Akşama Ne Yemek Var ?

[QUOTEtüpost: 40316681, member: 124816"]Patatesli ve Peynirli Sıkma
Ayran,söğüş domates ve Salatalık ,turşu.
[/QUOTE]
Of yaaa memleketim tüttü burnumda:((((

Şehriye çorbası
Lahmacun
Marul salatası
Yeşillik,turşu ve ayran.

Erişteli tavuklu sebze çorbası
Patatesli patlıcan yemeği
Pirinç pilavı
Salata
Ayran

Ben sadece çorba ve salata yiycem gerisi eşime...

Canım rica etsem sıkmanın tarifini yazar mısın?
Eşime yapmak istiyorum da.
Ölçü olarak veremem ama ,un,su,tuz istersen hamurunda maya kullanabilirsin,unu hamur yapacaksın sonra hamur biraz dinlenecek bizim burada sıkmayı 2. Un diye kullanılan undan yaparlar canım daha güzel açılır.

Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde beze kopar sonra hafif unlu zeminde okla ya da merdane yardımı ile açıyorsun. Bazlama gibi tavada arkalı önlü pişiriyorsun çok büyük ya da çok küçük olmasın Bazlama normal olacak,pişen bazlamayı indirip içine ya kavurduğun patatesi yada Peynirli harcı koyuyorsun rulo gibi sıkıca katlıyorsun iç harcını kenarından koyuyorsun sonra sarıyorsun sıkıca içini çok doldurmana gerek yok.Patatesli istersen patatesi Çatal la ezip öyle kavur,Peynirli istersen soğan ve salçayı kavur ocağı kapat içine tulum peyniri koy,aynı Yöntem Çökelek ve lor ilede olur.

Ölçü olarak veremem ama ,un,su,tuz istersen hamurunda maya kullanabilirsin,unu hamur yapacaksın sonra hamur biraz dinlenecek bizim burada sıkmayı 2. Un diye kullanılan undan yaparlar canım daha güzel açılır.

Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde beze kopar sonra hafif unlu zeminde okla ya da merdane yardımı ile açıyorsun. Bazlama gibi tavada arkalı önlü pişiriyorsun çok büyük ya da çok küçük olmasın Bazlama normal olacak,pişen bazlamayı indirip içine ya kavurduğun patatesi yada Peynirli harcı koyuyorsun rulo gibi sıkıca katlıyorsun iç harcını kenarından koyuyorsun sonra sarıyorsun sıkıca içini çok doldurmana gerek yok.Patatesli istersen patatesi Çatal la ezip öyle kavur,Peynirli istersen soğan ve salçayı kavur ocağı kapat içine tulum peyniri koy,aynı Yöntem Çökelek ve lor ilede olur.

Çok teşekkür ederim canım.
Fırsat bulabilirsem bu hafta sonu yapayım eşime :)

Tavuk salatası :):)
ıspanaklı yoğurt meze , karnıbahar kızartması.....yanınada tavuk suyuna pilav yapıcam :*

ekşili labada,
içli köfte, (önceden yapmıştım, dondurucudan çıkaracağım)
yayla çorbası,
cacık,
yeşil salata,
önceden kalan z.yağlı bakla

Erişteli tavuklu sebze çorbası (Dünden)
Marineli tavuk kavurma
Şehriyeli pirinç pilavı
Salata
Ayran

Ben yine sadece tavuktan ve salatadan yiycem.

Şehriye çorbası
Salçalı ve bol domatesli makarna
Cacık ve turşu.

Back
X