fikir arayanlara belki yardımcı olur:)

Dün ;

Sebzeli mercimek çorbası
ıspanaklı pynirli makarna
Fırında somon
Yeşil salata

Bugün bişey yapasım yoktu eşim gelince dışarda yiyeceğiz..

közlenmiş biber turşusu nasıl bir şey merak ettim anlatsanız keşke bende yapsam eşim Antepli acayip turşular geliyor bana ordan bende deneyeyim
tarifi : 2,5 kilo kirmizi salca biberi
;1 bas sarmisak
;az sivi yag
;sirke
;tuz,az seker
Yapilisi:Biberler teker teker ocakta kozlenir ve hepsi bittikten sonra bir kaba su konur biberler bir defa suya batirildiktan sonra teker teker kabuklari soyulur ve kulplari kesilir.Sarmisaklar soyulur ve az tuzla ezilir.
Bir kavanoza biraz sarmisak atilir ve biberler kavanoza konur sarmisak da serpilir kavanoz dolunca bir kaba az sirke dokulur,tuz atilir,ilik su doldurulur ve karistirilarak tuz eritilir.Tadina bakilir yeteri kadar sirke ve tuz tadi geliyorsa biberlerin uzerine dokulur .En uste de biraz siviyag ilave edilir ve kavanozun kapagi kapanir serin bir yerde saklanir.
ayrıca bende antep yemeklerine bayılırım çok şanslısın canım eşin sana yapıyordur....:56::56::56::56::56:

Domatesli tarhana corbasi
Kabak dolmasi
Firinda tavuk but
Makarna
Ayran
Limonlu kek

Tarhana çorbası
Karnıyarık
Pilav (çok az dünden)
Bolonez soslu salçalı makarna
Cacık

Herkese afiyet olsun Allah olmayanlarada versin

tarifi : 2,5 kilo kirmizi salca biberi
;1 bas sarmisak
;az sivi yag
;sirke
;tuz,az seker
yapilisi:biberler teker teker ocakta kozlenir ve hepsi bittikten sonra bir kaba su konur biberler bir defa suya batirildiktan sonra teker teker kabuklari soyulur ve kulplari kesilir.sarmisaklar soyulur ve az tuzla ezilir.
Bir kavanoza biraz sarmisak atilir ve biberler kavanoza konur sarmisak da serpilir kavanoz dolunca bir kaba az sirke dokulur,tuz atilir,ilik su doldurulur ve karistirilarak tuz eritilir.tadina bakilir yeteri kadar sirke ve tuz tadi geliyorsa biberlerin uzerine dokulur .en uste de biraz siviyag ilave edilir ve kavanozun kapagi kapanir serin bir yerde saklanir.
Ayrıca bende antep yemeklerine bayılırım çok şanslısın canım eşin sana yapıyordur....:56::56::56::56::56:

çok saol canım hafta sonu temizlikten nete giremedim msjları yeni gördüm kayın valide çok güzel antep yemekleri yapar

Gunaydın Gunaydın Gunaydın kızlar:16::16:

ben dıyet yapıyorum esımde dıyet yapıyor mecbur bana destek olsun aksama yemek yok adam kurudu bıttı sayemde bır ben veremedım su kıloları :27:

Bu aksam yemeğe davetliyiz :) bakalim menude ne olacak..

💑💓

mercimek çorbası
yufka kebabi
tarcinli kus uzumlu ve fıstıklı pirinc pilavi (enfesssti)
barbunya
mantı
coban salata
tatli olarak da irmik tatlisi ile mevsim meyvelerinden olusan bir tabak ikram etti canim arkadaşimm 😍

💑💓

Son düzenleme:
Dün akşam
tarhana corbasi
biber dolmasi
coban salata vardi tek kisilik menumde..

bu aksam
Çipura
Salata ve roka var...

💑💓

Back
X