Akşama Ne Yemek Var ?

Sebzeli Süzme mercimek çorbası
Fırında tavuk patates
Sehriyeli tereyağlı bulgur pilavı
Karışık salata
Karışık turşu ve ayran
 
Taze fasulye pilav yapayım dedim ama sanırım ıspanak yapacağım.

Tarhana çorbası (kayınvalidemin yaptığı tarhana hem de, en organiğinden eheh)
Kıymalı ıspanak
Yoğurt
Salata
 
Dünden brokoli çorbam, makarna salatam ve köftem var yanına da yaprak sarması pişiririm tamaam 👌🏻
 
Dunden kalan pilavim taze fasulyem yayla corbam ve cacigim var.. ama ben naptim? Mercimek
Corbasi ve mantar sote yaptim bugun.. cunku mantarlar heder oluyodu ve taze fasulyeyi unutmustum..
tavuk sis yapicam firinda birde patates kizartmasi…cocuklar doner yedi.. bu kadar yemegi napicam
Ben🙄 haftasonuna kadar yemek yok kimseye daha..
 
Bugün balık yedik. İki farklı salata/meze denedim bugün. Bayıla bayıla yedik hem de hazırlaması çok pratikti. Belki denemek isteyen olur diye paylaşıyorum. Tarifleri Youtube'ta tatlış bir hanım teyzeden izledim.

Mantar salatası için 1 paket mantarı güzelce limonlu suda haşlayın (mantarlar çok büyük olmasın). Bir salata kasesinde yarım çay bardağı soya sosu, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı susam, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pulbiber, çay kaşığının ucuyla tuz (soya sosu zaten tuzlu onu ayarlamak lazım), 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve 1 küçük kase doğranmış maydonozu iyice karıştırın. Haşlayıp soğuttuğunuz mantarları da içine ekleyin hepsini karıştırın bitti. Çok lezzetli olmuştu.

Bir de çiğ ıspanaktan salata yaptım. Bir salata kasesinin içine bebek ıspanakları doldurdum, üzerine sıcak suda bekletmiş ve yumuşatmış olduğum kuru domatesler, küp küp doğranmış İzmir tulumu (siz isterseniz kaşar, ya da dilediğiniz sert bir peyniri koyabilirsiniz), biraz çörekotu ve biraz zeytinyağında kavrulmuş kaju fıstığı koydum. Fıstıkların soğuması gerekiyor. İlla fıstık koymak gerekmiyor tabi ki ama bence yakışıyor. En son da üzerine limon suyu ile biraz tuz ekledim. Ispanağı hiç bu kadar bayılarak yememiştim.

Denemenizi çok tavsiye ediyorum. :)
 
X